ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Γιαννόπουλος: "Μπάσκετ παίζει η διάθεση"

Ετοιμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του - τον Παναθηναϊκό - είναι ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για τους "πράσινους" στόχους ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εντυπώσεις του από την συμμετοχή του 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3Χ3.

Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε για το νέο "πράσινο" ξεκίνημα και έχρισε φαβορί την Γαλλία για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3Χ3.

Αναλυτικά,

όσα δήλωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος στους 94,6:

Για το νέο ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό: «Έφτασα στο Καρπενήσι για να προετοιμαστώ με τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη πρόκληση, πιθανώς και μεγαλύτερη από όταν είχα πάει στον Ολυμπιακό. Δεδομένου των συνθηκών, γιατί στον ΟΣΦΠ είχα πάει σαν μικρός να πάρω εμπειρίες, όμως εδώ πρέπει να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω. Με βοηθάει το γεγονός ότι έχω τον Αργυρή Πεδουλάκη μαζί μου γιατί τον γνωρίζω από το Περιστέρι. Και μόνο οι έξι ευρωπαϊκοί τίτλοι που έχει η ομάδα, λειτουργεί από μόνο του σαν κίνητρο. Είναι διαφορετικό το σκηνικό στον Παναθηναϊκό από ότι στο Περιστέρι. Σαφώς δεν θα παίρνω όσες μπάλες έπαιρνα πέρυσι και πρέπει να βελτιώσω την άμυνά μου για να μπορέσω να κερδίσω ακόμα περισσότερο χρόνο στη νέα μου ομάδα, διατηρώντας το καλό σουτ».

Για τους στόχους των «πρασίνων»: «Σίγουρα, δεν είναι εύκολα τα πράγματα για τους τίτλους. Η ομάδα ψάχνει δύο προσθήκες ακόμα ψηλών και θα είναι πολύ δυνατή. Ακόμα και σε σχέση με τα άλλα χρόνια θα είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, κυνηγάς και τους τρεις τίτλους, δεν χωράει τίποτα λιγότερο. Μεγαλύτερος συντελεστής δυσκολίας, όμως δεν είναι δικαιολογία, γιατί μπάσκετ δεν παίζει μόνο η ιστορία και τα λεφτά, αλλά η διάθεση».

Για τη συμμετοχή του στο 3x3: «Δεν έχει σχέση το κανονικό μπάσκετ, είναι λιγότερη η καταπόνηση, γιατί μπορεί να περιμένεις 2 ώρες να παίξεις τον επόμενο αγώνα, ωστόσο κρυώνεις, πρέπει να βρεις και πάλι όρεξη να παίξεις και θες δουλειά. Το καλό είναι ότι γνωριζόμασταν μεταξύ μας και από τις Εθνικές ομάδες, αν και στο 3Χ3 δεν χρειάζεται ιδιαίτερα προπόνηση ως προς την τακτική. Με τόσο μικρές επιθέσεις, προσπαθείς να μάθεις τους κανονισμούς κυρίως, παρά το πώς να βρεθούμε μεταξύ μας οι παίκτες».

Για τον αποκλεισμό από τους Γάλλους: «Δύσκολο το ματς με τους Γάλλους. Γενικά η διοργάνωση είναι ψηλού επιπέδου. Ακόμα και με τους Εσθονούς που κερδίσαμε είχε δυσκολίες. Έχει πολύ ψήλο σε σχέση με το κανονικό μπάσκετ και αφήνουν όλα τα «βρώμικα» μαρκαρίσματα, γιατί αυτή είναι και η ιδέα, είναι το μπάσκετ που παίζεται στις γειτονιές. Είναι άθλημα επαφών». Η Γαλλία θα το πάρει νομίζω, γιατί σαν κορμιά είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, έχουν έναν παίκτη με 2,10 για δύναμη μέσα στο καλάθι, έχουν και τον κοντό που γυρνάει μπαίνει, βγάζει πάσες και έχουν ότι χρειάζεται για να το πάρουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα