ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Τσακιρίδης: "Ο Ιωνικός Ν.Φ αξίζει την άνοδο"

O Ιωνικός Ν.Φ δεν συνάντησε πρόβλημα στο να κάμψει την αντίσταση του Πολύβιου, τον οποίο συνέτριψε με 93-54 για την 16η αγωνιστική του 1ου Ομίλου του Νότου της Γ΄Εθνικής και προετοιμάζεται ήδη για τις αναμετρήσεις με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου (18/03) και τον Χολαργό (01/04).


Ο Αλέξης Τσακιρίδης μίλησε στο superbasket.gr για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του αλλά και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τι πιστεύεις οτι έκρινε το παιχνίδι απέναντι στον Πολύβιο;

"Σε κάθε αγώνα εμείς προσπαθούμε να

δίνουμε ένα συγκεκριμένο ρυθμό , το ίδιο κάναμε και με τον Πολύβιο. Ξέραμε οτι θα είχαμε ένα βατό έργο, όχι εύκολο όμως. Έπρεπε να παρουσιαστούμε σοβαροί σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού , το κάναμε. Παίξανε και οι μικροί. Ήταν μία νίκη που ήταν αναμενόμενη.

Απομένουν έξι τελικοί εως το τέλος του πρωταθλήματος...

"Είναι τρία δύσκολα παιχνίδια που έχουμε στη σειρά και άλλα τρία εξίσου δύσκολα. Θεωρώ όμως ότι αν πάρουμε αυτή την τριάδα των δύσκολων παιχνιδιών θα πάρουμε και τα επόμενα" .

Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τη συνέχεια, μιας και απομένουν έξι αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος;

"Η νίκη είναι σημαντική γιατί προσθέτει δύο βαθμούς. Δυστυχώς έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα δομημένο υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων. Οι ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία απο την 5η-6η θέση και κάτω και οι άλλες που παλεύουν για την άνοδο. Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε κάθε Κυριακή το ίδιο και δεν θα αλλάξουμε τίποτα απο αυτό που μας χαρακτηρίζει. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε και με τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Θεωρώ οτι ο Χολαργός έχει το προβάδισμα λόγω του οτι μας περιμένει στην έδρα του με το αβαντάζ των τριών πόντων στο μεταξύ μας παιχνίδι. Η πρώτη ομάδα που μπορεί να ελπίζει για την δεύτερη θέση είναι ο Χολαργός. Απο κει και πέρα εμείς περιμένουμε να περάσουμε πρώτα απο τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει σε όλα τα παιχνίδια. Θεωρώ οτι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, απλά η βαθμολογική μας θέση δικαιολογείται απο τους πολλούς τραυματισμούς . Αν η ομάδα ήταν υγιής όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα ήμασταν στην πρώτη θέση. Θα ήθελα να δω και τις άλλες ομάδες με απώλειες που δεν είχαν καμία . Θα τους κυνηγήσουμε όλους ως το τέλος και αν γίνεται να κάνουμε το απόλυτο".

Για πολλούς συμπαίκτες σου είσαι το αστέρι που καθοδηγεί την ομάδα και στα παιχνίδια που έλειπες φαινόταν το κενό σου...

"Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη . Για να έχει μία ομάδα ένα αποτέλεσμα, πρέπει όλα της τα εργαλεία να λειτουργούν. Είχαμε τρία-τέσσερα άτυχα αποτελέσματα όταν ήμουν τραυματισμένος. Θεωρώ οτι η ομάδα έχει τεράστιο ταλέντο και χωρίς εμένα, απλά το μόνο που θέλω είναι να είμαστε υγιείς και να μπορέσουμε να παίξουμε πλήρεις σε όλους τους αγώνες για να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του φαβορί που είχαμε απο την αρχή της χρονιάς. Μόνο
Keywords
Τυχαία Θέματα