ΠΑΟΚ | Μπόγρης: «Με έπεισαν ο Μαρκόπουλος και ο νονός μου»

Ο Γιώργος Μπόγρης αποκάλυψε τους λόγους που τον έκαναν να πει το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του και θυμήθηκε μερικά από τα μαθήματα που πήρε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.


Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γιώργος Μπόγρης στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Eurocup:

«Γεια

σας, φίλαθλοι του Eurocup. Ίδιος μπλόγκερ, διαφορετική ομάδα - αυτή την φορά με τoν ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναιη τρίτη ελληνική ομάδα, με την οποία αγωνίζομαι στο Eurocup, καθώς έχουν προηγηθεί ο Άρης και ο Πανιώνιος. Φυσικά,Το να παίξω στο Eurocup ήταν ένας από τους λόγους που πήγα στον ΠΑΟΚ. Δεν ήθελα να καθυστερήσω να αποφασίσω και έτσι ήταν εύκολο για εμένα να πάω στον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής μας με κάλεσε πολλές φορές το καλοκαίρι στο τηλέφωνο, μου έδειξε πόσο με ήθελε και και πως ήθελε να είμαι ηγέτης. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ πολλά, γιατί ο ΠΑΟΚ μου έδειξε ότι με ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Επίσης, ο νονός μου είναι μεγάλος οπαδός του ΠΑΟΚ και μου τηλεφωνούσε κάθε 10 λεπτά, ζητώντας μου να πάω στον ΠΑΟΚ. Οπότε δεν είχα άλλη επιλογή. Τον αγαπώ και αποφάσισα να παίξω στην ομάδα.

Είχαμε μια καλή ομάδα στον Πανιώνιο και χάρηκα για το ότι Παππάς και Γιάνκοβιτς συνεχίζουν στον Παναθηναϊκό. Με στεναχωρεί που δεν θα έχω δίπλα μου και φέτος τον Νίκο, είμαστε φίλοι από παλιά, αλλά δεν παραπονιέμαι. Αγωνίζομαι στην Α1 και στο Eurocup.

Νικήσαμε το πρώτο ματς στην Ευρώπη με buzzer-beater τρίποντο του Ντι Τζέι Κούπερ. Καθόλου άσχημος τρόποτος για να ξεκινήσεις. λΗταν μια μεγάλη νίκη γιατί η Μπουντούσνοστ, τουλάχιστον θεωρητικά, είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Πιστεύω ότι θα κάνουμε και εκτός έδρας νίκες. Με αυτό το σουτ του Ντι Τζέι και τη νίκη η ομάδα γίνεται καλύτερη. Ήμασταν πίσω με 10 και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και αν το κερδίσουμε. Συγκεντρωθήκαμε παλέψαμε ως το τέλος και δεν απογοητεύσαμε τους οπαδούς μας. Είναι σημαντικό να κερδίζεις εντός έδρας. Πρέπει να μείνουμε δυνατοί στο σπίτι μας και να μπορέσουμε να πάρουμε τουλάχιστον μια εκτός έδρας νίκη για να πάμε στον επόμενο γύρο. Εκεί θα βρούμε ομάδες από την Ευρωλίγκα κάτι που θα είναι σπουδαίο για μας.

Η ατμόσφαιρα ήταν ωραία στο πρώτο ματς. Ήρθαν και μερικοί οπαδοί της Μπουντούσνοστ και έτσι η στήριξη που είχαμε από τους δικούς μας ήταν σημαντική, όπως πάντα. Η Μπουντούτσνοστ είναι δυνατή ομάδα, ήταν μπροστά σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα, αλλά εμείς βελτιωθήκαμε στην τέταρτη περίοδο. Δείξαμε χαρακτήρα, βάλαμε μεγάλα σουτ με τους Τσόχλα και Χαραλαμπίδη, ενώ ο Ντι Τζέι έστησε μερικά πολύ καλά πικ εν ρολ που μας έδωσαν εύκολους πόντους. Ισοφαρίσαμε και στο τέλος ο Ντι Τζέι χρησιμοποίησε το “χέρι του Θεού” για να σημειώσει το τρίποντο τη νίκης. Είναι από τις νίκες που κάνουν τους οπαδούς μας να γυρίσουν στο γήπεδο και έτσι τους περιμένω στο επόμενο ευρωπαϊκό ματς εντός έδρας.

