ΤΟΥΡΚΙΑ | Υπερηχητική η Φενέρ, με το ζόρι η Μπεσίκτας

Με... φόρα από τη νίκη επί της Καντού και την πρόκριση στο Top-16, η Φενέρμπαχτσε έπιασε ξανά κορυφή στο τούρκικο πρωτάθλημα, όπου συγκατοικεί με την Γαλατά, διαλύοντας με συνοπτικές διαδικασίες εκτός έδρας την Χατσέτεπε με 59-92!

Ο Πιανιτζιάνι είδε έξι παίκτες του να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Μπο ΜακΚάλεμπ να είναι ο κορυφαίος φορτώνοντας το καλάθι των αντιπάλων του με 19 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ομέρ Ονάν (15π.) και Ιλκάν Καραμάν (14π.). Ο πρώην "πράσινος" Ρομέιν Σάτο πρόσθεσε 12 πόντους, ενώ ο Μάικ Μπατίστ έμεινε στους 4. Από πλευράς Χατσέτεπε ξεχώρισε ο Μάικλ Γκλόβερ,

ο οποίος πέτυχε 20 πόντους.

Λίγο έλειψε να γνωρίσει την πέμπτη της ήττα στο πρωτάθλημα η Μπεσίκτας, η οποία μετά την δια πυρός και σιδήρου νίκη για την τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης στην Ευρωλίγκα, πήρε ακόμη μία δύσκολη νίκη επί της Αλιάγα με 72-76 και παρέμεινε μόνη στην έκτη θέση. Οι Πάτρικ Κρίστοφερ και Κέρτις Τζέρελς κράτησαν όρθια την Μπεσίκτας, πετυχαίνοντας 21 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ και ο Σεβέρ Οζέρ πρόσθεσε άλλους 14 δίνοντας πολύτιμες βοήθειες. Από πλευράς Αλιάγα, ο άλλοτε γκαρντ των ΑΕΚ, Πανελληνίου και ΑΕΛ, Τότιν Φράνσις ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για την ομάδα Ερμάν Κουντέρ, ενώ και ο επίσης πρώην "κιτρινόμαυρος" Λάιονελ Τσάλμερς ήταν θετικότατος με 13 πόντους.

Τα αποτελέσματα της ημέρας στην Τουρκία:

Χατσέτεπε-Φενέρμπαχτσε 59-92

Αλιάγα-Μπεσίκτας 72-76

Μπάνβιτ-Γκαζιάντεπσπορ 95-81

Keywords
Τυχαία Θέματα