ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Οι «Ρώσοι» στο superbasket

Ίαν Βουγιούκας και Κώστας Καϊμακόγλου μίλησαν στο superbasket.gr για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα τους, λίγη ώρα πριν «πετάξουν» για Καζάν.

Οι δύο Έλληνες διεθνείς «πέταξαν» το μεσημέρι της Τετάρτης (01/08) για το Καζάν και το superbasket.gr βρέθηκε στο Ελ. Βενιζέλος και μίλησε με

τους δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι εξήγησαν τους λόγους αποχώρησης τους από τους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, για το τι τους έκανε να αποδεχτούν την πρόταση της ρωσικής ομάδας, για το ενδεχόμενο επιστροφής τους στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλοι, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να αποχωρήσεις από τον Παναθηναϊκό και να αποδεχτείς την πρόταση της Ούνικς Καζάν;

I.B. «H αλήθεια είναι πως προτεραιότητα μου ήταν ο Παναθηναϊκός και να μείνω στην Ελλάδα. Είχα 2-3 προτάσεις, ο Παναθηναϊκός αργούσε και έβλεπα πως ο χρόνος περνούσε και τα περιθώρια στένευαν. Διάλεξα λοιπόν να αποδεχτώ την πρόταση της Ούνικς Καζάν και ένας από τους βασικότερους λόγους ήταν η παρουσία του Κώστα, ο οποίος είχε ήδη υπογράψει. Η πρόταση ήταν αρκετά καλή και έτσι για τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαι κάτοικος Καζάν. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση, τα πράγματα δεν είναι εύκολα εδώ, υπάρχει αβεβαιότητα και οικονομική, αλλά κυρίως κοινωνική, αλλά αυτό δεν με φόβισε να πω την αλήθεια».

Κ.Κ. «Η απόφαση να αφήσω τον Παναθηναϊκό και να αγωνιστώ στο εξωτερικό μόνο εύκολη δεν ήταν. Την σκέφτηκα αρκετά και η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Η Γαλατάσαραϊ με πίεζε ασφυκτικά, φτάσαμε μια ανάσα από το να συμφωνήσουμε, αλλά το γεγονός πως δεν αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα, λειτούργησε αποτρεπτικά. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η Ούνικς Καζάν. Μου έδειξαν πως με θέλουν πάρα πολύ και αυτό έπαιξε σημαντικότατο ρόλο για εμένα. Με τον Παναθηναϊκό υπήρχε διαφορά. Η αποχώρηση του κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξε τεράστιο ρόλο στην απόφαση μου, ο κ. Ομπράντοβιτς με απογείωσε μπασκετικά, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και παίκτη και πραγματικά πικράθηκα που έφυγε. Έτσι επέλεξα να αποχωρήσω και να υπογράψω στην Ούνικς».

Η Ρωσία και ειδικά το Καζάν λένε πως δεν είναι και ο... ιδανικότερος προορισμός. Μίλησες με κάποιον πριν πάρεις την απόφαση;

I.B. «Mίλησα με τον Μαυροκεφαλίδη, τον Μπλάκνεϊ και τον Γκριρ και με ενημέρωσαν. Ξέρω πως θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής και πως δεν θα είναι εύκολα. Τους πρώτους δύο μήνες θα μείνω λίγο στο Καζάν αφού το πρόγραμμα έχει πολλά ταξίδια, νομίζω, όμως, πως από το ξεκίνημα της σεζόν και μετά, όλα θα είναι πιο εύκολα».

Κ.Κ. «Μίλησα με δικούς μου ανθρώπους και το συζήτησα αρκετά. Θεωρώ πως έχω πάρει την σωστή απόφαση και με εξιτάρει το γεγονός πως θα γνωρίσω μια νέα χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Προσπαθώ πάντα να βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί, δεν πάμε και στην κόλαση (γέλια), όλα καλά θα πάνε. Θα είμαστε μαζί με τον Ίαν κιόλας, οπότε θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα».

Η ζωή τα έχει φέρει έτσι και υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέ
Keywords
Τυχαία Θέματα