ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Λικέντρα Τζόνσον: "Όλοι στο Ελληνικό δουλεύουν σκληρά"

Μπορεί να μην έχει δικό του γήπεδο, όμως η οργάνωση που υπάρχει παραπέμπει σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου. Το Ελληνικό προελαύνει στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, μετατρέποντας σε παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι κόντρα στον Πρωτέα Βούλας, με την Λικέντρα Τζόνσον να κλέβει τις εντυπώσεις για ένα ακόμη παιχνίδι...

Με 24 πόντους (9/10 δίποντα), 12 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 κοψίματα, η πρωταθλήτρια Σουηδίας με την φανέλα της Νόρκοπινγκ έκανε θραύση σε όλους τους τομείς και μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο superbasket.gr

αναφέρθηκε στις εντυπώσεις της από την Ελλάδα, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή της.

Παράλληλα, η 24χρονη Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ έδειξε πως έχει υπομονή, κοιτάζοντας κάθε αγώνα ξεχωριστά και δεν βιάζεται να... στέψει την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη πρωταθλήτρια.

Τι σε έκανε να πεις το "ναι" στην πρόταση του Ελληνικού;

Αποφάσισα φέτος να έρθω στο Ελληνικό για να κερδίσω ένα ακόμη πρωτάθλημα σε διαφορετική λίγκα αυτή τη φορά. Συν τοις άλλοις μέσω του Ελληνικού θέλω να βελτιώσω κι άλλο το παιχνίδι μου. Εδώ μπορώ να σουτάρω και να επιτίθεμαι περισσότερο, και δεν περιορίζομαι ως μια καλή αμυντική παίκτρια.

Είναι εφικτό να κατακτήσετε το πρωτάθλημα;

Πάντα είναι εφικτό να κατακτήσεις το πρωτάθλημα, όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα με άτομα που δουλεύουν τόσο σκληρά. Όλοι μας (προπονητές και συμπαίκτριες) κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε καθημερινά στην προπόνηση και παίρνουμε πράγματα η μία από την άλλη! Είμαστε ανταγωνιστικές σε όλα τα επίπεδα. Η μία έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της άλλης και έχουμε πίστη πως θα τα καταφέρουμε. Δεν μιλάμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώνουμε κάθε φορά. Το στοιχείο που κάνει την ομάδα τόσο επικίνδυνη, είναι πως δεν μπορεί να γίνει προβλέψιμη. Η καθεμία στο Ελληνικό μπορεί να είναι πρώτη σκόρερ ή καλύτερη αμυντικός στο εκάστοτε παιχνίδι.

Περνάς καλά στην Ελλάδα;

Διασκεδάζω στην Ελλάδα. Μου θυμίζει τότε πυ ήμουν ακόμα στο Σικάγο. Πάντα προσπαθώ να βρω κάτι καινούργιο να κάνω σε καθημερινή βάση, που να με γεμίζει και να κάνει την εμπειρία μου εδώ ακόμη καλύτερη.

Τι διαφορές εντοπίζεις ανάμεσα στην ελληνική και τη σουηδική λίγκα;

Δεν θα έλεγα πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα. Αμφότερα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά. Γι' αυτό και μου ήταν εύκολο να προσαρμοστώ άμεσα στις απαιτήσεις της ελληνικής λίγκας.

Ποιο είναι το σχόλιό σου για την προπονήτριά σου και για το τιμ του Ελληνικού;

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εδώ, άπαντες στην ομάδα με έχουν αγκαλιάσει. Κάνουν ό,τι μπορούν για να δουλεύουν όλα... ρολόι, κι όχι μόνο μέσα στο παρκέ, αλλά και έξω από αυτό. Φροντίζουν να μου παρέχουν όσα χρειάζομαι. Όσον αφορά το τεχνικό επιτελείο, είναι το πιο εργατικό που υπάρχει, καταναλώνοντας καθημερινά πολλές ώρες δουλεύοντας για την ομάδα και το ίδιο μεταδίδει και σε εμάς, διατηρώντας μας σε τόσο καλό επίπεδο.

Σε ποιους τομείς εντοπίζεις τα πλεονεκτήματα και σε ποιους τα μειονεκτήματά σας ως ομάδα;

Ένα μας πλεονέκτημα είναι πως είμαστε αρκετά συμπαγής ομάδα. Έχουμε δέσει πολύ καλά μεταξύ μας και στα παιχνίδια λειτουργούμε σαν... ένα! Επίσης, όταν είμαστε στο παρκέ, έχουμε τόσο υψηλό δείκτη συγκέντρωσης, που δεν επηρεαζόμαστε από οτιδήποτε άλλο εκτός γηπέδου. Το μόνο μειονέκτημα είναι οι τραυματισμοί, αλλά θεωρώ πως αυτό το έχουμε ξεπεράσει, καθώς λειτουργούμε τόσο καλά ως ομάδα, που πάντα θα βρεθεί κάποια να αντικαταστήσει αυτή που έχει τραυματιστεί. Δεν παίζουμε σαν μονάδες, αλλά η μία για την άλλη!

Πώς είναι οι σχέσεις σου με τις συμπαίκτριές σου;

Έχω εξαιρετικές σχέσεις με όλες τις συμπαίκτριές μου. Μιλάμε μεταξύ μας στο τηλέφωνο, επικοινωνούμε πολύ καλά στο γήπεδο, πηγαίνουμε μαζί για φαγητό, για θεραπεία ή για οτιδήποτε άλλο, περνώντας πολύ καλά. Αυτό κάνει την ομάδα μας να ξεχωρίζει πάνω στο παρκέ, καθώς οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει εκτός γηπέδου είναι εξαιρετικές.

Τι σκέφτεσαι εν όψει της νέας χρονιάς;

Δεν έχω ιδέα που θα είμαστε την επόμενη χρονιά.Αυτή τη στιγμή είμαι εδώ και διεκδικούμε το πρωτάθλημα, οπότε οι αποφάσεις για το μέλλον θα έρθουν το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα