ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | The PAO machine is ready!

Παρ' ολίγον να του βγει η ψυχή, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός έβγαλε την ψυχή της Μακάμπι απολαμβάνοντας το... αυτονόητο. Την πρόκριση στο 11ο φάιναλ φορ της ιστορίας του.

Το DNA αυτής της ομάδας που ανά δύο χρόνια δίνει δουλειά στις... ράφτρες (2007, 2009, 2011) είναι τόσο ιδιαίτερο που μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά (βλ. εις βάρος 2-1 στην σειρά).

Η «μηχανή» που ονομάζεται

Παναθηναϊκός λειτουργεί υποδειγματικά, λειτουργεί με σύστημα και συγχρονισμό και διαθέτει παίκτες-εργάτες έτοιμους να «θυσιαστούν» για το καλό της ομάδας. Διαθέτει τον κορυφαίο «συντονιστή», Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να κάνει το mission imposible σε... possible. Τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις όταν οι Ισραηλινοί ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν εμφράγματα στους 25.000 φίλους της ομάδας. Είχες την αίσθηση ότι έλεγε από μέσα του «μόνος μου και όλοι σας». Οπως είχε γίνει και στα δύο πρώτα ματς με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη. Και για ένα πόντο (25π.) δεν ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα. Ομως η ουσία ήταν ότι ήταν εκεί που έπρεπε και ιδιαίτερα στην τελευταία φάση «κόβωντας» την όρεξη του Μπερστάιν για να γίνει ο άνθρωπος της βραδιάς.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν λοιπόν να... σπάσουν και την κατάρα που τους ήθελε να πηγαίνουν νωρίς στο σπίτι τους ύστερα από κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Επόμενο βήμα πριν το ριπίτ είναι μια ομάδα που φέτος τον έχει «πληγώσει» δύο φορές. Η αν θέλετε του έχει θίξει τον εγωισμό του. Η πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι είναι το φαβορί και αυτή την φορά ο Παναθηναϊκός δεν πηγαίνει στο φάιναλ φορ - που θυμίζει Βερολίνο λόγω των ομάδων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα) - ως το νούμερο 1 αφεντικό. Ωστόσο ξέρει πως να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις που έχουν ιδιαιτερότητες όπως είναι ένας ημιτελικός. Πόσω μάλλον κόντρα στην ΤΣΣΚΑ την οποία έχει νικήσει στους τελικούς 2007 και 2009 με την ευχή να τριτώσει το... καλό. Μέχρι τις 11 Μαϊου είναι ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Ωστόσο αν είναι όλοι υγιείς, το βέβαιο είναι ότι η πράσινη μηχανή θα είναι έτοιμη να βρει απαντήσεις στα ατού της ΤΣΣΚΑ, να δώσει λύσεις και κυρίως να είναι συνεπής στις λεπτομέρειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα