ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Το πορτραίτο του Αρμστρονγκ (vids+pics)

Αθλητικός, ικανότατος αμυντικός, και με εξαιρετικό άνοιγμα χεριών... Αυτά είναι λίγα μόνο από τα προσόντα του νέου μεταγραφικού απόκτηματος του Παναθηναϊκού. Το superbasket.gr έτοιμασε ένα αφιέρωμα και σας παρουσιάζει τον Χίλτον Αρμστρονγκ.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1984, ο Αμερικανός παίκτης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Παρότι

τις τρεις πρώτες σεζόν του στο Πανεπιστήμιο δεν τα πήγε πολύ καλά, την τελευταία του χρονιά βελτιώθηκε αισθητά και είχε 9.7 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 3.1 τάπες μέσο όρο. Την σεζόν 2005-2006 είχε ανακηρυχθεί ο καλύτερος αμυντικός της Big East Conference.

To 2006 είχε έρθει η ώρα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να αγωνιστεί στο ΝBA. Την ευκαιρία του την έδωσαν οι Χόρνετς που τον επέλεξαν στο νούμερο 12 του ντραφτ. Όμως δεν έμεινε στην ομάδα της Νέας Ορλεάνης και έγινε ανταλλαγή πηγαίνοντας στους Θάντερ με τους οποίους σε 56 ματς που πήρε μέρος είχε 3.1 πόντους μέσο όρο. Από το 2007 έως το 2009 φόρεσε τη φανέλα των Χόρνετς. Την σεζόν 2009-2010 ξεκίνησε στους Χόρνετς, μετέπειτα πήγε στους Κινγκς και έκλεισε τη σεζόν στους Ρόκετς. Στις 13 Ιουλίου του 2010 υπέγραψε στους Ουίζαρντς αλλά στις 23 Φεβρουαρίου του 2011 έγινε ανταλλαγή σους Χοκς.

Η περσινή σεζόν βρήκε τον Αρμστρονγκ στην Γαλλία για λογαριασμό της ομάδας του Τόνι Πάρκερ, της Βιλερμπάν. Είχε μια πολύ καλή σεζόν με την γαλλική ομάδα έχοντας 10,2 πόντους και 5,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο Eurocup και 11,1 πόντους και 7,2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι στην Γαλλία.

Ο Αρμστρονγκ είναι εξαιρετικός αμυντικός, με έφεση στα ριμπάουντ και στις τάπες. Στα μειονεκτήματά του το γεγονός ότι δεν έχει μεγάλο όγκο, αλλά ξέρει πολύ καλά να τελειώνει τις φάσεις μέσα στο ζωγραφιστό.

Στα δύο βίντεο που ακουλουθούν μπορείτε να δείτε κάποια από τα κατορθώματα του Αρμστρονγκ με την Βιλερμπάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα