ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μπράμος: "Είναι τιμή να παίζεις στον Παναθηναϊκό"

Για την επιλογή του να φορέσει το καλοκαίρι τη φανέλα του Παναθηναϊκού, τη μέχρι στιγμής πορείας της ομάδας, αλλά και την κομβική στιγμή της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας μίλησε ο Μάικ Μπράμος.

Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στον ΟΠΑΠ TV, όπου αναφέρθηκε μεταξύ

άλλων στους στόχους του "τριφυλλιού", τον Δημήτρη Διαμαντίδη, την Εθνική, αλλά και την κατάσταση που βιώνει στην Ελλάδα.

Διαβάστε όσα είπε ο Μάικ Μπράμος:

Για την ήττα από τον Πανιώνιο
"Ήταν μία δύσκολη ήττα για εμάς. Ξεκινήσαμε καλά και είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο όμως χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ και αυτό έδωσε στον Πανιώνιο την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να μας νικήσει. Δεν έχει σχέση το βαρύ πρόγραμμα με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα διότι έχουμε πολλές επιλογές ως ομάδα. Προηγηθήκαμε με 15 αλλά δεν πήγαμε στους 20, τελικά η διαφορά κατέβηκε στους εννέα και αυτό τους έδωσε την αυτοπεποίθηση. Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα και δεν πρέπει να τους στερήσουμε κάτι από την νίκη τους. Διαθέτουν καλούς παίκτες και ο κόσμος τους έδωσε επιπλέον ώθηση".

Για τους φετινούς στόχους
"Δεν γνωρίζω τί ακριβώς μπορούσαμε να περιμένουμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Νομίζω ότι πάμε καλά αλλά είχαμε αυτό το εμπόδιο, την ήττα από τον Πανιώνιο, στην διαδρομή μας. Στην αρχή όντως αντιμετωπίσαμε προβλήματα και τώρα θα πρέπει να τελειώσουμε δυνατά".

Για την μετάβαση από το Περιστέρι και την Γκραν Κανάρια, στον Παναθηναϊκό
"Είναι πολύ διαφορετικό να παίζεις στον Παναθηναϊκό ερχόμενος από το Περιστέρι. Τώρα είναι μεγαλύτερη η πίεση να κερδίσουμε κάθε αγώνα ενώ οι αντίπαλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτή είναι μία διαφορά για μένα αλλά το περιμένεις όταν παίζεις σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Πήρα σημαντικές εμπειρίες παίζοντας στο Περιστέρι αλλά είναι διαφορετικά τα πράγματα τώρα στον Παναθηναϊκό".

Για τη φετινή Euroleague
"Είναι πολύ πιο μεγάλη η σεζόν στην Euroleague. Έχεις τον αγώνα την μία ημέρα και την επόμενη μπαίνεις στο αεροπλάνο και πας για το επόμενο παιχνίδι. Δεν μπορείς να σκεφτείς πιο μακριά από τον αγώνα που έχεις μπροστά σου και βεβαίως δεν γίνεται να προπονηθείς όπως θα ήθελες. Στο κολέγιο είχαμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα αλλά στην Ευρώπη είναι σαφέστατα πιο υψηλό το επίπεδο. Με την Ρέαλ στην πρεμιέρα δεν γνωρίζαμε τί να περιμένουμε. Ήταν το πρώτο παιχνίδι για μένα και για άλλους παίκτες σε αυτό το επίπεδο. Παίξαμε καλά, θα μπορούσαμε να νικήσουμε αλλά αυτό που μάθαμε ήταν να παίζουμε συνολικά καλύτερα και να έχουμε διάρκεια. Μετά τους νικήσαμε, μας νίκησαν σε έναν αγώνα που δεν παίξαμε καλά και τώρα πάλι εμείς ήμασταν νικητές. Νομίζω ότι σε κάθε αγώνα παίζουμε καλύτερα κόντρα στην Ρεάλ και συνολικά βελτιωνόμαστε".

Για το ξεκίνημα της χρονιάς
"Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πιο μακριά από αγώνα με αγώνα. Δεν ήταν εύκολο το ξεκίνημα και ήταν σημαντικός ο αγώνας με την Καντού. Έκανα και τον καλύτερο αγώνα μου, η ομάδα αντέδρασε σωστά καταφέραμε να προκριθούμε. Παίξαμε πολλά παιχνίδια για να αποκτήσουμε εμπειρία στην διοργάνωση. Στο Top 16 παίξαμε καλύτερα και τώρα κοιτάμε ακόμα πιο ψηλά. Στην αρχή όλοι συστηνόμασταν διότι δεν ξέραμε ο ένας τον άλλον. Οπότε σε κάθε προπόνηση έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά και να ... συστηθούμε. Βρήκαμε την χημεία μας σιγά-σιγά, έμοιαζε με την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Ο πρώτος μας στόχος ήταν η πρόκριση στα play offs της Euroleague. Είχαμε κάποια πάνω κάτω αλλά τώρα με τις συνεχόμενες νίκες αρχίζουμε και παίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

