ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ευαγγελίτσης: «Είμαι στρατιώτης του Ερμή…»

Ο Μάικ Ευαγγελίτσης, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ομίλων του Νότου της Γ' Εθνικής , «στρατεύθηκε» πλέον στις υπηρεσίες του Ερμή Πειραιά και είναι έτοιμος να συμβάλει τα μέγιστα, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν την τέταρτη συνεχόμενη άνοδο.


«Η προσέγγιση των προέδρων (σ.σ Λευτέρης και Νίκος Χρυσοφάκης) έπαιξε σημαντικό ρόλο. Εδειξαν το πόσο πολύ με θέλουν. Με ενημέρωσαν για τον στόχο της ομάδας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την άνοδο. Επίσης, μού είπαν πως κάθε χρόνο επιθυμούν και στοχεύουν ο Ερμής

να ανεβαίνει και κατηγορία. Η συμφωνία έκλεισε σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό είχαν τελειώσει όλα και είχαμε συμφωνήσει», δήλωσε αρχικά ο Μάικ Ευαγγελίτσης στο superbasket.gr ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, έχει όραμα για την ομάδα, είναι παθιασμένος, σέβεται πάνω από όλα τον ιδρώτα των παικτών και είναι στο Top-10 των καλύτερων προέδρων από όλες τις Κατηγορίες. Εμείς οι παίκτες έχουμε την ευθύνη που έχουν μείνει μόλις δέκα σωστοί πρόεδροι. Αυτό που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως σαν την τρέλα που έχει ο Λευτέρης Χρυσοφάκης για τον Ερμή, δεν έχω δει πουθενά. Τον εκτιμώ απίστευτα και το δώρο μας σε εκείνον, πρέπει να είναι η άνοδος».

Παράλληλα, ο πολύπειρος σέντερ επισήμανε πως «αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο, θα έχουμε αποτύχει. Δεν αγχώνομαι από τις καλές μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει ο Ερμής και τις μεγάλες προσδοκίες. Θα κερδίσουμε τα παιχνίδια και θα ανέβουμε στην Γ΄ Εθνική. Αν συμβεί κάτι διαφορετικό, τότε θα έχουμε αποτύχει».

Ο Μάικ Ευαγγελίτσης δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στον Αντώνη Μάντζαρη, στα χέρια του οποίου βρίσκεται το «τιμόνι» των «ερυθρόλευκων» τονίζοντας πως «αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που ο κόουτς θα αφήσει εποχή. Εχει πολλές γνώσεις για το μπάσκετ και θα έρθει η στιγμή που πρέπει να επιλέξει αν θα παραμείνει παίκτης ή αν θα αφοσιωθεί στην προπονητική. Είναι έξι χρόνια μικρότερός μου και δεν τον έχω φωνάξει ποτέ Αντώνη και είτε εντός, είτε εκτός γηπέδου τον αποκαλώ κόουτς. Είναι το αφεντικό. Είναι θετικό, όμως, ότι είναι παίκτης. Εχει παίξει στην Α1, κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει από μπάσκετ. Ο Αντώνης Μάντζαρης αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για να προχωρήσω ακόμα πιο γρήγορα στην συμφωνία με τον Ερμή».

Ο 33χρονος σέντερ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ: «Κάθε Κατηγορία έχει την δική της χαρά. Υπάρχουν παιδιά που είναι… κολλημένα σε μεγάλες κατηγορίες, αλλά για εμένα δεν παίζει κανέναν ρόλο. Όλα εξαρτώνται από εμάς και είναι στο χέρι μας να ανεβάσουμε την ομάδα. Δεν με νοιάζει καμία άλλη ομάδα της Κατηγορίας. Ενδιαφέρομαι μόνο για την ομάδα μου. Εμείς θα ορίσουμε πώς θα εξελιχθεί το πρωτάθλημα».

Ο Ερμής Πειραιά, όμως, πέραν από τον παρόν επενδύει και στο μέλλον και ο Μάικ Ευαγγελίτσης έχει ήδη παρατηρήσει πως «οι νεαροί παίκτες της ομάδας είναι οι καλύτεροι που έχω συνεργαστεί μέχρι στιγμής στην καριέρα μου. Μπορώ να πω πως είναι και οι μέγιστοι επαγγελματίες. Ξέρουν να σέβονται και το μέλλον είναι μπροστά τους. Αν χρειαστεί να τους βοηθήσουμε, εννοείται πως θα το πράξουμε».

Οι ιθύνοντες των Πειραιωτών δεν έχουν κρύψει ποτέ πως στόχος τους είναι να φτάσουν την ομάδα τους στην Α1. Ο Μάικ Ευαγγελίτσης επιθυμεί να διαβεί αυτό το μονοπάτι μαζί τους; «Αυτό εξαρτάται από τον πρόεδρο και τον προπονητή. Είμαι στρατιώτης της ομάδας, για όσο με χρειαστούν θα είμαι δίπλα τους. Όταν δεν με χρειάζονται, δεν θα είμαι εκεί».

Ο Μάικ Ευαγγελίτσης είναι απόλυτα αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με τον Ερμή Πειραιά, αλλά δεν ξεχνάει όσα έζησε την περσινή σεζόν με το Χαλάνδρι: «Πέρασα μια πολύ ωραία χρονιά στο Χαλάνδρι, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, τόσο και σε ομαδικό. Αναδείχθηκα πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα παρέμεινε στην Κατηγορία. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόουτς Αργύρη Καρούτζο, ο οποίος ύστερα από 20 χρόνια έφυγε από την ομάδα. Χρωστάω στον κόουτς πάρα πολλά πράγματα και τον θεωρώ σαν πατέρα μου. Επίσης, ευχαριστώ την διοίκηση, τον κ. Κόλλια και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Εύχομαι να υλοποιήσουν κάθε στόχο που έχουν βάλει».

Keywords
Τυχαία Θέματα