ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Πατάμε στην γη"

Ο Άλεκς Μάριτς έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του φέτος με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρώτο (20/03) ματς της σειράς με τη Μακάμπι, μα ο ίδιος προτίμησε να σταθεί στην ομαδικότητα που έδειξε το "τριφύλλι".

Ο Μάριτς μίλησε στην εφημερίδα SportDay για την πρώτη "μάχη" του Παναθηναϊκού με την "ομάδα του λαού" αλλά και για την συνέχεια

της σειράς.

Για το πρώτο ματς της σειράς με τη Μακάμπι ο σέντερ του Παναθηναϊκού σημείωσε πως "ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από όλη την ομάδα. Ηταν σπουδαία θα έλεγα. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ καλά. Ημασταν αποφασισμένοι να γίνουμε το αφεντικό του αγώνα και έτσι και έγινε. Με την βοήθεια της άμυνάς μας το κάναμε να φανεί εύκολο και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι".

Όσον αφορά για τις 16 ασίστ που είχαν οι πρωταθλητές Ευρώπης στο πρώτο ημίχρονο ανέφερε: "Είναι ο τρόπος που θέλουμε να αγωνιζόμαστε, ο ιδανικός. Είμαστε ομάδα που θέλει ο ένας να βοηθάει τον άλλον και να μοιραζόμαστε το σκοράρισμα. Αλλάζουμε θέσεις όταν οι συνθήκες το ζητάνε. Ειδικά στα πικ εν ρολ που είναι ένα από τα ατού της ομάδας μας. Η ομαδικότητα ήταν ένα από τα κλειδιά για την επικράτησή μας".

Ο Μάριτς όμως μίλησε και για τη μονομαχία του με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη: "Ήταν επιτέλους η ώρα! Λίγο αργά ίσως, αλλά έπρεπε να έρθει κάποια στιγμή να βοηθήσω και εγώ την ομάδα μου. Αλλωστε για αυτό ήρθα στον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι να έχω σταθερότητα ειδικά τώρα που κρίνονται τα πάντα. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα για να βελτιώνομαι. Εχω ακόμα δουλειά να κάνω. Το κίνητρο μου είναι τεράστιο από την στιγμή που φόρεσα αυτή την φανέλα. Τώρα για όλους μας είναι μεγαλύτερο γιατί κρίνεται η πρόκριση στο φάιναλ φορ και θέλουμε πολύ να πάμε".

Οι πρωταθλητές Ευρώπης όμως έχουν αφήσει πίσω τους το πρώτο παιχνίδι της σειράς: "Ήδη το έχουμε ξεχάσει. Εχουμε δει στο παρελθόν παραδείγματα ομάδων να κερδίζουν στο πρώτο ματς και μετά να χάνουν. Είμαστε χαρούμενοι αλλά για λίγη ώρα. Τέρμα. Πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στην γη και να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο παιχνίδι".

Σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα του στο δεύτερο ματς σημείωσε πως θα πρέπει "να μπούμε στο παρκέ σαν να ξεκινάει η σειρά τώρα. Και φυσικά να διορθώσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει. Γιατί κάναμε και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν η Μακάμπι κατάφερε να μειώσει. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ακόμα περισσότερο. Είχαμε φοβερά ποσοστά, αλλά ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να μπουν ξανά τόσα σουτ... Η Μακάμπι θα είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα και να αποδείξει ότι δεν ήταν αυτή η πραγματική της εικόνα. Θα έχει έξτρα κίνητρο. Θα προσπαθήσει να βγάλει περισσότερη… φλόγα από μέσα της".

Keywords
Τυχαία Θέματα