ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Γιανναλέτσος: «Να παραμείνουμε ψηλά…»

Ο Εθνικός πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ο Δημήτρης Γιανναλέτσος τόνισε στο superbasket.gr ότι η παραμονή της ομάδας είναι ο πρωταρχικός στόχος και δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την υλοποίησή του.

Ο Δημήτρης Γιανναλέτσος ήταν εκ των κορυφαίων για τον Εθνικό στη νίκη επί του Κεραυνού Αιγίου, μιας και φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 20 πόντους και μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στο superbasket.gr

για το ματς αλλά και τους στόχους της ομάδας του.

Πριν από το τζάμπολ, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό και τον Κεραυνό Αιγίου, ήταν μια από τις πλέον αμφίβολες της αγωνιστικής, αλλά εσείς καταφέρατε να πάρετε εύκολα τη νίκη. Περιμένατε να φτάσετε τόσο άνετα στην επικράτηση;

«Ξέραμε πως η ομάδα του Κεραυνού δεν έχει ψηλά παιδιά και από την αρχή του ματς, κύριο μέλημά μας ήταν να χτυπήσουμε στο αδύνατό τους σημείο. Βάλαμε αρκετά καλάθια από τη ρακέτα και επιπλέον ευστοχήσαμε και σε κάποια σουτ από την περιφέρεια. Πετύχαμε αρκετά τρίποντα απέναντι στον Κεραυνό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό μας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ. Γνωρίζαμε πώς η ομάδα του Αιγίου θα έπαιζε με άμυνα ζώνης και προσαρμόσαμε το παιχνίδι μας αναλόγως. Βάλαμε τα καλάθια που έπρεπε και ξεφύγαμε στο σκορ, αν δεν τα βάζαμε θα είχαμε πρόβλημα».

Στην τρίτη περίοδο, χαλαρώσατε και ο Κεραυνός σάς πλησίασε στο σκορ. Πού οφείλεται αυτό;

«Ξεκινήσαμε νωθρά το συγκεκριμένο δεκάλεπτο. Συνήθως αυτό συμβαίνει, όταν παίρνεις τόσο μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο (σ.σ. 42-25). Ερχεται η χαλάρωση, με αποτέλεσμα να σε πλησιάσει η αντίπαλη ομάδα στο σκορ και τότε αναγκάζεσαι να ανεβάσεις στροφές. Έτσι συνέβη και με εμάς. Στην τελευταία περίοδο ανεβάσαμε την ταχύτητά μας και δεν επιτρέψαμε στον Κεραυνό να πιστέψει πως μπορεί να γυρίσει το σκορ».

Ποια είναι πλάνα της ομάδας για το εκτός έδρας ματς της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στην Καλαμάτα;

«Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και θα δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε να παραμείνουμε στα υψηλά στρώματα και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Εθνικού;

«Πιστεύω πως αν νικήσουμε τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, τα οποία είναι θεωρητικά εύκολα, τότε θα σωθούμε γρήγορα. Από εκεί και πέρα βλέπουμε, πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και αν νικάμε, τότε μπορούμε να ανεβούμε και πιο ψηλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα