ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Παππάς: "Θέλω να πάω σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί..."

Ο πολυτιμότερος παίκτης του πρώτου γύρου της Α1, Νίκος Παππάς, μίλησε στο περιοδικό Top Scorer για την πορεία του με τον Πανιώνιο αλλά και τη προσωπική του εξέλιξη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Εθνική ομάδα.

Οι δηλώσεις του Νίκου Παππά στο TOP SCORER:

-Τι σε έκανε να ξεκινήσεις το μπάσκετ;

"Νομίζω ήμουν έντεκα ετών και πήγαινα στην έκτη δημοτικού, όπου έπρεπε να κατεβάσουμε μια σχολική ομάδα μπάσκετ. Δεν είχαμε ομάδα ποδοσφαίρου για να παίξω. Το μπάσκετ το

σνόμπαρα, αλλά πήγα στην ομάδα επειδή ένας συμμαθητής μου έδινε αγγλικά και δεν τον άφηναν οι γονείς του να παίξει εκείνη την περίοδο. Έτσι ξεκίνησα. Μου άρεσε το πρώτο παιχνίδι και το συνέχισα. Έτσι κόλλησα με το μπάσκετ..".

-Πώς εξηγείς τις επιτυχίες των Εθνικών Ομάδων που αγωνίστηκες;

"Όλα τα παιδιά, πέρα από ταλέντο, είχαν φιλοδοξίες και εγωισμό, με την καλή έννοια. Πίστευαν στους εαυτούς τους και ήθελαν τη διάκριση. Ταλέντο υπήρχε, αλλά παράλληλα υπήρχε και θέληση να φτάσουν ψηλά".

-Οπότε και η Εθνική ανδρών έχει μέλλον, έτσι;

"Σαφώς και έχει μέλλον η Εθνική. Πλέον έχει δείξει κάποια δείγματα γραφής. Αρκετά παιδιά έχουμε πάρει το χρίσμα, έχοντας παίξει στην Ανδρών. Και εγώ είχα κληθεί πριν από κάποια χρόνια. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν παιδιά που έχουν μπει σε ένα δρόμο για να στελεχώσουν την εθνική αργότερα".

-Υπάρχει στο μυαλό σου η Εθνική Ανδρών;

"Εννοείται. Μπορεί να ακούγεται κάπως κοινότυπο, αλλά το όνειρο του κάθε παίκτη είναι να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Οι περισσότεροι έχουμε πάρει από την Εθνική το ερέθισμα να ξεκινήσουμε το μπασκετ. Έχουμε πανηγυρίσει τις επιτυχίες της και θέλαμε να γίνουμε μέρος αυτών".

-Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να φύγεις για το εξωτερικό;

"Σε ηλικία 18 ετών πήρα μεταγραφή για τη Μπιλμπάο. Ήταν δύσκολο να φεύγεις από τη χώρα σου τόσο μικρός και ειδικά μετά από την κατάκτηση του τροπαίου στον Πύργο. Ήθελα να μείνω λίγο παραπάνω εδώ για να το χαρώ περισσότερο. Παρόλα αυτά ήταν μια ωραία χρονιά. Απέκτησα σπουδαίες εμπειρίες. Η Μπιλμπάο με έδωσε δανεικό στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, όπου ήμουν συμπαίκτης με παιδιά που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό μπασκετικό στερέωμα, όπως ο Μίροτιτς και ο Γιουλ της Ρεάλ, ο Μπογκντάνοβιτς της Φενέρ και άλλα παιδιά που δεν παίζουν ακόμη στην Ευρωλίγκα".

-Πιστεύεις πως βιάστηκες να κάνεις αυτό το… βήμα;

"Δεν θεωρώ πως ήταν νωρίς. Με βοήθησε πολύ ως εμπειρία. Ίσως αν έμενα εδώ και πήγαινα σε κάποια μεγάλη ομάδα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Δεν πειράζει, όμως. Πιστεύω πως οι εμπειρίες που πήρα εκεί αξίζουν πολλά".

-Έχεις κάνει λάθη;

"Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη. Άλλοι μικρότερα και άλλοι μεγαλύτερα. Δεν πιστεύω πως έκανα σοβαρά λάθη. Ήταν λάθη απειρίας και ανωριμότητας. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, έτσι και εγώ. Είναι θετικό ότι ποτέ δεν έχω επαναλάβει το ίδιο λάθος, άρα σημαίνει πως έχω μάθει".

-Πώς αισθάνεσαι ως MVP του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1;

"Πολύ όμορφα. Είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μου. Αγωνίζομαι σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες και δουλεύω σκληρά ώστε να είμαι σε θέση να τη βοηθάω να πετύχει τους στόχους της".

-Αλήθεια, ποιος είναι φέτος ο στόχος του Πανιωνίου;

"Την ομάδα μου την έχω ικανή για όλα. Βέβαια, ρεαλιστικός μας στόχος είναι η κατάληψη της 3ης θέσης. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν τεράστια μπάτζετ και είναι δύσκολο να τους κοντράρεις. Πέραν, όμως, από την 3η θέση, στόχος του Πανιωνίου είναι φανεί ανταγωνιστικός και απέναντι σε αυτές τις δύο ομάδες παίρνοντας κάποια νίκη, ώστε να δώσει χαρά στον κόσμο του".

-Ποιος είναι πλέον ο στόχος σου;

"Θέλω να πάω σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί, διεκδικεί τίτλους και αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, που είναι το υψηλότερο επίπεδο. Είναι μια δύσκολη εποχή και σίγουρα τα χρήματα παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο. Θέλω να δουλέψω ώστε βελτιωθώ και να κερδίζω χρήματα που θα βοηθήσουν εμένα και την οικογένειά μου!".

-Ποιος παίκτης είναι το ίνδαλμά σου;

"Πολλούς μεγάλους παίκτες θαύμαζα και θαυμάζω, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να είπα ότι θέλω να του μοιάσω απόλυτα. Από την Ελλάδα είναι σπουδαίοι ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης, έστω και αν δεν ταιριάζουμε απόλυτα στα χαρακτηριστικά μας. Ωστόσο, αρκετές από τις κινήσεις τους τις θαυμάζω και θα ήθελα να αφομοιώσω στο παιχνίδι μου".

-Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας σου;

"Προσωπικά η κορυφαία στιγμή ήταν η κλήση μου στο hoops summit, που έγινε στο Πόρτλαντ το 2009. Ήταν ένας αγώνας της μικτής κόσμου απέναντι στην Αμερική. Και οι δώδεκα αντίπαλοι παίκτες παίζουν σήμερα στο ΝΒΑ, όπως ο Τζον Ουόλ των Ουίζαρντ, ο Ντε Μάρκους Κάζινς των Σακραμέντο Κινγκς και πολλοί άλλοι. Η πιο δύσκολη ήταν την περσινή χρονιά, όταν λόγω διαφωνιών με την ομάδα μου τη Μπιλμπάο, ήμουν αναγκαστικά εκτός αγώνων ενώ ήμουν υγιής και έβραζε το αίμα μου".

-Ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει ποιος ήταν;

"Ο Τζον Ουόλ ήταν ο πιο δύσκολος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει. Είναι απίστευτα γρήγορος. Εύχομαι να μην τον ξαναβρώ μπροστά μου…".

-Έχεις κάποιον "κολλητό" μέσα από την ομάδα;

"Με τον Γιώργο Μπόγρη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Από 13ων ετών. Παίζαμε στην ίδια Ένωση, εγώ στην Αταλάντη και εκείνος στη Θήβα. Έχουμε εξαιρετική σχέση και είμαι χαρούμενος που είμαστε συμπαίκτες και τώρα στον Πανιώνιο. Είναι κοντά μου, με βοηθάει και με στηρίζει. Είναι πολύ σημαντικό για μένα".

Keywords
Τυχαία Θέματα