ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Αθανασούλας: "Πιο απελευθερωμένοι με Παναθηναϊκό"

Ο Πανιώνιος αν και δυσκολεύτηκε αφάνταστα πήρε τελικά την πρόκριση στα ημιτελικά της Α1 με 2-1 νίκες στη σειρά με τον Άρη, με τον Γιάννη Αθανασούλα να κάνει λόγο για σημαντικό επίτευγμα και να εξηγεί πως στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό η ομάδα του θα παίξει ελεύθερα και χωρίς πίεση.

"Η πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν είναι σημαντικό επίτευγμα για τον Πανιώνιο, γιατί η ομάδα μας καθιερώνεται ως μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

Αποδεικνύει ότι η κατάκτηση της τρίτης θέσης της τελικής βαθμολογίας την περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν ήταν τυχαία και μας δίνει, επίσης, την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ στην επίσημη ιστοσελίδα των "κυανέρυθρων" και συμπλήρωσε:

"Είναι σημαντικό επίτευγμα, επίσης, διότι η προημιτελική σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο τον Άρη ήταν μια σημαντική εμπειρία για την νεανική ομάδα μας, γιατί είχαμε τον τίτλο του φαβορί και τα περισσότερα παιδιά ή δεν είχαν παίξει πλέι οφ ή στους λίγους αγώνες, που είχαν δώσει, δεν είχαν πετύχει νίκη και είχαν να αντιμετωπίσουν παίκτες με μεγαλύτερες παραστάσεις. Ίσως να μην διαχειριστήκαμε σωστά τον τίτλο του φαβορί, αλλά σημασία έχει ότι πετύχαμε τις δύο νίκες, που χρειαζόμασταν και προκριθήκαμε. Στους αγώνες κόντρα στον Παναθηναϊκό θα ήμαστε πιο απελευθερωμένοι. Οι πιο έμπειροι στην ομάδα προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τους πιο νέους και να μετατρέψουμε το άγχος, που σε καταβάλει, σε δημιουργικό άγχος".

Σε ερώτηση τι σκέφθηκε πριν πετύχει τα δύο καθοριστικά για την νίκη του Πανιώνιου καλάθια στα τελευταία λεπτά του χθεσινού (25/5) αγώνα με τον Άρη, ο Αθανασούλας απάντησε: "Όταν παίζεις δεν σκέφτεσαι πολύ. Επειδή επέστρεψα στο παρκέ στο τέλος της τέταρτης περιόδου και στο προηγούμενο διάστημα έβλεπα από τον πάγκο ότι δεν λειτουργούσαμε καλά στην επίθεση είπα στον Μάριο Μπατή ότι έπρεπε να εφαρμόσουμε κάποια επιθετικά συστήματα μας, ώστε να βάλουμε την ομάδα σε κίνηση, όπως μας είχαν ζητήσει οι προπονητές μας, για να κουράσουμε τον αντίπαλο και να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι είχαμε πλεονέκτημα στην ταχύτητα. Να δείξουμε, επίσης, επιθετικότητα στους πιο αδύναμους αμυντικά παίκτες του Άρη. Έτσι και κάναμε και βρέθηκα σε δύο close out απέναντι σε Πάσαλιτς, Βεργίνη και πέτυχα τα καλάθια".

Keywords
Τυχαία Θέματα