ΨΥΧΙΚΟ | Φιλική νίκη επί της Κύμης

Το Ψυχικό επικράτησε με 85-83 της Κύμης σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για τη νέα σεζόν.



Η Κύμη έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία παρότι την χωρίζουν δύο κατηγορίες από το Ψυχικό ενώ στο τέλος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά το σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ήταν άστοχο. Το παιχνίδι με την Κύμη ήταν και το πρώτο φιλικό που έδωσε το Ψυχικό τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά

όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Κύμης στο Facebook:

Ένα κοινό μυστικό αποκαλύφθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Ψυχικού. Ο ΓΣ Κύμης δεν είναι ομάδα επιπέδου Γ΄Εθνικής, αλλά είναι σίγουρα για πολύ πιο πάνω. Το απέδειξε στο φιλικό με το Ψυχικό, όπου γνώρισε την ήττα με 85-83, αντιμετωπίζοντας στην κυριολεξία στα ίσια τον σπουδαίο αντίπαλο του. Το Ψυχικό είναι μεν νεοφώτιστο στην Α2, αλλά θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο καθώς έχει πολλούς έμπειρους παίκτες με θητεία στην Α1 και διοικητική σταθερότητα.
Το φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πραγματικά συναρπαστικό και καθήλωσε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Παρεμπιπτόντως, την μάχη της κερκίδας την κέρδισε με μεγάλη διαφορά η ομάδα της Κύμης, παρότι έπαιζε εκτός έδρας, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει κτίσει από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του. Αμφότεροι οι αντίπαλοι ήθελαν την νίκη και έπαιξαν από την αρχή πολύ σκληρά για να το πετύχουν. Οι εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν συνεχείς και καμιά ομάδα δεν μπορούσε να αποσπαστεί στο σκορ. Η απόλυτη ισορροπία του παιχνιδιού φαίνεται από το ότι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 23-22, ενώ το ημίχρονο έληξε με 44-44! Στο πρώτο 20λεπτο ήταν εμφανές ότι το πλάνο του Γυμναστικού ήταν να «χτυπήσει» επιθετικά τον αντίπαλο του μέσα στην ρακέτα και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε πολύ καλά. Η έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου δεν ήταν καθόλου καλή για τον ΓΣΚ, αφού αιφνιδιάστηκε από την πίεση των αντιπάλων, έμεινε χωρίς πόντο για περίπου 5 λεπτά και δέχθηκε ένα επιμέρους σκορ 11-0! Αντέδρασε όμως άμεσα, έκανε και αυτός πιο πιεστική την άμυνα του και ξαναέφερε το ματς σε ισορροπία. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν φανερό ότι η ομάδα της Κύμης ήταν πολύ πιο προπονημένη, πέτυχε αρκετά κρίσιμα τρίποντα και έφτασε μια ανάσα από την νίκη. Τελικά δεν τα κατάφερε, έχασε μάλιστα ένα τρίποντο στην τελευταία επίθεση για να περάσει μπροστά, αλλά έδειξε σίγουρα πολύ καλά στοιχεία.

Οι πόντοι του ΓΣ Κύμης:
Σιαμανδούρας 15, Παπαντωνίου 6, Σέττος 12(4), Γκρινιάρης 16, Καραμπάτσος 11(3), Γεωργιάδης 10(1), Γυφτονικολός 6, Τσιριμόκος 3(1), Κατράνας 4, Δήμος, Αγγελή

Keywords
Τυχαία Θέματα