ΠΑΟΚ | "Εξυγίανση με τη βοήθεια του κόσμου"

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας κάνει ό,τι μπορεί για να βγει ο "δικέφαλος" από το αδιέξοδο.

Αυτή η προσπάθεια όμως μπορεί να καρποφορήσει μόνο με τη βοήθεια του κόσμου, όπως εξήγησε για ακόμη μια φορά ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα (17/6).

Παράλληλα, στο τέλος της ομιλίας τους ανακοίνωσαν χορηγική συμφωνία με δύο εταιρείες του Δημήτρη Κοντομηνά.

"Πριν από ένα χρόνο που

αναλάβαμε την διοίκηση της ΚΑΕ είχαμε θέσει ένα στόχο για το πως θα προχωρήσουμε. Η αλήθεια πάντα είναι σκληρή. Σαν διοίκηση ακολουθήσαμε τον δρόμο της πραγματικότητας με αρκετό προσωπικό κόστος, αλλά πιστεύουμε ότι είναι σωστός. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έχουν υπομονή και να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους τυχόν αδικήσαμε", ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς, και πρόσθεσε:

"Γνωρίζουμε ότι παράλληλα με την εξυγίανση ο κόσμος δεν δέχεται ότι η ομάδα δεν πρωταγωνιστεί αγωνιστικά, ούτε εμείς το δεχόμαστε. Και αυτός είναι ο στόχος μας. Και εφόσον βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο κάποια στιγμή θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι δύσκολος. Είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει κατανόηση από το αγωνιστικό τμήμα και τους υπαλλήλους της ομάδας και δουλεύουν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης. Για να πρωταγωνιστήσει, όμως, και πάλι μία ημέρα η ομάδα καμία διοίκηση Πρωτοδικείου δεν μπορεί μόνη της. Πιστεύουμε έχουμε καταφέρει να περάσουμε την σκέψη για να έρθει πρώτα η οικονομική εξυγίανση και στην συνέχεια το αγωνιστικό".

Τον οικονομικό απολογισμό ανέλαβε να κάνει ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. "Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες, βοηθάνε, και βοηθάνε σε μία περίοδο που γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις για να κατέβουν τα κόστη και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Τα έσοδα από 1-7/2011 έως το 30/6 του 2012 είναι 1.200.373 ευρώ που προήλθαν από τα εισιτήρια και τα εισιτήρια διαρκείας, από την χορηγία του ΟΠΑΠ, το τηλεοπτικό συμβόλαιο και από τις χορηγίες και τις 300 εταιρίες που μπήκαν στο γνωστό πρόγραμμα.

Αν δεν είχαμε τις παλιές οφειλές, θα καλύπτονταν όλα τα έξοδα της εταιρείας από αυτά τα έσοδα. Πληρώσαμε 617.413 για τη χρήση τη δική μας. Για παίκτες 217.000 ευρώ, για προπονητή και τιμ 87.000, προσωπικό και έξοδα γραφείου 57.000, ταξίδια της ομάδας 57.000, πληρώσαμε τα κοινόχρηστα, τους διαιτητές, μάνατζερ παικτών κ.α με τα υπόλοιπα λεφτά. Δώσαμε και 518.000 ευρώ που αφορούν σε παλιές οφειλές και το μεγάλο μέρος αφορά ρυθμίσεις στο ΙΚΑ και την εφορία, αφορούν μάνατζερ παικτών 22.000 ευρώ, οφειλές παικτών 90.000, άρθρο 99 87.000, πρόστιμα του ΕΣΑΚΕ από πέρσι που είχαμε 62.000 και έχουμε πληρώσει τα 20.000, το τιμ και τον προπονητή από προηγούμενες χρήσεις 35.000.

Υπολείπονται από εκεί και πέρα 430.000, τα οποία είναι τα χρέη της δικής μας χρήσης, 130.000 σε αθλητές 20.000 σε προπονητές, 26.000 σε τιμ, 12.000 στο προσωπικό, ενοίκια κοινόχρηστα και μάνατζερ παικτών

Keywords
Τυχαία Θέματα