ΣΕΠΚ | Ζήβας:"Δεν θα είναι έκπληξη"

Μέσα σε τρία χρόνια κι έχοντας πανηγυρίσει ισάριθμες ανόδους ο Φιλαθλητικός από την Α' ΕΣΚΑ βρίσκεται πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2.

Με την νίκη κόντρα στην Αναγέννηση/Φλόγα η ομάδα του Ζωγράφου σφράγισε και μαθηματικά την άνοδο της στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία της χώρας.

Ο επί 14χρόνια τεχνικός της ομάδας, Τάκης Ζήβας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το ταξίδι από τα τοπικά μέχρι την Α2, ενώ αναφέρθηκε και στο νεανικό κορμό

της ομάδας που συνεχίζει να "κλέβει" τις εντυπώσεις.

Για την άνοδο του Φιλαθλητικού στην Α2:
"Ήταν κάτι που περιμέναμε. Εκτός από τα Τρίκαλα που είχαν δημιουργήσει ομάδα για παραπάνω κατηγορία τα υπόλοιπα ρόστερ δεν ήταν κάτι φοβερό. Είχαμε πει από την αρχή ότι ήταν στις δυνατότητες μας να ακολουθήσουμε και αυτό κάναμε. Ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν και δεν φοβήθηκα ποτέ ότι δεν θα υλοποιηθεί, καθώς δεν βρεθήκαμε σε θέσεις εκτός αυτών που οδηγούν στην Α1".

Για το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει ισάριθμες ανόδους:
"Εμείς κάνουμε ότι είναι δυνατόν να δώσουμε ευκαιρία στο κορμό νεαρών παικτών που έχουμε ώστε να πάρουν εφόδια και να προχωρήσουν. Αυτός ο κορμός δουλεύει καλά και προοδεύει μαζί με την ομάδα. Από εκεί και πέρα είναι και στο χέρι των παιδιών αν είναι όσο εργατικοί πρέπει κι έχουν υγεία να φτάσουν ψηλά. Δεν θα είναι έκπληξη να έρθουν και καλύτερες ημέρες".

Για το νεανικό ρόστερ της ομάδας:
"Ο Φιλαθλητικός δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει τα παιδιά. Αυτό που μπορεί να προσφέρει αυτό δίνει. Ήταν αναγκαστικό για εμάς όλα αυτά τα χρόνια να στηριζόμαστε σε ένα ρόστερ νεανικό. Δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ομάδα με βάθος έχοντας μόνο μισθοφόρους.
Προπονητικά όταν δουλεύεις με νέους έχει καλά έχει και κακά. Βασικότερο πλεονέκτημα είναι ότι έχουν υψηλό κίνητρο. Όλα αυτά τα χρόνια πάντα προσπαθούσαμε να έχουμε στο ρόστερ παιδιά που δεν είχαν ξαναπαίξει στη κατηγορία που αγωνιζόμασταν και μέχρι τώρα δείχνει να αποδίδει.
Το βασικό για την ανάδειξη όλων αυτών των παιδιών είναι ότι κάνουμε προπόνηση. Εδώ και πολλά χρόνια από τη Γ' ΕΣΚΑ έχουμε καθιερώσει τις πρωινές προπονήσεις για όσα παιδιά έχουν διάθεση να προοδεύσουν. Μέσα από εκεί και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παίρνουν παιχνίδια έφτασαν να κάνουν πρωταθλητισμό στη Β' εθνική. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά είναι σημαντικό ότι έχουμε μία διοίκηση με ανοικτό μυαλό που βοηθάει τους νέους μπαίνουν στην ομάδα και να έχουν χώρο μέσα σε αυτήν".

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τη διοίκηση προς το πρόσωπο του:
"Είμαι πολύ τυχερός που συμβαίνει αυτό. Είναι και θέμα συγκυριών. Οι άνθρωποι βλέπουν μπροστά και πιστεύουν τις επιλογές τους. Στο παρελθόν έχω βρεθεί σε ομάδες που κάθε ημέρα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και πιστέψτε μου ότι κανείς δεν μπορεί να δουλέψει και να δει πιο μπροστά. Βλέπω γύρω μου κάθε χρόνο τουλάχιστον 5 αλλαγές προπονητών. Με τον κύριο Σμυρλή υπάρχει αλληλοεκτίμηση και μπορούμε να έχου
Keywords
Τυχαία Θέματα