ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Κερδίσαμε περισσότερες πιθανότητες και σεβασμό"

Ο Παναθηναϊκός "άρπαξε" από την Μπαρτσελόνα το πλεονέκτημα έδρας και την Τρίτη (16/4, 21:45 ΕΤ-1) καλείται να το υπερασπιστεί ώστε να κάνει ακόμη ένα καθοριστικό βήμα... προς το Λονδίνο, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να ξεκαθαρίζει ότι μετά το 1-1 τα προσεχή ματς με τους Καταλανούς είναι εντελώς διαφορετικά και ότι το "Τριφύλλι" καλείται να τα διαχειριστεί τέλεια...

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η χρησιμοποίηση του Τζέιμς Γκιστ θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή, ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει

να μην παρασυρθούν από το κατάμεστο ΟΑΚΑ, ενώ παραδέχθηκε ότι πλέον οι "πράσινοι" δεν έχουν κερδίσει μόνο περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, αλλά και σεβασμό...

Τα όσα δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της συνέχειας των προημιτελικών "μαχών" με την Μπαρτσελόνα:

"Καλησπέρα σ' όλους. Αύριο έχουμε το τρίτο παιχνίδι της σειράς. Είναι διαφορετικό, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο μας. Αυτό θέλει προσοχή, θέλει διαχείριση πάρα πολύ καλή εκ μέρους μας. Αυτό να το ενεργοποιήσουμε στην άμυνά μας θέλουμε. Στην επίθεση να αγωνιστούμε σαν να μην υπάρχει κανένας στο γήπεδο. Υπάρχουν παιχνίδια που μας παρέσυρε ο ρυθμός της εξέδρας και βγάλαμε το μυαλό απ' το γήπεδο. Εγινε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ελάχιστα παιδιά έχουν παίξει με 20.000 κόσμου, μπορεί να ξεφύγεις. Η Μπαρτσελόνα είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα, έχει λύσεις και τις ημέρες να αντιδράσει. Τώρα αυτό που έχουμε κερδίσει είναι περισσότερες πιθανότητες και σεβασμός. Πολλοί και δικαιολογημένα λέγαμε για εύκολη σειρά, δηλαδή η εικόνα κι οι αριθμοί τής Μπαρτσελόνα το είχαν δείξει, με 2 ήττες σε 24 παιχνίδια. Έχει αλλάξει κι η ψυχολογία. Εχουμε περισσότερες πθανότητες απ' όταν ξεκινήσαμε. Εχουμε ένα πρόβλημα με τον Γκιστ, αύριο θα βάλουμε ένταση, να δούμε πώς θα αντιδράσει. Θα αποφασίσει το ιατρικό επιτελείο, αν μπορεί να βοηθήσει. Παίζει με τα πόδια. Απ' την πλευρά του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να βοηθήσει. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα στην τακτική μας, είχε πολύπλευρη δραστηριότητα στη Βαρκελώνη, βοήθησε σε πολλούς τομείς, ξεκλειδώσαν πράγματα αμυντικό κομμάτι, Οπως πολλά παιδιά στην ομάδα, είναι πολύ σημαντικός. Και στις δύο ομάδες υπάρχει μία κόπωση, είναι διαφορετική Ευρωλίγκα φέτος. Το είδαμε και στα αποτελέσματα και της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. αμφότερες ηττήθηκαν εντός έδρας στην ACB), στο "μαραθώνιο" αυτό, με 61 παιχνίδια, φτάνουμε στο 62ο".

Για το αν θα υπάρχει πίεση απ' τον κόσμο που θα κατακλύσει το ΟΑΚΑ: "Το ζήσαμε και με την Ρεάλ Μαδρίτης και σε άλλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα να μαζεύει 20.000 κόσμου στην Ευρώπη, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική τελείως. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας επίτηδες πήρα time out στο τέλος, μας είχε παρασύρει ο κόσμος, είχαμε φύγει τελείως. Στο 25' στο 30', το βιώνεις αυτό, όπως στην προπόνηση θες στην αρχή 5 λεπτά, 8 λεπτά, 10 λεπτά, μέσα απ' την επανάληψη έρχεται να γίνει αυτόματα. Θεωρώ είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Βλέπουμε μόνο το παιχνίδι της Τρίτης. Εχουμε ένα δεκάλεπτο μπροστά μας. Κάθε λεπτό να κυνηγήσουμε κάθε μπάλα. Ετσι το αντιμετωπίζουν και τα παιδιά, οι δηλώσεις τους είναι στο ίδιο μοτίβο. Το είπαμε γιατί δεν είχαμε εμπειρία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Το πληρώνουμε. Και στο νικητήριο παιχνίδι στην Βαρκελώνη κάναμε λάθη του μυαλού, τα είδαμε, αλλά σου βγαίνει πρώτα η συνήθεια".

Για το στοιχείο της έκπληξης και αν υφίσταται με το πέρας των πρώτων αναμετρήσεων: "Δεν είναι προσωπικό των προπονητών. Εμείς έχουμε ένα moto: Πρώτα είναι η ομάδα, οι παίκτες παίζουν, προσπαθούν. Ο Γκιστ έχει ικανότητες αμυντικές, που δύσκολα βρίσκεις σ' όλη την Ευρώπη, το δοκιμάζουμε, το δουλεύουμε εδώ και καιρό. Η σειρά είναι σημαντική και θέλαμε το στοιχείο εκπληξης. Τώρα δεν υπάρχει. Αυτό που θέλουμε είναι τα 7-8 παιδιά που αγωνίζονται περισσότερο να 'ναι υγιή, αυτό μας έχει κοστίσει. Ακόμη και σήμερα παλεύουμε να γυρίσουμε ατυχία απ' τον πρώτο γύρο στο Τop-16, παίξαμε έναν γύρο με απουσίες. Τα παιδιά μας θα 'ναι έτοιμα. Αν υπάρχει κάποιος προβληματισμός, υπάρχει σε κάποιες θέσεις. Η κούραση... Κάποιοι "φορτώνονται" περισσότερο. Πρέπει πιο έξυπνα να διαχειριστούμε αυτούς, όσο θα μπαίνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο".

Για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα προέρχεται από ήττα στην ACB: "Οχι, όχι, δεν έχει σημασία η ήττα της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Ακου να δεις, επειδή το 'χω ζήσει... Αν δεις το τελευταίο δεκάλεπτο, επειδή το είδα το παιχνίδι, ήταν μία ταχύτητα πίσω. Το 'χω δει και με τη δική μας ομάδα. Αλλιώς στην Ευρωλίγκα κι αλλιώς στο πρωτάθλημα. Πιο χαλαρά και η Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. επίσης ηττήθηκε εντός έδρας στην Ισπανία). Τα παιδιά είναι λίγο πίσω. Πρέπει να γίνει μία αποκατάσταση. Είσαι κουρασμένος, ταλαιπωρημένος... Αλλά όταν έρχεται η ώρα της Ευρωλίγκας, κάνεις αυτό που πρέπει, το κάτι παραπάνω. Και το ψυχοπνευματικό κομμάτι είναι σημαντικό σ' αυτή τη σειρά. Δεν έχουμε σταματήσει καθόλου. Αφήνουν το μυαλό τους, δεν μπορείς εύκολα. Κι εμείς το πάθαμε. Με τον Κολοσσό Ρόδου πέρυσι (σ.σ. ήττα στα πλέι οφ της Α1), ήταν μία ταχύτητα πίσω. Τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα σ' ένα στόχο. Γι' αυτό δουλεύουν όλη τη χρονιά".

Keywords
Τυχαία Θέματα