ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Παίκτη... πασπαρτού ο Ματισούλις"

Το εγκώμιο του Γιόνας Ματσιούλις έπλεξε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Λιθουανό γκαρντ στη Σιένα, ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού του νέου άσου του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι είναι παίκτης ομάδας, ενώ σημείωσε ότι θα δώσει δύναμη στην περιφέρεια των "πράσινων".

«Είναι παίκτης φημισμένος με αρκετή ποιότητα στο παιχνίδι του. Παίζει πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο, ενώ βοήθησε αρκετά την εθνική ομάδα της χώρας του στο προ-ολυμπιακό τουρνουά. Ήταν ο καλύτερός της

παίκτης. Είναι αρκετά έμπειρος και πολύ δυνατός στη θέση του φόργουορντ. Ξέρει καλά πώς να ανταποκρίνεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Η θέση του είναι η 3, αλλά ο Γιόνας μπορεί να παίξει σε τρεις θέσεις με αρκετή άνεση. Είναι παίκτης... πασπαρτού και έχει πολλές γνώσεις για το αντικείμενο. Θα δώσει δύναμη στην περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού και στο νέο χτίσιμο που γίνεται», ανέφερε αρχικά ο Μπάνκι στην εφημερίδα SportDay και πρόσθεσε για τον Ματσιούλις:

«Είναι πολύ καλός αμυντικός. Δουλεύει αρκετά σε αυτό τον τομέα και με τη δυναμικότητα που έχει, διαθέτει έφεση και στα ριμπάουντ, είτε είναι επιθετικά, είτε αμυντικά. Μπορεί να αγωνιστεί είτε σε χαμηλό, είτε σε ψηλό σχήμα με αρκετή άνεση. Ο Μασιούλις είναι παίκτης ομάδας και προτιμάει περισσότερο να δώσει ασίστ παρά να σκοράρει. Το κάνει όταν του το επιτρέπουν οι συνθήκες με μακρινά και κοντινά σουτ».

Τέλος, μίλησε για την παρουσία του Ματσιούλις στη Σιένα:

«Ήρθε στην ομάδα, έτοιμος 100% μετά τον τραυματισμό που είχε για να μας βοηθήσει. Ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντά του. Αρκετά καλός στην περιφέρεια. Ο τρόπος παιχνιδιού του ανέβασε επίπεδο την ομάδα που κατέκτησε και το πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα