ΡΕΑΛ Μ. | Μίροτιτς: "Εκπληκτική ομάδα ο Παναθηναϊκός"

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Ρεάλ Μαδρίτης (22.30) και με αφορμή την αναμέτρηση που ρίχνει την αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, ο Νίκολα Μίροτιτς έπλεξε το εγκώμιο του "τριφυλλιού".


Ο άσος της Ρεάλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sportday μίλησε για το ρόστερ του "τριφυλλιού", για την παρουσία του Ρούντι Φερνάντεθ στην "Βασίλισσα" και για τους προσωπικούς τους στόχους,

αλλά και για εκείνους της ομάδας του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην Sportday για:
...τον σημαντικό ρόλο που έχει στη Ρεάλ: "Παίζω αρκετά καλά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Δεν υπάρχει λόγος. Είμαι συγκεντρωμένος στο να βελτιώνομαι κάθε μέρα και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τους στόχους της. Εχω επικεντρώσει στο ότι θα πρέπει να δουλεύω κάθε μέρα πολύ σκληρά για να γίνομαι καλύτερος".

...τον Ρούντι Φερνάντεθ: "Η παρουσία του είναι πλεονέκτημα. Πρόκειται για εκπληκτικό παίκτη που διαθέτει αστείρευτο ταλέντο. Μπορεί και προσφέρει λύσεις υπό τις όποιες συνθήκες. Μπορείς να περιμένεις τα πάντα από εκείνον. Κάνει τη Ρεάλ πιο επικίνδυνη. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το μπάσκετ δίνει στους υπόλοιπους περισσότερο χώρο και αυτό είναι πάντα πλεονέκτημα".

...τον Παναθηναϊκό: "Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσει μια ομάδα ύστερα από τόσες αλλαγές. Ισως πολλοί να νομίζουν ότι ο ρόλος του Παναθηναϊκού αυτή τη σεζόν θα είναι πιο "φτωχός", χειρότερος από τις προηγούμενες χρονιές. Δεν συμφωνώ. Αν κοιτάξεις το ρόστερ του, διαπιστώνεις ότι διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, με ποιότητα. Για παράδειγμα, ο Αντι Πάνκο, που ήταν ο MVP του ισπανικού πρωταθλήματος την περσινή χρονιά. Τι να πω για τον Σχορτσανίτη; Για τον Ούκιτς; Εκτός αυτού ο Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει στο ρόστερ του τον Διαμαντίδη, έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης την τελευταία δεκαετία. Εχουν εκπληκτική ομάδα και περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι".

...το πού θα κριθεί η αποψινή αναμέτρηση: "Το αποτέλεσμα εξαρτάται από εμάς. Αν εκτοξεύσουμε την ταχύτητά μας, θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός βέβαια ξέρει το ατού μας και είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσει ώστε να γίνουμε πιο στατικοί. Γι' αυτό και καταλήγω στο ότι η ομάδα που θα επικρατήσει στον πόλεμο της τακτικής, πιθανότατα θα νικήσει".

...τον Αντι Πάνκο: "Ο Αντι είναι τεράστιος παίκτης. Αποτελεί παράδειγμα για όλους όσοι παίζουν μπάσκετ, για όσους αγωνίζονται στη θέση του. Το μπάσκετ ωστόσο, είναι ομαδικό άθλημα και τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα την κάνει όλη η ομάδα".

...την πίεση που έχει να αντιμετωπίσει και την Ρεάλ: "Η πίεση σε βοηθά να είσαι πιο συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Να μη γίνεσαι αδρανής. Το να παίζεις για τη Ρεάλ είναι πάντα προνόμιο. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ποτέ δεν τις αποφεύγω. Αντίθετα, τις επιζητώ. Η φόρμουλα που ακολουθούμε χρησιμοποιήθηκε και όταν "χτίστηκε" ο θρύλος της Ρεάλ. Αφορά ταχύτητα στο τρανζίσιον γκέιμ, αιφνιδιασμούς, κυριαρχία στα ριμπάουντ, στοιχεία
Keywords
Τυχαία Θέματα