ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σπανούλης: «Το απολαμβάνω…»

Η σεζόν 2011-12 θα μείνει για καιρό χαραγμένη στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού, ο οποίος βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης, μέσω του superbasket.gr, έθεσε ως πρωταρχικό στόχο των «ερυθρόλευκων» την διατήρηση των πρωτείων στην Ελλάδα
και εξήρε το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού.


Πλέον είσαι από τους παλιούς παίκτες του Ολυμπιακού…

«Είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα αυτήν την στιγμή. Δεν υπάρχει καμία σχέση με την πρώτη μου σεζόν. Ζήσαμε απίστευτες στιγμές την περσινή χρονιά. Ολα αυτά σε δένουν ακόμα πιο πολύ. Εχω δεθεί με τους συμπαίκτες μου, με όσους κινούνται γύρω από την ομάδα και με τον κόσμο. Πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που φαίνεται και μέσα στο γήπεδο».

Είσαι ο ηγέτης της ομάδας. Νιώθεις ότι… κουβαλάς επιπλέον βάρος;

«Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι καλύτερο για να νικήσει η ομάδα. Ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να κάνει το ίδιο. Ολοι έχουμε τον ρόλο μας, υπάρχει πειθαρχία, η χημεία και o τρόπος που έχει «χτιστεί» η ομάδα είναι ο καλύτερος δυνατός. Η χημεία και οι σχέσεις που έχουμε εντός κι εκτός από το παρκέ αποτελούν τα «κλειδιά» της επιτυχίας».

Πόσο σημαντικό είναι το ότι δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας;

«Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι η ομάδα παρέμεινε σχεδόν ίδια. Αυτό θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την διάρκεια της χρονιάς, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις διάφορες κρίσεις. Το πόσο καλό ή κακό θα είναι αυτό για τους στόχους μας, θα εξαρτηθεί από τα όσα θα έχουμε καταφέρει στο τέλος της χρονιάς. Το σίγουρο είναι πως το κλίμα είναι πάρα πολύ όμορφο και το απολαμβάνουμε».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαδέχθηκε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Εχεις παρατηρήσει διαφορές μεταξύ τους;

«Δεν θέλω να μπω σε συγκρίσεις μεταξύ του κ. Ιβκοβιτς και του κ. Μπαρτζώκα. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως η φιλοσοφία τους ταιριάζει και πως πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας. Πιστεύεις πως υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από ό,τι υπήρχε την περσινή σεζόν;

«Η πίεση είναι μεγαλύτερη κυρίως από όσους βρίσκονται έξω από την ομάδα - όπως τους δημοσιογράφους - και προέρχεται απο το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας. Σε εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαστε όπως ήμασταν. Κοιτάμε να το απολαμβάνουμε, να προσφέρουμε θέαμα, να παίζουμε σωστό μπάσκετ και να αγωνιζόμαστε πάντα για τη νίκη. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και από εκεί πέρα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ολες οι ομάδες, όμως, θα θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή. Μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση;

«Είναι μέρος της δουλειάς μας. Πρέπει να δουλέψουμε και νοητικά σε αυτόν τον τομέα και να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό, ώστε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην επηρεαστούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα