ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σαλούστρος: "Δεν σταματάμε εδώ"

Ο Φιλαθλητικός επικράτησε της Νίκης Βόλου με 92-67 και εκμεταλλευόμενος την ήττα της ΑΕΝΚ "έπιασε" την ομάδα των βορείων προαστίων στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Χρήστος Σαλούστρος που ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, τόνισε ότι η πίεση σε όλο το γήπεδο και η ομαδικότητα αποτελούν το "κλειδί" της επιτυχίας.

Το superbasket.gr ήταν στο γήπεδο και μίλησε με τον ταλαντούχο άσο του Φιλαθλητικού:

Tο καλό σας ξεκίνημα βοήθησε να "καθαρίσετε"

πιο εύκολα το ματς;

"Το ξεκίνημά μας ήταν ονειρικό θα έλεγα. Το 25-7 στην αρχή του πρώτου δεκαλέπτου ήταν πάρα πολύ καλό, δεν το σχεδιάσαμε μας βγήκε με το πρέσινγκ και την ομαδικότητά μας. Όλα τα παιδιά είχαν συμμετοχή στην νίκη και το γεγονός ότι φθάσαμε 90 πόντους δείχνει τον πλουραρισμό στην επίθεση".

Η πίεση σ’ όλο το γήπεδο αλλά και τα κλεψίματα που κάνατε, πιστεύεις πως έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα;

"Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Κάθε εβδομάδα προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο καλοί σε αυτούς τους τομείς και να πετυχαίνουμε τον στόχο μας δηλαδή την νίκη. Τα ριμπάουντ, τα κλεψίματα, τα μπλοκ, είναι ένα τομέας που μπορούμε να υπερβαίνουμε σε σχέση με άλλες ομάδες λόγο τον προσόντων μας και της φυσικής μας κατάστασης. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως το τελικό σκορ αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα".

Θεωρείς πως το απόλυτο στην έδρα σας μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να σας εξασφαλίσει την άνοδο;

"Σίγουρα δεν μπορεί μόνο η έδρα μας να μας εξασφαλίσει την άνοδο. Αν και η έδρα είναι η δύναμή μας, έχουμε πολλά δύσκολα ματς για την συνέχεια όπως στην Λευκάδα και μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, η συνέχεια είναι ανάλογη με δύσκολα ματς εντός και εκτός έδρας που αν θέλουμε να παραμείνουμε στους στόχους μας, θα πρέπει να τους υλοποιήσουμε και να νικήσουμε. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε και πιστεύω στο τέλος θα είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα όποιο και να είναι αυτό".

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζεται την Δόξα Λευκάδας. Να περιμένουμε εμφάνιση ανάλογη με αυτήν;

"Είμαστε προετοιμασμένοι, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι δεν θέλουμε να λέμε πολλά λόγια για την συνέχεια αλλά η Λευκάδα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα παρόλο που είναι χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Μέσα στην έδρα της κάθε ομάδα είναι δυνατή, πιστεύω όμως θα πάμε για την νίκη και με μια καλή εμφάνιση θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του αγώνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα