ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Να κόψει τη φόρα των Τούρκων

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (1/3, 22:00, ΕΤ1) για την 9η αγωνιστική του Top 16 την πανίσχυρη Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα θα έχει πολλαπλά κέρδη για τους "πράσινους", καθώς θα κάνουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους "8" και παράλληλα θα βάλουν... φρένο στην ξέφρενη πορεία των Τούρκων.

Η Εφές

μετράει μόνο μία ήττα, αυτή από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στην πρεμιέρα του Top 16. Από εκείνο το σημείο και έπειτα έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα και μέχρι σήμερα παραμένει αήττητη, με ρεκόρ 7-1. Στο ματς του πρώτου γύρου με το "τριφύλλι" είχε επικρατήσει εύκολα 78-64, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη και την κακή αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, απόψε, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο "Εξάστερος" δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει χημεία και να αποδίδει όλο και καλύτερο μπάσκετ με το πέρασμα του χρόνου. Έτσι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα παλέψουν για την έκτη νίκη τους, ενώ αναμένεται να έχουν και αρκετό κόσμο στο πλευρό τους.

Τα προβλήματα, πάντως, δεν λείπουν από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του… ανεβασμένου Βασίλη Ξανθόπουλου, ο οποίος υπέστη θλάση στον αυχένα και τέθηκε εκτός μάχη. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο... ντεφορμέ Μάρκους Μπανκς θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επίσης, ο Στεφάν Λάσμε υπέστη διάστρεμμα την Τετάρτη και είναι άγνωστο σε τι κατάσταση θα βρίσκεται.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάσα Βούγιασιτς είχε ενοχλήσεις στον ώμο τις τελευταίες ημέρες και ο Οκτάι Μαχμούτι αποφάσισε να μην τον πάρει στην Αθήνα. Ο Σλοβένος είναι εξαιρετικός σκόρερ και η απουσία του είναι πολύ σημαντική για της Εφές. Όπως και να έχει, η τουρκική ομάδα θα τα δώσει όλα για το διπλό και θα προσπαθήσει να πάρει ακόμα μία νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Ε’ Ομίλου.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Ζοσέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Ε’ Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάμπεργκ 76-73

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Άλμπα Βερολίνου, Παρασκευή 1/03, 18:00

Ουνικάχα Μάλαγα-Ζαλγκίρις Κάουνας, Παρασκευή 1/03, 21:45

Παναθηναϊκός-Εφές Πίλσεν, Παρασκευή 1/03, 22:00

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 8-1, Αναντολού Εφές 7-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-3, Παναθηναϊκός 5-3, Ουνικάχα Μάλαγα 4-4, Ζαλγκίρις Κάουνας 3-5, Άλμπα Βερολίνου 1-7, Μπάμπεργκ 0-9

ΣΤ’ Όμιλος

Μπεσίκτας-Ολυμπιακός 60-79

Κάχα Λαμποράλ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 62-66

Σιένα-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 87-69

Μπαρτσελόνα-Χίμκι 71-69

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8-1, Μοντεπάσκι Σιένα 7-2, Ολυμπιακός 6-3, Κίμκι 5-3, Κάχα Λαμποράλ 4-5, Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-5, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 2-7, Μπεσίκτας 0-9.

Keywords
Τυχαία Θέματα