Χάσαμε στο ματς κυπέλλου από τον Άρη, κάτι που πάντα είναι σκληρό. Ήμασταν νευρικοί, ήταν το πρώτο ματς της σεζόν. Δεν σκοράραμε πολύ και δεν κάναμε το παιχνίδι μας. Στεναχωρηθήκαμε για την ήττα, αλλά ξέρουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα και το Eurocup είναι πιο σημαντικά. Θα παίζαμε με Ολυμπιακό η Παναθηναϊκό στο κύπελλο και θα ήταν δύσκολο να πετυχαίναμε κάτι. Παίξαμε καλά με τον Κολοσσό, κερδίσαμε μια παραδοσιακή ομάδα όπως η Μπουντούτσνοστ. Η αντιπαλότητα ΠΑΟΚ και Άρη είναι τρελή, μεγαλύτερη από ό,τι εκείνη του Παναθηναϊκού Ολυμπιακού. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι μια πιο μικρή πόλη και όλοι αγαπούν το μπάσκετ. Κερδίσαμε τον Άρη στην έδρα του 75-79 και πέτυχα 21 πόντους, οπότε τα πράγματα είναι τώρα πολύ καλύτερα για τον ΠΑΟΚ.

Νιώθω καλά σε αυτή την ομάδα, όλα είναι πολύ ωραία, βρήκα έναν κόουτς που με εμπιστεύεται και με κάνει να νοιώθω σημαντικός. Το ίδιο και οι συμπαίκτες μου με αυτή την ομαδικότητα ως προσανατολισμό. Είναι ομάδα υψηλής ποιότητας. Είχα πει σε μια συνέντευξη πριν από λίγες μέρες ότι αν και για τρία χρόνια δεν έπαιξα, το καλύτερο μέρος της παρουσίας μου στον Παναθηναϊκό ήταν τα μαθήματα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το πώς παίζεται το μπάσκετ. Καταλαβαίνω το παιχνίδι έτσι όπως μου έμαθε ο Ομπράντοβιτς. Το μπάσκετ είναι περισσότερο παίρνω την μπάλα και πάω στο καλάθι. Στον ΠΑΟΚ βρήκα αυτή την ομάδα με αυτή την λογική που είχε και ο Παναθηναικός. Όλοι οι παίκτες σκέφτονται πρώτα την ομάδα. Ξέρω την Θεσσαλονίκη γιατί έπαιξα μια χρονιά στον Άρη, ξέρω εδώ ανθρώπους, νοιώθω καλά, ελπίζω για μια σπουδαία σεζόν, νοιώθω ευτυχισμένος.

Έτσι θέλω οι οπαδοί μας να έρθουν στα παιχνίδια γιατί θα βρουν αυτό που θέλουν. Μια ομάδα που θα δουλεύει σκληρά, θα πέφτει στο παρκέ για κάθε μπάλα, θα παλεύει και θα είναι πιστή την νοοτροπία του ΠΑΟΚ. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτή τη φανέλα: Πρέπει να παλεύουμε. Είναι σημαντικό ότι δεν έχουμε μόνο έναν ηγέτη. Εγώ τη μια μέρα, ο Ντι Τζέι την άλλη, ο Πέιν, ο Χαραλαμπίδης. Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα. Θα παίξουμε το στιλ που θέλει να δει ο κόσμος. Ο ΠΑΟΚ περιμένει αρκετά χρόνια για να κάνει το επόμενο βήμα, το οποίο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε φέτος, αν έχουμε τους οπαδούς μας μαζί μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα