ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Γιάνκοβιτς: "Ο κόσμος μου λέει να μην φύγω..."

Εκτενές αφιέρωμα στον Βλάντο Γιάνκοβιτς και την ιστορία της μέχρι τώρα ζωής του φιλοξένησαν οι Times της Νέας Υόρκης, με τον ταλαντούχο φόργουορντ του Πανιωνίου να αναφέρεται στον τραυματισμό του πατέρα του που του στοίχισε τη ζωή, στα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, αλλά και στο ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ομάδα της καρδιάς του, "την οικογένειά" του...

"Ο κόσμος μου λέει να μη φύγω. Μου λένε «αυτή είναι η ομάδα σου, η ομάδα του πατέρα σου. Κι εκείνος θα ήθελε να μείνεις». Ο Πανιώνιος

είναι μία ομάδα που με βοήθησε. Είναι η οικογένειά μου. Αυτό δεν αλλάζει. Όμως κάποιες στιγμές ένας κύκλος κλείνει και προχωράς στον επόμενο. Δεν είναι ποτέ εύκολη η απόφαση να αφήσεις την οικογένειά σου. Δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα στη ζωή. Υπάρχουν πολλά μάτια πάνω μου, με παρακολουθούν από Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, από παντού, ακόμη και από την Ελλάδα οι δύο μεγάλες ομάδες", υπογράμμισε με νόημα ο εκ των πρωταγωνιστών του φετινού Πανιωνίου.

Απ' τη μεριά του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, θέλει να τον κρατήσει ανανεώνοντας το συμβόλαιό του που λήγει... "Επιτέλους ωρίμασε. Του πήρε πολύ καιρό. Δούλευε πολύ σκληρά κάθε καλοκαίρι, κάτι που δεν συνήθιζε να κάνει. Πλέον, είναι σε καλή θέση. Σίγουρα αποτελεί παίκτη με προοπτική για μεγάλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε. Το καλύτερο γι’ αυτόν είναι να μείνει έναν ακόμη ένα χρόνο εδώ και να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Μετά μπορεί να τα πάει ακόμη καλύτερα".

Ο Βλάντο μίλησε και για τον τραυματισμό του πατέρα του στις 28 Απριλίου του 1993. "Δεν κατηγορώ κανέναν πέρα από τον πατέρα μου. Ποτέ δεν μιλούσε για αυτό. Δεν μπορούσα να το βγάλω από μέσα του. Κάποια στιγμή το έφερα στην επιφάνεια. Μου είπε «Ανόητη απόφαση τη χειρότερη στιγμή. Τι μπορώ να κάνω;». Συμφώνησα μαζί του. Ήμουν στα παρασκήνια μιας εκπομπής και το είδα τυχαία (σ.σ. το βίντεο του τραυματισμού). Σοκαρίστηκα. Δεν το έχω ξαναδεί από τότε".

Ο ταλαντούχος φόργουορντ των "κυανέρυθρων" ζούσε μία ζωή με τη βαριά κληρονομιά του πατέρα του. "Ήταν μεγάλο βάρος για μένα να κουβαλώ το όνομα του πατέρα μου. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την πίεση. Τότε σκεφτόμουν ‘γιατί σε μένα; Γιατί πρέπει όλοι να με ξέρουν; Δεν μπορώ να κρυφτώ’. Περνούσα δύσκολες στιγμές στο σχολείο, στην εφηβεία".

Πάντως αν κάποια μέρα αγωνιστεί στο ΝΒΑ, θέλει να φορέσει το 28, όπως αποκάλυψε. Ο πατέρας του είχε τραυματιστεί στις 28 Απριλίου του 1993 και πέθανε στις 28 Ιουνίου του 2006. Κι εκείνη τη μέρα ο Βλάντο είχε πετύχει 28 πόντους σε έναν αγώνα με το εφηβικό τμήμα του Πανιωνίου... "Αν ποτέ πάω στο ΝΒΑ, θα φορέσω το νούμερο 28", λέει χαρακτηριστικά.

Η τότε σύζυγος του Μπόμπαν, Ντραγκάνα Μπελόγεβιτς μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η οικογένεια και τη βοήθεια που έλαβε. "Ήταν πολύ λυπηρό για όλους μας. Αυτά τα πράγματα μπορούν να σε λυγίσουν. Όλος ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη βοήθησε πολύ. Όχι μόνο ο Πανιώνιος. Όλοι στην Ελλάδα. Ο κόσμος έδειξε αγάπη απέναντι στον Μπόμπαν, σεβασμό. Οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων συγκινούνται σε τέτοιες τραγικές στιγμές".

Στους Times μίλησε και ο συμπαίκτης του Μπόμπαν και άλλοτε ΝΒΑερ, Πι Τζέι Μπράουν. "Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Πάντα χαλάρωνε την ομάδα με τα αστεία του. Ήταν πανέξυπνος, σαν προπονητής στο παρκέ. Δεν ήταν πολύ αθλητικός, αλλά είχε εξαιρετικό σουτ. Θυμάμαι σε ένα ματς με τη Βίρτους Ρόμα του Ντίνο Ράτζα, ήθελε πολύ τη νίκη ως Σέρβος απέναντι σε έναν Κροάτη. Πήρε την ομάδα στις πλάτες του και πέτυχε 41 πόντους".

Keywords
Τυχαία Θέματα