ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Ελληνιάδης: "Στον Ίκαρο νιώθεις ασφάλεια"

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Ίκαρος αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η ομάδα της Καλλιθέας με σωστό προγραμματισμό έφθασε στην Α1 και δείχνει πως το μέλλον ανήκει στον Ίκαρο.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης μίλησε στο superbasket.gr για την πορεία του Ικάρου, για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτόν αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας.

"Μαζί με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο

και έπειτα από τον ερχομό του Θανάση Σκουρτόπουλου στον Ίκαρο οριοθετήσαμε ως στόχο να φτάσουμε στις οχτώ με εννέα νίκες και να τερματίσουμε στην 9η ή στην 10η θέση, δηλαδή την ίδια με πέρσι. Πιστεύω πως με δύο νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές μπορούμε να τα καταφέρουμε", δήλωσε αρχικά ο Σταύρος Ελληνιάδης για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Ο δεύτερος στόχος ήταν η ομάδα να παίξει καλύτερο μπάσκετ και τον τελευταίο καιρό το καταφέρνουμε. Οι τρεις τελευταίες νίκες επί του Άρη, του Πανιωνίου και του Ηλυσιακού αποτελούν απόδειξη. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο κάναμε το καλύτερο παιχνίδι από τότε που βρέθηκαν στον Ίκαρο. Ήταν μία νίκη που δίνει πρεστίζ στον Ίκαρο, γιατί ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και παλεύει για την τρίτη θέση".

Όσον αφορά την επόμενη χρονιά ο αθλητικός διευθυντής ομάδας σημείωσε πως "δημιουργούμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά. Δίνουμε σιγά σιγά το στίγμα μας. Μην ξεχνάμε πως ο Ίκαρος "μπουσουλάει" στην Α1. Είχε μία γρήγορη μετάβαση από τις μικρές κατηγορίες στην Α1 και αυτή είναι η δεύτερη χρονιά της στη μεγάλη κατηγορία. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος είναι ηγέτης, άνθρωπος τους μπάσκετ και ασχολείται όλη την ημέρα με την ομάδα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με την ομάδα και την αγαπάνε. Φέτος δημιουργούμε τις βάσεις ώστε την επόμενη χρονιά να τερματίσουμε σε υψηλότερη θέση ή να μπούμε στα πλέι οφ".

Για τα μακροπρόθεσμα πλάνα της ομάδας ανέφερε πως "ο Ίκαρος μπορεί να γίνει το Μαρούσι της προηγούμενης δεκαετίας και να φτάσει στην 3η θέση. Οι συνθήκες υπάρχουν. Οι παίκτες νιώθουν ασφάλεια μιας και ο Ίκαρος είναι μία υγιής ομάδα. Υπάρχει ένας πρόεδρος (σ.σ ο Δημήτρης Αγγελόπουλος) στον Ίκαρο, όπως είχε και το Μαρούσι τον Άρη Βωβό, που επενδύει. Χρειάζεται όμως δουλειά, σοβαρότητα, προγραμματισμός και χρόνος. Μην ξεχνάμε πως αυτή είναι η δεύτερη χρονιά του Ικάρου στην Α1 και η ομάδα χρειάζεται εμπειρίες.

Σχετικά με το γηπεδικό θέμα ο Σταύρος Ελληνιάδης σχολίασε πως "θα πρέπει η ομάδα να αποκτήσει μία βάση. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε ανάμεσα στην Καλλιθέα και στην Γλυφάδα. Τους επόμενους μήνες θα αποφασίσουμε ποια θα είναι η βάση μας. Έτσι θα προσελκύσουμε νέους φιλάθλους ενώ θα είναι καλό και για τους παίκτες που θα γνωρίζουν το πού θα προπονούνται και το πού θα αγωνίζονται".

Ό Ίκαρος είναι μία ομάδα που δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στις ακαδημίες: "Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος προσέχει τις ακαδημίες. Για τον λόγο αυτό γίνονται προσπάθειες ώστε ο Ίκαρος να αποκτήσει ακαδημίε

Keywords
Τυχαία Θέματα