ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μάντζαρης: "Σαν στο σπίτι μου..."

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης διανύει την δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό, αλλά ήδη νιώθει σαν να βρίσκεται στο σπίτι του.

Ο 22χρονος διεθνής γκαρντ μίλησε στο superbasket.gr για τα "όπλα" των πρωταθλητών Ευρώπης, τα νέα στοιχεία που εισάγει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παιχνίδι τους κι έδειξε να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες της νέας σεζόν, καθώς "όλοι

θέλουν να νικήσουν τον πρώτο".
Αν και η νέα σεζόν θα είναι η δεύτερή σου στον Ολυμπιακό, νιώθεις πως είσαι ένας από τους παλιούς παίκτες της ομάδας;

"H περσινή χρονιά ήταν η πρώτη μου στον Ολυμπιακό. Είχα άγχος και αγωνία. Ηταν η πρώτη φορά που έφυγα από το Περιστέρι. Ευτυχώς, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Σλούκας, με τους οποίους ήμασταν μαζί στις μικρές Εθνικές ομάδες, με βοήθησαν να εγκλιματιστώ. Πλέον νιώθω σαν στο σπίτι μου και αισθάνομαι πως βρίσκομαι στον Ολυμπιακό τουλάχιστον 3-4 χρόνια. Νιώθω παλιός και όσο περνάνε οι μέρες, αισθάνομαι όλο και καλύτερα".

Το "δέσιμο" και η ομοιογένεια που υπάρχει μεταξύ σας, αποτελούν τα μεγάλα "όπλα" του Ολυμπιακού;

"Είναι από τα βασικά μας όπλα. Το κλίμα στην ομάδα, όπως και την περσινή σεζόν, είναι πολύ καλό τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας".

Τι διαφορές παρατηρείς στην ομάδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περσινής σεζόν.

"Βρισκόμαστε σε καλύτερο δρόμο. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εχουμε δεθεί και ξέρουμε τους ρόλους μας και το πώς θα παίξουμε. Εχουμε ήδη βάλει τον Δημήτρη (σ.σ Μαυροειδή) και τον Στράτο (σ.σ Περπέρογλου) στο κλίμα της ομάδας και πιστεύω ότι βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες τώρα "χτίζονται" και έχουν αλλάξει παίκτες. Αυτό είναι το θετικό σε σύγκριση με την περσινή σεζόν".

Είναι πιο δύσκολο να βρεθείς στην κορυφή ή να παραμείνεις σε αυτήν;

"Οσο δύσκολο είναι να βρεθείς στην κορυφή της Ευρώπης, τόσο δύσκολο είναι και να διατηρηθείς σε αυτήν. Ολοι θέλουν να νικήσουν τον πρώτο. Θα υπάρχει περισσότερη πίεση φέτος. Οταν, όμως, βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό που είναι πρωταθλητής Ευρώπης, πρέπει να ξέρεις να διαχειρίζεσαι την πίεση. Δεν έχουμε άγχος. Τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα".

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαδέχθηκε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ποια είναι τα νέα στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα;

"Το γεγονός ότι ο κόουτς είναι πολύ συνεργάσιμος, είναι πολύ καλό. Εχει διατηρήσει αρκετά στοιχεία που είχαμε πέρσι και σιγά-σιγά προσθέτουμε νέα στο παιχνίδι μας. Θέλει σε όλη την διάρκεια του αγώνα να έχουμε μεγάλη ένταση και να παίζουμε σε γρήγορο τέμπο. Είμαστε μια νέα (σ.σ ηλικιακά) ομάδα, θέλει να τρέχουμε και να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο και να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι".

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη δώσει πέντε φιλικά παιχνίδια, εκ των οποίων τα τρία ήταν με δυνατούς αντιπάλους (Σιένα, ΤΣΣΚΑ και Σάσαρι). Σε λίγες ημέρες θα αντιμετωπίσετε την Χίμκι, τη Μα

Keywords
Τυχαία Θέματα