ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | "Έτοιμοι για μάχη"

Ο χρόνος για το φάιναλ φορ της Πόλης μετράει αντίστροφα και το πρώτο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, είναι η ΤΣΣΚΑ.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου, ο Ίαν Βουγιούκας και ο Ντέιβιντ Λόγκαν εκπροσώπησαν τους παίκτες στην "πράσινη" συνέντευξη Τύπου ενόψει της γιορτής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και

μετέφεραν το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης.

"Από τη στιγμή που περάσαμε στο φάιναλ φορ, περιμέναμε αυτή την εβδομάδα. Μεσολάβησαν αναμετρήσεις, αλλά υπήρχε στην άκρη του μυαλού. Έχουμε δουλέψει αρκετά πράγματα στο γήπεδο, έχουμε ακόμη λίγες ημέρες μπροστά μας. Κοιτάμε μόνο τον ημιτελικό. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς. Επίσης να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε ό,τι μας έχουν ζητήσει οι προπονητές μας. Ο ημιτελικός διαφέρει απ' τις αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου. Έχουμε δει κάποια πράμγατα στο videο, πρέπει να κάνουμε κάποια καλύτερα και να αποφύγουμε τα ίδια λάθη. Όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι. Όσοι χρησιμοποιηθούν, όσο χρησιμοποιηθούν. Πρέπει να αφήσουμε τα προβλήματα πίσω μας, είτε είναι τραυματισμοί, είτε άσχημες εμφανίσεις. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό, να τα δώσουμε όλα και να είμαστε έτοιμοι για μάχη", δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση ο Κώστας Καϊμακόγλου που στην συνέχεια αναφέρθηκε στην προετοιμασία για το φάιναλ φορ:

"Θεωρώ ότι αυτό που είχε πει ο προπονητής μας είναι πολύ σωστό. Ότι εκτός του ότι κάνει η ομάδα, κάθε παίκτης γνωρίζει τι πρέπει να κάνει επιπλέον για να είναι καλύτερος, είτε βάρη, είτε σουτ, είτε ατομική προπόνηση. Ο καθένας είναι επαγγελματίας. Γι' αυτό είναι εδώ ο κόουτς, μας το υπενθυμίζει. Όλη η ομάδα έχει λάβει το μήνυμα. Όλοι έχουμε προσπαθήσει περισσότερο. Αλλά χρειάζεται μέτρο. Γιατί μετά αυτό σε αγχώνει, σε πιέζει κι ίσως δεν σου βγει στο παρκέ. Χρειάζεται να γνωρίζεις τον εαυτό σου, τι χρειάζεται το σώμα και το μυαλό σου για να είσαι έτοιμος".

Όσον αφορά για το αν θα υπάρχει έξτρα κίνητρο ανέφερε ότι "από μόνες τους αυτές οι αναμετρήσεις αποτελούν κίνητρο. Κερδίζονται απ' την άμυνα. Το δικό μου κίνητρο είναι να σταματήσω τον αντίπαλο, που αγωνίζεται στην ίδια θέση με εμένα. Θα χρειαστεί και τύχη. Είναι ισχυρό κίνητρο να σταματήσεις τον αντίπαλο, ιδίως τους παίκτες παγκόσμιας κλάσης που διαθέτει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας".

Ο Ίαν Βουγιούκας από την πλευρά του σημείωσε πως "επιτέλους μπήκαμε στην εβδομάδα του φάιναλ φορ, την περιμέναμε απ' την τελευταία αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δώσαμε κάποιες υποχρεώσεις και μέσα απ' τις προπονήσεις θα είμαστε καλύτεροι. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Στόχος μας είναι η νίκη. Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να πάρουμε τη νίκη".

Όσον αφορά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ έχει επικρατήσει ήδη δυο φορές φέτος του Παναθηναϊκού ανέφερε ότι "σίγουρα θα θέλαμε μία νίκη, ιδίως στην Αθήνα. Δεν θα μας επηρεάσει αρνητικά. Θα μας βοηθήσει κατά μία έννοια. Γνωρίζουμε τι κάναμε λάθος. Αν ακο
Keywords
Τυχαία Θέματα