ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Υπερέβαλαν εαυτόν "

Ο Παναθηναϊκός δεν "λύγισε" από τα προβλήματα τραυματισμών, μπήκε με το "δεξί" στο Top-16 και ο Αργύρης Πεδουλάκης σημείωσε την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του στο ματς με την Ζαλγκίρις ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος το Σάββατο (29/12) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομομογραφία.



"Σπουδαία νίκη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Ηταν πρεμιέρα, είχαμε προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Άλλο να σου λείπουν οι εκτελεστές, άλλο οι δημιουργοί. Βρεθήκαμε

με ένα γκαρντ, δεν είχαμε καλή κυκλοφορία, δε σπάγαμε σωστά την άμυνα. Το διάβασε η Ζαλγκίρις, έγινε πιεστική. Δεν είχαμε και τον "Σόφο" να μας ηρεμήσει. Τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτόν. Χαμηλώσαμε σκορ και στο τελος νικήσαμε. Σημαντικό κομμάτι ήταν κι η παρουσία κι η "ζέστη" του κόσμου. Εδωσε ενέργεια, όταν είδε ότι το ματς κλείνει. Εκεί βοήθησε. Το έκανε και με τη Ρεάλ. Αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον κόσμο", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού που στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προερχόμενο από τραυματισμό Δημήτρη Διαμαντίδη τονίζοντας πως "θα κάνει μαγνητική και θα έχουμε εικόνα το πρωί ή αργά το βράδυ. Μάλλον το πρωί".

Ο "Αρτζι" σημείωσε επίσης πως "κρατάω ότι κάποια παιδιά μπήκαν πιο μπροστά, κατάλαβαν την επικινδυνότητα. Η ομάδα έχει σηνηθίσει με Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδης). Κάποια παιδιά βγήκαν μπροστά και σε άμυνα και σε επίθεση, αισθάνθηκαν πιο έμπειρα. Στο τέλος βρήκαμε και δημιουργό στον Καπόνο, ηρέμησε την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός έχει τεχνογωσία. Αρχισε σχεδόν απ' το μηδέν. Δύσκολο εγχείρημα. Το ελληνικό μπάσκετ έχει τεχνογνωσία. Δεν έχουμε την ποιότητα του παρελθόντος στο επιθετικό κομμάτι, αλλά στα κομμάτια του αγωνίζεσθαι είμαστε πάντα εκεί. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα κάνεις. Παρόλα αυτά τα παιδιά σφυρηλατούνται, ανταποκρίνονται, προσπαθούν κι αυτό μας κάνει περήφανους".

Οσον αφορά για την εξέλιξη του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο ανέφερε πως "πήγαμε σε παιχνίδι με εξόδους γιατί ο Μπράμος, Καπόνο και ο Ματσιούλις αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν. Δεν μπορούσαμε να πάμε σε pick and roll, ούτε κοντά στο καλάθι. Είναι σαν να σου κόβουν τα δύο χέρια. Τα άλλα παιδιά έχουν ανάγκη απ' τους δημιουργούς".

Keywords
Τυχαία Θέματα