ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ξενάκης: "Πιο κοντά στον στόχο μας…"

O Εργοτέλης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Ξενάκη (18π.) «δραπέτευσε» από τη Νέα Σμύρνη, όπου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής επικράτησε με 60-73 του Μίλωνα.

Ο Ανδρέας Ξενάκης μίλησε στο superbasket.gr για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί του Μίλωνα και για το πόσο αυτή βοηθάει στην υλοποίηση του στόχου της, που δεν είναι άλλος από την παραμονή.

Ποια είναι η αξία της νίκης επί του Μίλωνα;

ομάδα μου προετοιμάστηκε πολύ καλά μέσα στην εβδομάδα για το παιχνίδι με τον Μίλωνα. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα σε μια δύσκολη έδρα. Ημασταν πειθαρχημένοι, παίξαμε καλά και κερδίσαμε. Η νίκη αυτή είναι σημαντική για τη συνέχεια. Ο Μίλωνας είναι μια πολύ καλή ομάδα, νίκησε την καλύτερη ομάδα του Ομίλου, τον Ιωνικό, και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Εχει ιστορία ετών ο Μίλωνας και προέρχεται από μία μπασκετική περιοχή. Εχει φανατικό κοινό και πολύ δυνατή έδρα. Οποια ομάδα παίρνει νίκη στη Νέα Σμύρνη, κάνει κι ένα βήμα για την παραμονή. Ετσι, η νίκη επί του Μίλωνα είναι πολύ σημαντική για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας , που είναι η παραμονή".

Πιστεύεις πως με ανάλογες εμφανίσεις, μπορεί ο Εργοτέλης να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την παραμονή;

"Προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές και να μην επαναπαυόμαστε μετά από μια νίκη. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος και δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Ελπίζουμε να έχουμε καλές εμφανίσεις όπως με τον Μίλωνα, όμως ,δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Το ζητούμενο είναι η παραμονή και ένα καλό πλασάρισμα".

Ποια είναι τα σχέδια της ομάδας για το παιχνίδι (9/12) με τον Παπάγο;

"Αυτή τη στιγμή θέλουμε να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τη νίκη. Από την Τρίτη, όμως, θα αφοσιωθούμε στο επόμενο παιχνίδι που είναι με μια δύσκολη ομάδα. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, όπως κάνουμε πριν από κάθε ματς".

Keywords
Τυχαία Θέματα