ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Πέττας: "Οσο καλύτερα γίνεται…"

Το Ψυχικό ξεπέρασε με 103-68 το «εμπόδιο» του Δούκα και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Νίκος Πέττας (29π.), μίλησε στο superbasket.gr για την εκκωφαντική νίκη της ομάδας του αλλά και για την συνέχεια του συναρπαστικού πρωταθλήματος του Ομίλου του Νότου της Β’ Εθνικής.

Ο άσος του Ψυχικού έθεσε για πρωταρχικό στόχο σωτηρία ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την καλή άμυνα που έπαιξε η ομάδα του στην αναμέτρηση με τον

Δούκα.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το σκορ να είναι στο 51-44. Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και πήρατε άνετα τη νίκη;

"Θέλαμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για να αφήσουμε πίσω την ήττα, που κάναμε την προηγούμενη αγωνιστική από τον Χολαργό. Νομίζω ότι από την τρίτη περίοδο και μετά παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα, δεχθήκαμε 11 πόντους μόνο (74-55, 30'), η άμυνα ήταν πάρα πολύ καλή και μας βγήκαν και τα σουτ. Ετσι δημιουργήθηκε η διαφορά".

Τι σας είπε ο προπονητής στα αποδυτήρια και άλλαξε όλη η εικόνα του παιχνιδιού;

"Οι οδηγίες του προπονητή ήταν να συνεχίσουμε έτσι σοβαροί όπως ήμασταν. Παίξαμε ακόμη καλύτερη άμυνα και πιστεύω ότι το βασικό συστατικό ήταν η άμυνα στην τρίτη περίοδο. Αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει πολλά λάθη, έτσι δημιουργήσαμε πολλούς αιφνιδιασμούς και άνοιξε το σκορ. Βάλαμε πολλά εύκολα καλάθια".

Το Ψυχικό έχει τις δυνατότητες για την άνοδο στην Α2;

"Εμείς ανεβήκαμε την τελευταία στιγμή στην Β’ Εθνική και δεν έχουμε βάλει κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτος στόχος είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από εκεί και πέρα όσο καλύτερα πάμε, τόσο καλύτερα για εμάς".

Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζετε εκτός έδρας την Ενωση Ιλίου…

"Η αλήθεια είναι πως και εμείς τώρα γνωρίζουμε τις ομάδες. δεν έχουμε παίξει αντίπαλοι ούτε καν σε φιλικά. Να δούμε τώρα το σκάουτινγκ για να δούμε και την ομάδα σε τι κατάσταση είναι. Αλλά όλα τα παιχνίδια όπως φαίνονται είναι ντέρμπι. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια".

Πόσο βοήθησε κατά την διάρκεια του αγώνα οι εμπειρίες που έχεις εσύ και ο Μάρκος Κολώκας από την Α1;

"Ολα τα παιδιά κάνανε καλή δουλειά για να κερδίζουμε με 35 πόντους δεν αρκούν δύο παίκτες. Ηταν ομαδική και καλή δουλειά και έτσι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα