ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Το στροφόμετρο και ο Δεκέμβρης!

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν αρκετά «καυτό» μήνα που αναμφίβολα μπορεί να του αλλάξει πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας.

Προτού βέβαια αναφερθούμε στον τελευταίο μήνα του έτους, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν μπροστά τους τον Αρη. Ενα παιχνίδι που θα πρέπει να αποτελέσει συνδυασμός ουσίας, αλλά και διάρκειας σε πολλούς τομείς, όπως η ενέργεια μέσω της άμυνας και καλή κυκλοφορία

της μπάλας. Διότι αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει το.. προεόρτιο για την αναμέτρηση στην Βιτόρια απέναντι στην Λαμποράλ που έχει διπλή σημασία.

Ενας αγώνας εξίσου σημαντικός, όπως και αυτός κόντρα στην Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά τα λάθη που έχουν κάνει και τα στοιχεία τα οποία δεν τα έχουν προτάξει ακόμα με στόχο φυσικά να μην κυνηγήσουν στο σκορ όπως έγινε με τους Λιθουανούς, αλλά να ανεβάσουν στροφές και σε θέση ισχύος να αποδράσουν από την Βιτόρια.

Από εκεί και πέρα όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του ξέρουν ότι ο επόμενος μήνας είναι πολύ σημαντικός καθώς υπάρχουν οι αγώνες - σε επίπεδο Ευρωλίγκα - απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα (εντός), κόντρα στην Λοκομοτίβ (εκτός) ενώ θα κλείσει τον πρώτο γύρο έχοντας ως αντίπαλο την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν, δεν θα αργήσει η στιγμή που οι «πράσινοι» - έχοντας φυσικά όλο το οπλοστάσιο στην διάθεσή τους - θα έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους ώστε το «πράσινο» στροφόμετρο να αρχίζει να ανεβαίνει και κατά συνέπεια να έρθουν και πιο επιβλητικές και πειστικές νίκες. Μάλιστα δεν αποκλείω κιόλας ο Παναθηναϊκός όντας σε έναν τόσο απρόβλεπτο όμιλο να κατακτήσουν μία εκ των δύο πρώτων θέσεων.

Μια και αναφέρομαι στον μήνα Δεκέμβρη, φυσικά και δεν ξέχασα ότι υπάρχει και ο ημιτελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό. Αν οι ενδεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα προσφέρουν αγωνιστική ηρεμία, τότε αναμφίβολα μια πρόκριση στον τελικό εις βάρος των «ερυθρολεύκων» θα προσφέρει το κάτι παραπάνω.

Φυσικά ακόμα υπάρχει χρόνος μέχρι τότε, αλλά το ζήτημα για τους νταμπλούχους Ελλάδας είναι να παρουσιάζουν στους αγώνες όσα βγάζουν στις προπονήσεις και πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο και σε συνδυασμό με την προσωπική αγωνιστική άνοδο παικτών-κλειδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα