ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Καλέντζου: "Ετσι και καλύτερα"

Ο Αθηναϊκός, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, πήρε τη νίκη και μαζί τον τίτλο του Πρωταθλητή κατακτώντας και τη φετινή σεζόν το νταμπλ. Η αρχηγός της ομάδας, Τούλα Καλέντζου, μίλησε στο superbasket.gr και αφού απένειμε τα εύσημα στην ομάδα των "πρασίνων", δήλωσε πως ο Αθηναϊκός θα συνεχίσει να προσπαθεί για να φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Μεγάλη νίκη σήμερα, πήρατε τον τελικό και κατακτήσατε το νταμπλ. Πώς νιώθεις μετά από έναν ακόμα τίτλο;

"Νιώθω χαρά, ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Η

δουλειά όλης της χρονιάς βγήκε και το αποτέλεσμα ήρθε, κερδίσαμε στον τελικό, πήραμε το πρωτάθλημα. Θα χαρακτήριζα τη φετινή σεζόν ως άκρως επιτυχημένη".

Το επίπεδο του Αθηναϊκού είναι πολύ υψηλό και στην Ελλάδα παίζετε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Η έλλειψη ανταγωνισμού σας επηρέασε σήμερα;

"Το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, όχι μονό επειδή παίζουμε χωρίς μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά επειδή είχαμε αρκετά μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες, καθώς ο Παναθηναϊκός εξάντλησε τα παιχνίδια του και εμείς περιμέναμε από τη Μεγάλη Τέταρτη χωρίς επίσημο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο, ειδικά στο τέλος της σεζόν. Αυτό βγήκε σήμερα στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από μας. Είχαμε μόνο κάποια καλά διαστήματα, μέτρησε η εμπειρία μας όμως και γι’ αυτό πήραμε εμείς τη νίκη, έστω και δύσκολα".

Πιστεύεις ότι υπήρξε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης που θα μπορούσε να κοστίσει τη νίκη σε ένα τόσο αμφίρροπο παιχνίδι;

"Το μυαλό παίζει πολλές φορές περίεργα παιχνίδια, μπορεί κάποιες στιγμές να υπάρξει κάποια χαλαρότητα, χωρίς να το θέλουμε. Πρέπει να το ξεπερνάμε γρήγορα και να παίζουμε αυτό που μπορούμε. Αυτό κάναμε στο τέλος και τα καταφέραμε. Όσον άφορα το επίπεδο, ευελπιστώ τη νέα χρονιά να γίνει προσπάθεια ώστε να βελτιωθούν όλες οι ομάδες και να έχουμε ένα δυνατότερο πρωτάθλημα".

Πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Αθηναϊκός;

"Δεν εξαρτάται μονό από μας. Εμείς θα μαζευτούμε, θα βάλουμε κάποιους στόχους και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα".

Keywords
Τυχαία Θέματα