ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Σφαιρόπουλος: “Το παλέψαμε”

Στην αποτυχία της άμυνας πάνω στον Βασίλη Σπανούλη απέδωσε την ήττα από τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

“Παλέψαμε το παιχνίδι. Δείξαμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Οταν παίζεις με τον Πρωταθλητή Ευρώπης τα πράγματα είναι δύσκολα. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ήττα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ήταν αποφασισμένος. Κλειδί ήταν η άμυνα στον Σπανούλη, στην οποία δεν τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε

να αλλάξουμε το παιχνίδι του Σπανούλη παίζοντας άμυνα στο πιν εν ρολ, αναγκάζοντάς τον να σουτάρει. Είχε 5/6 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε 48 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας. Αναγκάσαμε τον Ολυμπιακό να κάνει 21 λάθη. Ο Ολυμπιακός ήταν συγκεντρωμένος στο αμυντικό του παιχνίδι και δεν μας άφησε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Κάναμε βεβιασμένες επιλογές. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια και αξίζουν συγχαρητήρια και σε αυτόν και στον κόουτς για ότι έχουν καταφέρει”.

Και κατέληξε αναφερόμενος στο ματς με την Μπιλμπάο στην Ισπανία: “Εχουμε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι και παιχνίδι μέσα σε 48 ώρες . Πρέπει να καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κούραση. Θέλω να συγχαρώ παίκτες για την προσπάθειά τους, αλλά όταν θες να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να είσαι προσηλωμένος και τα σαράντα λεπτά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο”.

Από την πλευρά των παικτών ο Γκι Μισέλ είπε: "Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είχαμε μπροστά μας δύσκολη πρόκληση. Προσπαθήσαμε και παλέψαμε. Πρέπει να παίζουμε καλύτερη άμυνα και να εκτελούμε καλύτερα τα αμυντικά μας πλάνα. Πρέπει να καταλάβουμε πως για να νικήσεις ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, πρέπει να παλεύεις για 40’. Δεν θα σου δώσει κάτι ο αντίπαλος".

Keywords
Τυχαία Θέματα