ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Γεώργαρος: "Η άμυνα μάς έδωσε τη νίκη"

Το Παγκράτι επικράτησε του ΟΦΗ με 79-69, επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τρεις αγωνιστικές και ο Τζίμης Γεώργαρος εστίασε στις λύσεις που βρήκαν οι "ροσονέρι" από την καλή τους άμυνα.

Ο Τζίμης Γεώργαρος μίλησε στο superbasket.gr τόσο για την αναμέτρηση του Παγκρατίου με τον ΟΦΗ όσο και για την συνέχεια του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Α2 ενώ έδωσε και το σύνθημα της νίκης για το ματς (17/11) με

τον Αρκαδικό στην Τρίπολη.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ;

"Θέλαμε το παιχνίδι περισσότερο γιατί ήμασταν σε δύσκολη θέση μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες. Δεν νομίζω οτι μας έπαιρνε να χάσουμε απο τον ΟΦΗ μέσα στην έδρα μας, γιατί θα βρισκόμασταν σε πολύ δεινή θέση. Αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο, γιατί δείξαμε για πρώτη φορά τρομερή διάθεση στην άμυνα και κερδίσαμε το παιχνίδι, παρά τους τραυματισμούς που είχαμε".

Το παιχνίδι παρά την εικόνα που είχε ως τις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου, απέκτησε άλλη μορφή, όταν ο ΟΦΗ μείωσε στους 5 πόντους (66-61,34'). Στα επόμενα έξι λεπτά πιστεύεις πως βασικό στοιχείο για να πάρετε τη νίκη ήταν η πιεστική άμυνα ή η αποτελεσματικότητά σας στην επίθεση;

"Θεωρώ περισσότερο πως ήταν η άμυνα, γιατί ακλέψαμε μπάλες, πήραμε τα ριμπάουντ και βάλαμε 2-3 εύκολα καλάθια. Το άγχος είχε αρχίσει να μας πνίγει αλλά ξεκολλήσαμε και πήραμε την διαφορά".

Τι πρέπει να προσέξει το Παγκράτι ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος;

"Στην Α2 πρέπει να κάνεις όσες νίκες χρειάζεται για να σωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μετά αναλόγως και τα παιχνίδια που απομένουν, βλέπεις τι μπορείς να κάνεις παραπάνω. Είναι πολύ περίεργο το πρωτάθλημα της Α2, δημιουργούνται προβλήματα οικονομικά και οι ομάδες δεν κρατούν τον κορμό τους σταθερό. Πρώτα σώζεσαι όσο πιο γρήγορα γίνεται και μετά κοιτάς παραπάνω".

Πέραν του οτι είναι αναγκαίες τέτοιες νίκες, πιστεύεις οτι και η διαφορά παίζει ρόλο;

"Προς το παρόν δεν παίζει, αλλα θα δούμε στο δεύτερο γύρο όταν θα κάνουμε ταμείο και ίσως αν χρειαστεί να παίξουμε και για την διαφορά".

Πέρσι έπαιξες στην Γ΄ Εθνική με την Χαλκίδα, φέτος στην Α2 με το Παγκράτι...

"Εχω παίξει πολλά χρόνια στην Α2 και το κίνητρο είναι μεγάλο. Το επίπεδο του παιχνιδιού είναι καλύτερο από ό,τι στην Γ' Εθνική, αλλά υπήρχαν και κάποιοι προσωπικοί λόγοι που με ανάγκασαν να μείνω στην Αθήνα".

Την επόμενη αγωνιστική (17/11) αντιμετωπίζετε τον Αρκαδικό...

"Είναι ένα δύσκολο ματς όπως όλα της Α2 Θα δουλέψουμε, θα φτιάξουμε τους τραυματισμούς μας και θα πάμε να κάνουμε το πρώτο μας διπλό για φέτος στην Α2".

Keywords
Τυχαία Θέματα