Σοβαρός και συνεπής...

Ο Πανιώνιος περίμενε πως η ομάδα των βορείων προαστίων θα του έκανε τη ζωή δύσκολη, όπως κάνει σε όλους από την αρχή της σαιζόν. Όμως η επιφυλακή που είχε θέσει την ομάδα του ο Γ. Μπαρτζώκας ενόψει του αγώνα, έπιασε τόπο. Ο Πανιώνιος ήταν όσο σοβαρός και συνεπής έπρεπε και έφθασε εύκολα στην επικράτηση με 97-57.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενος να παίζουν ζώνη 2-3 και τους γηπεδούχους να βρίσκουν

λύσεις με τον Ντίπλερ κσι τον Καββαδά. Έτσι το double σκορ (16-8) στα μισά περίπου του δεκαλέπτου, μαρτυρούσε την προετοιμασία του Πανιωνίου για το παιχνίδι. Η αλλαγή της ζώνης σε 1-2-2 μπέρδεψε την κυκλοφορία του Πανιωνίου και ο Γ.Μπαρτζώκας έβαλε στο παιχνίδι τον Μάριο Μπατή. Ο αρχηγός του Πανιωνίου κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα, έτρεξε τους γηπεδούχος και παρά τις προσπάθειες του Κόμματου, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο με διαφορά 10 πόντων και το σκορ στο 23 – 13.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης , προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά κοντά στους 10 πόντους ( 28- 19, 5,.30’’), όμως δύο απανωτά τρίποντα του Κις, έφτασαν τον χάντικαπ στους 14 (34-20). Όταν δεν έβγαινε το σουτ με καλές προϋποθέσεις στη ζώνη του Αμαρουσίου, η μπάλα πήγαινε στους ψηλούς ( Παραγυιό, Μπόϊσα) και η διαφορά παρέμενε, μια και η αστοχία που είχαν σήμερα οι Κόμματος και Νικολαϊδης, άφηναν μόνο του τον Γκαγκαλούδη να παλεύει στο ασφυκτικό μαν του μαν της άμυνας του Πανιωνίου.

Ο Καββαδάς συνέχιζε να σκοράρει στη ρακέτα των φιλοξενουμένων και η δεύτερη περίοδος έκλεισε με τη διαφορά να φθάνει τους 22 και το σκορ στο 46 – 24 με τρίποντο του Ντιπλερ στην εκπνοή. Στη επανάληψη συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό. Μαν του μαν στην άμυνα, αναζήτηση του σουτ από τα πλάγια, φόρτωμα στη ρακέτα , για τον Πανιώνιο. Ζώνη 2-1-2 αμυντικά και…Γκαγκαλούδης επιθετικά, για το Μαρούσι. Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί στους 22 (59 – 37), ο Ντίπλερ είχε φθάσει τους 18 με 6/7 τρίποντα, και ο Γιώργος Μπαρτζώκας καθόταν ήρεμος στον πάγκο του. Το δεκάλεπτο τελείωσε με το καλάθι του Σακελαρίου, τη διαφορά στους 21 και το σκορ στο 76 – 46.

Στη τελευταία περίοδο η κούραση συνόδεψε την απογοήτευση στους παίκτες του Αμαρουσίου. Τα τρίποντα του Μπατή έφτασαν τη διαφορά στους 29 (77-48) και πλέον έμενε στα τελευταία πέντε λεπτά του διαδικαστικού , όπως είχε εξελιχθεί, αγώνα να δούμε πιο θα ήταν το τελικό σκορ. Το κάρφωμα του Σαρικόπουλου πήγε τη διαφορά στους 40 πλέον πόντους και το τελικό σκορ, ενός αγώνα που δεν δέχεται και πολύ κριτική, στο εμφατικό 97 – 57.

Keywords
Τυχαία Θέματα