ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σλούκας: "Το 100% για τον Ολυμπιακό"

O Κώστας Σλούκας αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, έχει περίοπτη θέση στα πλάνα του προπονητή του κι ετοιμάζεται να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, ώστε ο Ολυμπιακός να βγει νικητής από τη... μάχη της Πόλης.

Ο Ολυμπιακός στο φάιναλ φορ δεν θα είναι μόνος του. Οι φίλαθλοι της ομάδας θα ακολουθήσουν τους "ερυθρόλευκους" στην Κωνσταντινούπολη

και ο Κώστας Σλούκας δεν ξέχασε τον έκτο παίκτη του Ολυμπιακού. Επίσης, ο 22χρονος γκαρντ εξήγησε στο superbasket.gr το πώς ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα "χτυπήσουν" την Μπαρτσελόνα ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του, ώστε το πρωτάθλημα να επιστρέψει στον Πειραιά.

Πίστευες στην αρχή της σεζόν πως ο Ολυμπιακός θα έφτανε στο φάιναλ φορ;

"Το καλό, όπως έχει δηλώσει και ο κόουτς, είναι ότι δεν είχαμε θέσει στόχους από την αρχή. Κοιτάγαμε κάθε ματς ξεχωριστά και βελτιωνόμασταν συνεχώς. Δείξαμε χαρακτήρα στα κρίσιμα παιχνίδια και πιστεύω ότι άξια είμαστε στο φάιναλ φορ".

Στο ξεκίνημα της περιόδου και ο κόσμος είχε τις επιφυλάξεις του για τις δυνατότητες της ομάδας...

"Ήταν λογικό οι φίλαθλοι να έχουν κάποιες επιφυλάξεις. Με την καθημερινή δουλειά και τα όσα δείξαμε στο γήπεδο, καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο και να πιστέψει στην ομάδα. Όλη αυτή η κατάσταση λειτούργησε θετικά. Πεισμώσαμε και δουλέψαμε περισσότερο για να επιτύχουμε ως ομάδα".

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θεωρείται το αουτσάιντερ του φάιναλ φορ, βοηθάει την ομάδα;

"Δεν υπάρχει πίεση και αυτό νομίζω είναι το στοιχείο που μας έφερε ως το φάιναλ φορ. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι και θα ακολουθήσουμε το πλάνο που έχουμε θέσει. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο φάιναλ φορ αποτελεί από μόνο του επιτυχία. Παίζουμε χωρίς άγχος και θέλουμε να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας σε μία μεγάλη διοργάνωση".

Πού θα "χτυπήσετε" την Μπαρτσελόνα;

"Είμαστε μία νεαρή ομάδα και δεν έχουμε τόση μεγάλη εμπειρία, όσο η Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στο σετ παιχνίδι. Διαθέτουμε άλλα στοιχεία, που αν τα δείξουμε στο γήπεδο, θα χτυπήσουμε την Μπαρτσελόνα. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε και ο προπονητής έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια. Αν δείξουμε αυτά τα στοιχεία, θα καταφέρουμε να προκριθούμε στον τελικό".

Σκέφτεστε τον τελικό και τον άλλο ημιτελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΤΣΣΚΑ ή είστε συγκεντρωμένοι απόλυτα στο ματς με την Μπαρτσελόνα;

"Στο μυαλό μας υπάρχει μόνο ο ημιτελικός. Έχουμε πέντε ημέρες για να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Αν όλα πάνε καλά, θα ασχοληθούμε μετά με τον τελικό".

Ο Ολυμπιακός είναι μία νεαρή ομάδα, άλλα έχει κι έμπειρους παίκτες, όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Βοηθάνε οι εμπειρότεροι παίκτες τους νεαρούς;

"Η παρουσία τους είναι καταλυτική και σημαντική για την ομάδα. Οι νεαρότεροι μπορεί να έχουμε περισσότερο άγχος, αλλά τα έμπειρα παιδιά μάς καθησυχάζουν και μας δείχνουν τον σωστό
Keywords
Τυχαία Θέματα