ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Κωστόπουλος: "Θα φτάσουμε στην άνοδο"

Την μεγαλύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε ο Ηρακλής κόντρα στο Μαρούσι, σύμφωνα με τον προπονητή του "Γηραιού", Θωμά Κωστόπουλο, ο οποίος εξήγησε στο superbasket.gr τα στοιχεία που πρέπει να προσέξει η ομάδα του για να κατακτήσει την άνοδο.

Ο Ηρακλής πέρασε από την έδρα του Αμαρουσίου, καθώς επικράτησε στην παράταση με 78-82 (κ.α. 66-66) και παρέμεινε έτσι

στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 15 στροφές στο πρωτάθλημα. Μετά από το τέλος του ματς, το superbasket.gr μίλησε με τον προπονητή του Ηρακλή, Θωμά Κωστόπουλο.

- Πού κατά την γνώμη σας κρίθηκε το παιχνίδι;

"Πρώτα απ' όλα θέλω να πω ότι η ιστορία των δύο ομάδων είναι για να γίνεται ένα τέτοιο παιχνίδι στην Α1 και εύχομαι και οι δύο ομάδες να γυρίσουν εκεί. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, εμείς προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα και δουλέψαμε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο φορτωθήκαμε με πάρα πολλά φάουλ και έτσι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τις άμυνές μας. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε ελεύθερα σουτ και είχαμε καθαρό μυαλό. Τρέξαμε πολύ σε άμυνα και επίθεση κα καταφέραμε να πάρουμε την μεγαλύτερη νίκη έως τώρα στο πρωτάθλημα".

- Ποιο στοιχείο ήταν εκείνο που σας βοήθησε να φτάσετε στην επικράτηση κατά την διάρκεια της παράτασης;

"Δυναμώσαμε περισσότερο την άμυνά μας και από εκεί και πέρα βάλαμε κάποια ελεύθερα καλάθια και κάναμε φάσεις που έχουμε δουλέψει πολύ στην προπόνηση. Το κυριότερο ήταν ότι ήμασταν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι".

- Πιστεύετε ότι η νίκη επί του Αμαρουσίου ήταν ένα διπλό ανόδου ή είναι νωρίς ακόμα;

"Το Μαρούσι διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου, την αδικεί η βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Από την συγκεκριμένη έδρα, δεν νομίζω ότι θα περάσει άλλη ομάδα διότι το Μαρουσί είναι ομάδα δυνατή με πολύ καλούς παίχτες και θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχουμε κάνει".

-Ποια είναι τα πλάνα σας για το ματς της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στο Ανατόλια;

"Είναι ένα δύσκολο ματς, είχαμε νικήσει στην παράταση στο πρώτο παιχνίδι. Έχει πολύ καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στην επικράτηση".

- Τι πρέπει να προσέξετε στην συνέχεια για να διατηρηθείτε στην κορυφή;

"Πάνω απ' όλα να έχουμε υγεία, γιατί έχουμε δύο σοβαρούς τραυματισμούς (Δαμαλής, Νεοφυτίδης). Έχουμε δύο παίχτες που μας λείπουν από το ρόστερ μας. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως έως τώρα. Αγώνα με αγώνα θα καταφέρουμε στο τέλος να καταφέρουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την άνοδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα