ΤΡΟΥΜΟΥΣΗΣ | Η κουταμάρα των Ιταλών, το φαβορί και ο Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε από το ταξίδι του στην Τοσκάνη, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα με... γλυκόπικρη γεύση. Πέτυχε τη νίκη που ήθελε, έκανε το μπρέικ, αλλά εν τέλει φάνηκε πως θα μπορούσε να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που με μειονέκτημα έδρας ξεκινά σειρά με 2-0.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λέει ο σοφός και πλέον φτωχός λαός. Για δύο σερί παιχνίδια η Σιένα κατέρρευσε λόγω κούρασης στην τελευταία

περίοδο και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Επιβεβαιώθηκε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να “σκάσει” τους Ιταλούς που διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία, αλλά παράλληλα έχουν και πολύ υψηλό μέσο όρο ηλικίας. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι πολύ πιο αθλητικοί και στην τελευταία περίοδο των δύο αγώνων είχαν καθαρό μυαλό και μπόλικες λύσεις για να εκμεταλλευτούν την κούραση των παικτών του Πιανιτζιάνι. Πολύ δύσκολα θα χάσει κάποιο παιχνίδι στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την “μεταμόρφωση” των Πειραιωτών μπροστά στο κοινό τους. Βγάζουν περισσότερη ενέργεια, είναι μία ταχύτητα πιο γρήγοροι και φυσικά έχουν τρομερό ενθουσιασμό απόρροια του νεραρού της ηλικίας.

Οσο για τις “ομορφιές” στο τέλος του δεύτερου αγώνα, αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί την απόλυτη “κουταμάρα” από πλευράς Σιένα. Διότι δεν είναι τυχαίο πως το ίδιο πράγμα συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στο “Παλαέστρα” και ορθά ο Ντούσαν Ιβκοβιτς το χαρακτήρισε οργανωμένο. Δεν υπήρχε κάποιος από τους Ιταλούς που να σκέφτηκε πως τώρα θα πάνε ΣΕΦ; Η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι “καυτή” και οι Ιταλοί θα καταλάβουν από νωρίς τι σημαίνει έδρα, δίχως φυσικά τα “καραγκιοζιλίκια” που είδαμε το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και της Τετάρτης. Οπως πάνε τα πράγματα και μετά τα όσα συνέβησαν στην Ιταλία θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν ακόμα και ένα κάθισμα μείνει άδειο στο ΣΕΦ...

Σε ό,τι αφορά την τελευταία φάση του δεύτερου αγώνα η άποψή μας είναι ξεκάθαρη. Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είδε “καθαρή” πάσα και δεν ήθελε να ρισκάρει. Ο,τι πιο λογικό. Οποιος έχει παίξει μπάσκετ μπορεί να μπει στο μυαλό του Πρίντεζη. Χρειάστηκε περίπου ένα δευτερόλεπτο για να κοντρολάρει τη μπάλα στο ριμπάουντ και έμεναν μόλις 4΄΄ για το φινάλε. Ο ίδιος σκέφτηκε τον Σπανούλη που ήταν μακριά, ενώ μεταξύ του Λο και του ίδιου υπήρχαν δύο παίκτες της Σιένα, άρα έκανε το λογικό. Αυτό που θα ερχόταν πρώτο στο μυαλό κάθε παίκτη εκείνη τη στιγμή.

Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έπρεπε να καλύψει χάντικαπ 13 πόντων. Η διαφορά ήταν τεράσια και το γεγονός πως οι Πειραιώτες επέστρεψαν και βρέθηκαν ένα σουτ μακριά από τη νίκη τους τιμά και το επίτευγμα είναι σπουδαίο.

*Ολο το ματς κρίθηκε στα φάουλ που έκαναν νωρίς οι Ντόρσι και Χάινς. Τα περισσότερα ήταν ανόητα, αλλά καμιά φορά συμβαίνει. Η παρουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου στο παρκέ έφερε την... καταστροφή για τον Ολυμπιακό. Ο 32χρονος σέντερ δέχθηκε καλάθι με κάθε τρόπο και το στυλ παιχνιδιού του δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει επιλέξει ο Ολυμπιακός να παίζει.

*Τα αργά
Keywords
Τυχαία Θέματα