ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Κατούφας: «Ανέβηκε επίπεδο ο Φάρος…»

Ο Φάρος Κερατσινίου ετοιμάζεται να… λάμψει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα παρκέ της Γ’ Εθνικής και ο Σωτήρης επισήμανε το επίπεδο που έχει ανέβει η ομάδα του.


«Διανύουμε την περίοδο προετοιμασίας. Είναι δύσκολη περίοδος και οι ρυθμοί είναι αρκετά δυνατοί. Παλεύουμε κάθε ημέρα να δέσουμε ως ομάδα, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις μας. Εχουν προστεθεί πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ, τα οποία, όμως, έχουν πολλές εμπειρίες και είναι πιο εύκολο να εγκλιματιστούν στην ομάδα», δήλωσε ο αρχικά

ο Σωτήρης Κατούφας στο superbasket.gr ενώ στη συνέχεια τού ζητήσαμε να γυρίσει λίγους μήνες πίσω και να θυμηθεί την περίοδο της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Φάρο:

«Δεν γινόταν να έρθει πιο εύκολα. Ημουν και είμαι ευχαριστημένος από τον Φάρο, όπως και η ομάδα από εμένα. Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε επιτυχημένα, έκανα καλή χρονιά και ήταν λογικό να ανανεώσουμε την συνεργασία μας. Ο Φάρος είναι μια αξιόπιστη ομάδα με στόχους και βλέψεις. Η διοίκηση είναι κοντά στην ομάδα, ο Βαγγέλης Τσάπας εγγυάται για την αξιοπιστία της και ήταν λογικό να παραμείνω στον Φάρο, όπως κι έγινε».

Οσον αφορά για τους στόχους του Φάρου τη νέα σεζόν, ο ΜVP των νταμπλούχων της ΕΣΚΑΝΑ την προηγούμενη χρονιά σχολίασε πως «κάθε νεοφώτιστη ομάδα είναι καλό να προχωρά βήμα-βήμα. Το επίπεδο του Φάρου, όμως, είναι ψηλό. Εμείς θέλουμε να προχωράμε βήμα-βήμα κι αγώνα με τον αγώνα να ορίζουμε τον στόχο μας. Σίγουρα, όμως, έχουμε βλέψεις για να πετύχουμε κάτι καλό και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και δουλεύουμε. Είμαστε, όμως, ακόμα στην περίοδο της προετοιμασίας. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, γιατί και τα ρόστερ καλά-καλά δεν έχουν συμπληρωθεί. Η Κύμη έχω δει πως έχει κάνει καλές κινήσεις, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο».

Ο Σωτήρης Κατούφας την σεζόν που ολοκληρώθηκε έβγαλε… ασπροπρόσωπους τους ιθύνοντες της ομάδας του Κερατσινίου για την επιλογή τους να «χτίσουν» γύρω του. Θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος την φετινή αγωνιστική περίοδο; «Θα είναι πιο εύκολο για εμένα. Πέρσι χρειάστηκε κάποιος χρόνος προσαρμογής, διότι δεν είχα ξαναπαίξει στην ΕΣΚΑΝΑ και κάποια πράγματα ήταν διαφορετικά. Η εμπειρία μου και η ομάδα, όμως, με βοήθησαν. Εχω αρκετά χρόνια να παίξω στην Γ΄Εθνική, αλλά το σημαντικό είναι πως ο Φάρος μαζί με κατηγορία ανέβηκε και επίπεδο. Εχει ανέβει, όμως και το επίπεδο της κατηγορίας. Προσωπικά πάντως θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα και να ανταποκριθώ στα «θέλω» του προπονητή (σ.σ Ανδρέα Πολέμη). Ο κόουτς αποφασίζει για την ομάδα και πού θα στηριχθεί. Σιγά-σιγά θα βρούμε τα όπλα μας, αλλά εξαρτάται από εμάς τους παίκτες να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του προπονητή».

Keywords
Τυχαία Θέματα