ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Πετυχάκη: "Να διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει"

Ο Σπόρτιγκ ξεπέρασε το «εμπόδιο» των Μελισσίων με 55-52 για την 3η αγωνιστική του Ομίλου του Νότου της Α2 Γυναικών και ζευγάρωσε τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα. Η Χριστίνα Πετυχάκη μίλησε στο superbasket.gr για τη νίκη της ομάδας της και για την προσεχή αναμέτρηση (25/11) με τον Πρωτέα Βούλας.


Πού κρίθηκε κατά την γνώμη σου το παιχνίδι με τα Μελίσσια;

"Στις λεπτομέρειες. Τη νίκη την ήθελαν και οι δύο πλευρές και αυτό φάνηκε. Αποδείχθηκε ένα παιχνίδι με πολλές ανατροπές, το οποίο απαιτούσε μεγάλη

συγκέντρωση στην άμυνα και διάθεση για το κάτι παραπάνω".

Βρεθήκατε να χάνετε με 35-47 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Τι καταφέρατε να αλλάξετε στο τελευταίο δεκάλεπτο και φτάσατε στην ανατροπή;

"Το μόνο πράγμα που χρειάστηκε ήταν να βάλουμε περισσότερη διάθεση μέσα στο παρκέ. Να αυξήσουμε την πίεση στην άμυνά μας και να βρούμε απλές λύσεις στην επίθεση".

Βλέπουμε ότι το καλό σας σημείο είναι η τέταρτη περίοδος σε όλα τα παιχνίδια και εκεί δείχνετε τον πραγματικό σας εαυτό ως ομάδα...

"Δεν θα έλεγα πως έχει να κάνει με το αν δείχνουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Δείχνει ότι η ομάδα έχει διάρκεια μέσα στα σαράντα λεπτά παιχνιδιού και μπορεί να διεκδικήσει το ροζ φύλλο μέχρι τέλους".

Υστερα από την ήττα από την ΦΕΑ την 2η αγωνιστική η νίκη επί των Μελισσίων ήταν μονόδρομος;

"Το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Αυτό έγινε και στο ματς με τα Μελίσσια. Η προηγούμενη αγωνιστική έφερε ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν ήταν ό,τι καλύτερο αλλά το αφήσαμε πίσω μας. Ετσι λειτουργήσαμε έτσι θα λειτουργήσουμε και στο επόμενο. Οι αριθμοί θα μιλήσουν στο τέλος".

Εχετε έναν νέο προπονητή, τον Παναγιώτη Αρβανίτη, εδώ και λίγες ημέρες. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι θετικό ή αρνητικό μετά την αλλαγή προπονητή;

"Δεν έχει αλλάξει κάτι στο κλίμα μεταξύ μας. Υπήρξε μία αλλαγή στη σύνθεση της ομάδας, η οποία όμως δεν πρέπει να μας αποσυντονίζει. Κοινό μέλημα όλων είναι να κάνει μία δυνατή χρονιά ο Σπόρτιγκ και να διεκδικήσει αυτό που του αναλογεί και αυτό που του αξίζει".


Αν και είναι ακόμα νωρίς, πιστεύεις πως υπήρχαν διαφορές στον τρόπο παιχνιδιού σας;

"Σίγουρα ο εκάστοτε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο με τον οποίο σκέφτεται, οργανώνει και λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να πέφτουμε σε συγκρίσεις ,γιατί δεν θα οδηγήσει κάπου".


Μεγάλο σας «όπλο» είναι η έδρα;

"Το γήπεδο του Σπόρτιγκ είναι το σπίτι μας. Είναι ο χώρος μας, έχει τον κόσμο του και κανένας αντίπαλος, μηδενός εξαιρουμένου, δεν πρέπει να περνάει εύκολα μέσα από αυτό. Σίγουρα είναι μία από τις δυνατότερες έδρες".

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε τον Πρωτέα Βούλας. Τι πρέπει να προσέξετε;

"Στο επόμενο παιχνίδι αντιμετωπίζουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Θα χρειαστεί καλή δουλειά όλη την εβδομάδα και την Κυριακή να μπούμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα. Με δυνατή άμυνα στο καλάθι μας, οι λύσεις στην επίθεση θα βρεθούν".

Keywords
Τυχαία Θέματα