100ρης ο Φέντερερ, μπράβο στον Τοπ10 Στέφανο! – VIDEO

18:25 2/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Ρότζερ Φέντερερ έφτασε στον μαγικό αριθμό των 100 τίτλων καριέρας καθώς κέρδισε σε δύο “κλειστά” σετ τον συγκινητικό Στέφανο Τσιτσιπά που τα έδωσε όλα παρά τη δεδομένη μεγάλη κούραση…

Ιστορία γράφτηκε σε μια πολύ σπουδαία εβδομάδα τένις στο Dubai Championships!

Ο ονειρικός τελικός ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Στέφανο Τσιτσιπά είχε έναν βέβαια νικητή, τον θρυλικό Ελβετό αλλά πόσα πολλά κέρδισε ο τρομερός Έλληνας τενίστας και αυτή την

εβδομάδα στα Η.Α.Ε.

Ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών κέρδισε σε δύο “κλειστά” σετ τον Έλληνα τενίστα με 6-4, 6-4 και έφτασε στον τρομακτικό αριθμό των 100 τίτλων καριέρας και έγινε ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία που καταφέρνει να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό τίτλων μετά τους 109 του Τζίμι Κόνορς!

Welcome to the “ Triple Digit” tournament victory club @rogerfederer — I’ve been a bit lonely- glad to have the company !!!

— Jimmy Connors (@JimmyConnors) 2 Μαρτίου 2019

Και τον συνδύασε με τον όγδοο τίτλο του σε ένα τουρνουά στο οποίο είχε τρομερή επιτυχία στο παρελθόν παίζοντας μάλιστα εξαιρετικό τένις ειδικά από τα ημιτελικά και μετά δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός για αυτόν…

Αλλά και τι εβδομάδα είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς…

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας με τη συμμετοχή του σε back to back τελικό στην ATP Tour, θα φιγουράρει από τη Δευτέρα (4/3) για πρώτη φορά στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Μια τρομερή δικαίωση για την ασύλληπτη προσπάθεια και τα εκθαμβωτικά αποτελέσματα που έχει ο Στέφανος τους τελευταίους 14 μήνες με την αλματώδη πρόοδο που έχει κάνει σε όλα τα επίπεδα και πλέον τον βρίσκει, απόλυτα δίκαια, ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους τενίστες στον κόσμο!

Ο 20χρονος τενίστας, παρά την ασύλληπτη προσπάθεια που προηγήθηκε στον ημιτελικό γύρο για να κερδίσει τον Γκαέλ Μονφίς, ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός στον σπουδαίο τελικό στο Ντουμπάι κόντρα σε έναν σαφώς πιο ξεκούραστο Φέντερερ έστω και αν ο Ελβετός του “ρίχνει” δεκαεπτά χρόνια!

Υπήρχε κούραση αλλά δεν επηρέασε τον Στέφανο στο να ζορίσει πολύ τον Ελβετό θρύλο ο οποίος, όμως, με ένα break σε κάθε σετ και έχοντας, δυστυχώς για τον Στέφανο, το σερβίς του σε τρομερή μέρα, έκανε την απαιτούμενη δουλειά που τον έκανε πλέον “κατοστάρη” τροπαιούχο του τουρ!

Η “ζημιά” για τον Στέφανο στο πρώτο σετ έγινε στο εναρκτήριο game του αγώνα όταν και ο Φέντερερ μπήκε από εκεί που σταμάτησε στην τρομερή του εμφάνιση κόντρα στον Μπόρνα Τσόριτς και προηγήθηκε με ένα γρήγορο 2-0 που ανάγκασε τον Έλληνα πρωταθλητή να “κυνηγά” το σκορ.

Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Στέφανος μπήκε γρήγορα στον ρυθμό του αγώνα δείχνοντας ότι έχει ακόμα δυνάμεις για να απειλήσει τον Ρότζερ Φέντερερ σε μια πολύ ταιριαστή επιφάνεια για το πλήρως επιθετικό παιχνίδι του.

Δυστυχώς για αυτόν, ο Φέντερερ σέρβιρε με τρομερή συνέπεια πρώτα σερβίς και χρειάστηκε να περιμένει πολλή ώρα για να απειλήσει το σερβίς του 37χρονου αντιπάλου του.

Αυτό έγινε όταν ο Φεντ σέρβιρε για το πρώτο σετ στο 5-4. Εκεί προηγήθηκε με 40-0(!) αλλά ο Τσιτσιπάς έσωσε και τα τρία σερί set points και μάλιστα είχε δύο δικά του break point σε ένα πολύ κομβικό σημείο του ματς που θα άλλαζε εντελώς το μομέντουμ, δυνητικά, του αγώνα!

Εκεί, όμως, ο Φέντερερ έβγαλε τα αντανακλαστικά πρωταθλητή που έχει και έμεινε όρθιος κλείνοντας το πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά ακόμα είχε πολλή δουλειά.

Ο Στέφανος πήρε κουράγιο από το πολύ καλό τένις που άρχισε να παίζει στο τέλος του πρώτου σετ και άρχισε να αποδίδει ακόμα καλύτερα στο δεύτερο!

Στα δικά του service games ήταν πολύ κυριαρχικός, στη baseline ανέβασε και άλλο τη δύναμη των χτυπημάτων αλλά ο Φέντερερ δεν έριξε ιδιαίτερα την απόδοσή του συνεχίζοντας να σερβίρει άψογα αλλά και να βάζει μερικούς εντυπωσιακούς πόντους με μερικά “μαγικά” ανεβάσματα στο φιλέ.

Όλα έδειχναν, με τον τρόπο που σέρβιραν οι δύο φιναλίστ, ότι θα πηγαίναμε σε tie break, αλλά στο 4-4, σε ένα game που τόσο ο Στέφανος όσο και ο Φέντερερ έβγαλαν μαγικούς πόντους, ήρθε το πρώτο break point του σετ και ήταν στην πλευρά του Ελβετού.

Ένα διπλό λάθος και δύο σερί αβίαστα με το forehand “πλήγωσαν” τον Στεφ και έστειλαν τον Φέντερερ στο να σερβίρει για το ματς στο 5-4.

Πράγμα που κατόρθωσε με μεγάλη ψυχραιμία και άνεση για να φτάσει στον απίστευτο αριθμό των 100 τίτλων καριέρας ο οποίος, φυσικά, αναμένεται να ανέβει και άλλο όσο ο “Βασιλιάς” του αθλήματος εξακολουθεί να παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο!

.@rogerfederer's dream just became a reality. #RF100 pic.twitter.com/ke8uLEmD0S

ATP Tour (@ATP_Tour) 2 Μαρτίου 2019

Smile for the ! #RF100 | @rogerfederer pic.twitter.com/gHwxkuFrV0

ATP Tour (@ATP_Tour) 2 Μαρτίου 2019

So much for the man! #RF100 | #DDFTennis pic.twitter.com/VCEeR8V1l8

ATP Tour (@ATP_Tour) 2 Μαρτίου 2019

Από την άλλη, τι εβδομάδα είχε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Τα έδωσε όλα στον τελικό παρά την τρομερή κούραση, είναι πλέον μέλος του Τοπ10 του κόσμου σε τόσο νεαρή ηλικία και όλο το μέλλον είναι μπροστά του…

Με πρώτο σταθμό της επόμενης πορείας του, το πρώτο Masters της σεζόν, στο Indian Wells με τον Φέντερερ και τον Στέφανο να δίνουν το “παρών”.

Τι τρομερή εβδομάδα μας περιμένει και στην Καλιφόρνια…

Σάββατο, 2/3: Τελικός Dubai Championships

Federer (Switzerland) beat Tsitsipas (Greece) 6-4 6-4

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | OOP (+2h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post 100ρης ο Φέντερερ, μπράβο στον Τοπ10 Στέφανο! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα