ΤΡΙΚΑΛΑ BC | Φλεβαράκης: «Τεράστια εμπειρία το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό»

Συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό (28/10) έδωσαν οι Κώστας Φλεβαράκης και Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ, με τον τεχνικό των Τρικάλων να τονίζει πως η ομάδα του μόνο κέρδη θα έχει από την αναμέτρηση με τους «πράσινους».

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου:

ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΛΑΒΑΡΑΚΗΣ

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι πάντα ιδιαίτερο το παιχνίδι για μια νεοφώτιστη ομάδα απέναντι σ’ ένα σωματείο της εμβέλειας του Παναθηναϊκού. Άλλωστε

οι επιτυχίες των πράσινων μιλούν από μόνες τους. Ακόμη και πέρυσι που η ομάδα ήταν σε μεταβατική περίοδο κατάφερε να πάρει το ντάμπλ και η εξέλιξη αυτή τα λέει όλα για την δυναμικότητα και την κλάση της. Φέτος ο Παναθηναϊκός είναι πιο γεμάτος και ενισχυμένος με περισσότερους παίκτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από το παιχνίδι αυτό μακροπρόθεσμα»

Για τα κέρδη από το παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδας: «Από μόνο του το παιχνίδι συνιστά μια τεράστια εμπειρία, ενώ θα επιτευχθεί ακόμη καλύτερα το δέσιμο ομάδας και φιλάθλων. Μια καλή εμφάνιση μπορεί να βοηθήσει στο κομμάτι της ψυχολογίας, ενώ θα δούμε και συγκεκριμένα ζητήματα τακτικής. Επίσης οι παίκτες που προέρχονται από κολλέγια συγκεντρώνονται καλύτερα με τέτοια ματς και διαπιστώνουν το πραγματικό μπάσκετ της Ευρώπης. Δεν θέλουμε να ανακόψουμε τον ρυθμό παιδιών, που έχουν μέσα τους αυτό το στοιχείο. Ετσι με συνδυασμένους κανόνες και καλό διάβασμα θα βελτιώσουμε το επίπεδό μας. Γενικά τέτοια ματς όπως και το προηγούμενο με τον Πανιώνιο αποτελούν μεγάλα σχολεία».

Για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται να αντιμετωπίσει τον Διαμαντίδη: « Ο Διαμαντίδης είναι ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο, που ξέρει να συγκεντρώνεται άριστα στις απαιτήσεις του κάθε αγώνα. Πολλοί προπονητές προσπάθησαν να τον αναχαιτίσουν αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Στο κομμάτι αυτό μεγάλο ρόλο παίζει το πως θα εμφανιστεί ο ίδιος.

Ωστόσο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο ο Διαμαντίδης. Διαθέτει μια πλειάδα εξαιρετικών παικτών σε άμυνα και επίθεση. Οι ψηλοί του ξέρουν να σουτάρουν και απ’ έξω, ενώ είναι αθλητικοί και αλτικοί με τεράστιες εμπειρίες. Κάτι τέτοιο ισχύει και για την περιφέρειά του. Γενικά ο Παναθηναϊκός δουλεύει πολύ το πικ εν ρολ και στο λόου ποστ και μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή 4 παίκτες να εκτελέσουν με άριστες προϋποθέσεις. Επίσης στο ματς με την Ελευσίνα έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Συνεπώς πρέπει να βρούμε λύσεις στην επίθεση που μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουμε έναν βαθμό δυσκολίας, που θα ξεπεραστεί μέσα από τα παιχνίδια. Οσο για την άμυνα φρονώ ότι είναι το δυνατό μας στοιχείο και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό. Επίσης θέλουμε να διαχειριστούμε τα δύσκολα σημεία του πρωταθλήματος και να φτιάξουμε την ψυχολογία. Ειδικά στα πρώτα ματς χρειάζεται υπομονή, ενώ αναμένουμε την άνοδο παικτών-κλειδιά».

Για τον κόσμο των Τρικάλων:«Εισπράττουμε καθημερινά την αγάπη του και χαίρομαι πραγματικά που η επαρχία αγκαλιάζει το μπάσκετ. Θέλουμε τους φιλάθλους κοντά μας σε όλα τα ματς και μακάρι να γίνει σολντ άουτ όχι μόνο κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά και με τον Ικαρο».

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΟΥΙΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Όλοι περιμένουν ότι θα χάσουμε αλλά εγώ και οι συμπαίκτες μου σκεπτόμαστε διαφορετικά. Τα παιχνίδια όμως δεν είναι όπως τα γράφουν οι εφημερίδες από πριν, εμείς θα βγούμε και θα παίξουμε προσπαθώντας να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια».

Για την πρόκληση της αντιμετώπισης μιας από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης: «Είναι σίγουρα μία μεγάλη εμπειρία και το παιχνίδι αυτό θα μας δείξει πόση δουλειά χρειαζόμαστε. Είμαστε ενθουσιασμένοι και θα απολαύσουμε το παιχνίδι ώστε να πάρουμε δυνάμεις για την συνέχεια του πρωταθλήματος»

Για τους φιλάθλους των Τρικάλων: «Αγαπώ τους φιλάθλους μας. Δεν είχαμε τέτοια υποστήριξη σε άλλες ομάδες που αγωνίστηκα. Στο πρώτο παιχνίδι φώναζαν δυνατά, μας εμψύχωναν σε όλο το παιχνίδι αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Είναι υπέροχοι, ελπίζω να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν έτσι σε όλη την σεζόν».

Για το αν ενημερώνει τον πατέρα του για τα όσα γίνονται εδώ και αν υπάρχει πιθανότητα να έρθει κάποια στιγμή: «Αμφιβάλλω αν μπορεί να έρθει για μία επίσκεψη διότι είναι στο προπονητικό τιμ των Charlotte Bobcats, η σεζόν είναι γεμάτη, παίζουν πολλά παιχνίδια οπότε πολύ δύσκολα μπορεί να έρθει εδώ. Μιλάω μαζί του πολύ συχνά, γνωρίζει την όλη κατάσταση και πως τα περνάω στην Ελλάδα και είναι χαρούμενος που περνάω καλά».

Για πρώτες του εντυπώσεις από την ζωή στα Τρίκαλα: «Μου αρέσει πάρα πολύ η ζωή στα Τρίκαλα μέχρι στιγμής. Δεν έχω καθόλου παράπονα. Δεν είμαι από τους τύπους που βγαίνουν πολύ έξω οπότε μου αρέσουν οι μικρές πόλεις. Το φαγητό είναι εξαιρετικό και οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί. Περνάω καταπληκτικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα