ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο για τον «γαλανόλευκο» αδερφό του

Η πορεία τους ξεκίνησε από τα «ανοιχτά» γήπεδα των Σεπολίων, ακολούθησε η ένταξή τους στην «οικογένεια» του Φιλαθλητικού και ύστερα από πολλή δουλειά ετοιμάζονται να ζήσουν το όνειρό τους.

Αναφερόμαστε στον Θανάση και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι οποίοι αφού πρώτα φρόντισαν να συστηθούν στο μπασκετικό κι όχι μόνο κοινό, έβαλαν για τα καλά πλώρη για την εκπλήρωση των ονείρων τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην Εσθονία και αποτελεί ένα από τα βασικά «όπλα» της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Κώστα Μίσσα προκρίθηκε αήττητη στην β΄ φάση της διοργάνωσης,

τα ματς της οποίας θα μεταδοθούν μέσω live streaming από την επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe.

«Ομολογώ πως ένιωθα λίγο περίεργα που δεν μπορούσα να δω την Εθνική, τον Γιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά στους πρώτους αγώνες. Ηθελα, αλλά δεν μπορούσα. Δεν κρύβω πως ήταν άβολο. Ευτυχώς, υπήρχε το live score κι ενημερωνόμουν μέσω αυτού. Πλέον, όμως, θα υπάρχει η δυνατότητα να τα παρακολουθώ. Το σημαντικό, όμως, είναι πάει καλά η Εθνική», δήλωσε στο Superbasket.gr ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, δίπλα στον οποίο ο μικρότερος κατά δύο έτη Γιάννης έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα.

Ο 21χρονος φόργουορντ μύησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο μπάσκετ και κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει πως θα νιώθει δικαιωμένος από τον δρόμο που έχει ανοιχθεί μπροστά στον αδερφό του αλλά και στον ίδιο. Ο Θανάσης Αντεκούνμπο οσονούπω θα κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ενώ ο αδερφός του θα μετακομίσει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για λογαριασμό των Mιλγουόκι Μπακς. «Δεν δικαιώθηκα εγώ για τον Γιάννη. Εχει δουλέψει σκληρά. Και οι δυο έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Η δουλειά μας δικαιώνεται και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε», μας πληροφόρησε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, πριν τον ρωτήσουμε αν οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποτελούν μια πρόβα για τον μπασκετικό «χωρισμό» με τον αδερφό του:

«Όχι, δεν χωρίζουν οι δρόμοι μας. Υπήρξαμε συμπαίκτες αλλά πάνω από όλα είμαστε αδέρφια. Θα είμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον. Αγαπώ πάρα πολύ τον Γιάννη, θα είμαι κοντά του και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Εύχομαι να είναι υγιής. Υγεία και δουλειά, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Αυτό θέλω και για εμένα, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά. Υγεία και δουλειά…».

Keywords
Τυχαία Θέματα