ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Βασιλόπουλος: "Πρώτα απ' όλα η εξυγίανση"

Ο Φώτης Βασιλόπουλος αποτέλεσε ηγετική μορφή στην φετινή ΑΕΚ και η ολοκλήρωση της σεζόν με το παιχνίδι κόντρα στην Κηφισιά, βρήκε την ομάδα του στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Προτεραιότητα για την ομάδα όμως, όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι η εξυγίανση.

Το superbasket.gr ήταν στο κλειστό της Ζωφριάς και μίλησε με τον 25χρονο γκαρντ της "Ενωσης" για την χρονιά που ολοκληρώθηκε αλλά και το μέλλον της ομάδας.

Ολοκληρώσατε την χρονιά με νίκη κόντρα στην

ομάδα της Κηφισιάς. Ποια ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στη νίκη αυτή;

"Για μας, όπως όλα τα παιχνίδια τους τελευταίους μήνες ήταν ένας τελικός. Δυστυχώς με όλα αυτά τα γελοία που έγιναν τις τελευταίες 7-8 αγωνιστικές, το σημερινό παιχνίδι δεν εξαρτιόταν από εμάς. Εμείς κλείσαμε τα αυτιά μας σε όλα αυτά που ακούγονταν και όλα αυτά που ξέραμε μέσα στην εβδομάδα, γιατί κάποιοι πήγαν διακοπές και κρουαζιέρες. Παρ'όλα αυτά δουλέψαμε και αυτό βγήκε σε σημεία του παιχνιδιού και καταφέραμε να προηγηθούμε μέχρι και με 16 πόντους. Επειδή υπάρχουν πολλά στόματα στο χώρο και μερικά νέα μαθαίνονται πολύ εύκολα, μάθαμε νωρίς για κάποια αποτελέσματα τα οποία μας αφορούσαν για την τελική κατάταξη και πιστεύω εκεί η ομάδα επηρρεάστηκε, χαλάρωσε και η ομάδα της Κηφισιάς κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να περάσει μπροστά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μην μπορώντας εμείς να αντιδράσουμε. Εκεί μπήκε ο εγωισμός μας μπροστά. Ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας ο οποίος μας στήριξε όλη τη χρονιά, μας στήριξε και στο τελευταίο παιχνίδι. Ξεσηκώθηκε ο κόσμος και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι".

Τερματίζετε τέταρτοι στη βαθμολογία, έπειτα από την τριπλή ισοβαθμία με Απόλλων Πατρών και Ίκαρους Σερρών. Τι "γεύση" σας αφήνει αυτή η έκβαση;

"Ακούγονται πολλά. Ακούγονται για χρέη, ποιός θα πάρει την ομάδα. Σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλο καλοκαίρι και αυτό. Εγω προσωπικά αυτήν την ομάδα την αγαπάω πάρα πολύ και βρίσκομαι και σαν αρχηγός της, σε πολύ δύσκολη θέση. Θέλω να πω οτι όλα τα παιδιά που ήταν σε αυτήν την ομάδα δώσανε το 101% των δυνατοτήτων τους για να καταφέρει αυτή η ομάδα να επιτύχει τον στόχο της. Η ομάδα μπορεί να κατατασσόταν και στην πρώτη θέση ή την δεύτερη ή την τρίτη θέση και να μην έπαιρνε το χαρτί να παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα. Εγώ απέναντι στον εαυτό μου είμαι εντάξει γιατί έπαιξα τραυματίας, έπαιξα άρρωστος. Σήμερα έπαιξα με σπασμένο χέρι και θεωρώ αυτό που έγινε τις τελευταίες αγωνιστικές σαν να μας έκλεψαν τον ιδρώτα μας. Η ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Είναι ομάδα μίας ημέρας. Μία ημέρα πριν το πρωτάθλημα ήμασταν έξι παίχτες, μία εβδομάδα μετά έγινε μία προσθήκη και την παραεπόμενη άλλη μία. Εμείς μαζευτήκαμε την 4η αγωνιστική και παίξαμε όλοι μαζί. Παρ'όλα αυτά κάναμε δύο καλά σερί (μία φορά 8 συνεχόμενες νίκες και μία 9 συνεχόμενες) και καταφέραμε να τερματίσουμε σε αυτή τη θέση. Όταν σε μία ομάδα που είναι μία μέρα μαζί, αλλάζει πέντε προπονητές σε μία χρονιά, είναι δύσκολο. Σκέψου την ψυχολογία ενός παίχτη όταν φοράει αυτήν τη

Keywords
Τυχαία Θέματα