Για τον τελικό του Κυπέλλου και πως άλλαξε την διαδρομή του Παναθηναϊκού
"Με το Κύπελλο γύρισε η χρονιά για εμάς. Είχαμε μόλις χάσει δεύτερο αγώνα από τον Ολυμπιακό και ως σύνολο και ως μονάδες αποκτήσαμε την εμπιστοσύνη που χρειάζεται. Ξέρουμε πια ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Δουλέψαμε καλά για τον αγώνα διότι είχε προηγηθεί ο αγώνας του πρωταθλήματος και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα λάθη μας. Ειλικρινά μπορείς να πεις πολλά πριν το παιχνίδι συστήματα, συζητήσεις αλλά στο τέλος είναι η άμυνα και ποιος το θέλει περισσότερο. Εμείς το θέλαμε πιο πολύ και το κερδίσαμε. Υπάρχει η πιθανότητα να συναντηθούμε στα play offs. Μακάρι να περάσουμε στο Final 4 και οι δύο αλλά θα είναι πολύ ιδιαίτερα παιχνίδια αν παίξουμε νωρίτερα. Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω ποιος έχει το πάνω χέρι αυτή την στιγμή. Βεβαίως ξεκινώντας η χρονιά ο Ολυμπιακός ερχόταν ως πρωταθλητής Ευρώπης και αυτό τον καθιστά φαβορί. Ακόμα είναι μέχρι να αποκλειστεί. Από την αρχή της χρονιάς, μειώσαμε τη διαφορά αλλά ακόμα δεν είμαστε το φαβορί. Θα πρέπει να τους νικήσουμε και να τους πάρουμε τον τίτλο. Θα θέλαμε το πρωτάθλημα αλλά αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα είναι να πάμε μέρα με την ημέρα και αυτό θα μας οδηγήσει κάπου".

Για την πρόταση του Παναθηναϊκού
"Όποτε ακούς το όνομα του Παναθηναϊκού, καταλαβαίνεις πως είναι τιμή να σε θέλουν να παίξεις σε αυτή την ομάδα. Ενθουσιάστηκα με το ενδιαφέρον του συλλόγου και ήταν μία πρόκληση να βοηθήσω να μείνει στην κορυφή. Για μένα είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα πρέπει να νικήσει κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει που ο κόσμος απαιτεί την νίκη, η πίεση αποτελεί θετικό σημείο διότι θέλω να νικάω. Γι αυτό παίζω. Γνώριζα μόνο τον βοηθό τον Σωτήρη Μανωλόπουλο από την Εθνική διότι ο κόουτς Πεδουλάκης πήγε στο Περιστέρι μετά την δική μου αποχώρηση. Δεν μιλήσαμε πολύ, αλλά ως ομάδα ο κόουτς μας είπε μην πιεστείτε, γνωρίζετε πού παίζεται και κάθε ημέρα να γίνεστε καλύτεροι μέσα από την προπόνηση".

Για την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη
"Ο Διαμάντιδης έχει πάρει τα πάντα και κάνει τα πάντα στο παρκέ. Δεν μας δείχνει με το δάχτυλο συνέχεια. Είναι ένας σπουδαίος συμπαίκτης έχει την ποιότητα και την ταπεινότητα πράγματα σημαντικό. Δεν είναι φωνακλάς. Τον βλέπεις να παίζει και μαθαίνεις κάποια πράγματα. Οδηγεί με το παράδειγμα όλη την ομάδα".

Για την Εθνική
"Δεν είμαι σίγουρος τι να περιμένουμε από την ομάδα διότι υπάρχει νέος προπονητής και θα πρέπει να μάθουμε την φιλοσοφία του. Ο σκοπός είναι να φτάσουμε στην κορυφή της απόδοσής μας και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται".

Για την μετάβαση από τα...κόκκινα στα πράσινα (στο πανεπιστήμιο Miami of Ohio τα χρώματα ήταν τα ερυθρόλευκα)
"Στο κολέγιο φορούσα κόκκινα δεν ξέρω αν πρέπει να το μάθει ο κόσμος της ομάδας μου. Τώρα όμως πήρα τον σωστό δρόμο. Το κολέγιο είναι περισσότερο παρέα, συντροφιά. Πας στα μαθήματα με τους συμπαίκτες σου, ότι κάνεις βγαίνει από την ομάδα. Είναι ένα βήμα σου επιτρέπει να ετοιμαστείς για το επαγγελματικό μπάσκετ".

Για την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα
"Η πρώτη μου εμπειρία ήταν στην τρίτη μου χρονιά στο κολέγιο όταν μου τηλεφώνησαν να συμμετέχω στην ομάδα των Αχέπανς. Δεν είχα ούτε διαβατήριο, ήρθα εδώ και ήταν σπουδαία εμπειρία. Γνώριζα ότι η οικογένειά μου είχε ελληνικές ρίζες αλλά δεν τις είχα ερευνήσει πολύ. Από την πλευρά του πατέρα μου, ο παππούς μου ήρθε από την Ελλάδα αλλά για μένα η πρώτη μου εμπειρία ήταν τότε. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο διότι υπάρχει πολύς κόσμος στην Αθήνα αλλά από νωρίς προσαρμόστηκα με την ομάδα και τον κόσμο, οπότε συνήθισα. Προσπαθώ να γίνω Έλληνας και ο κόουτς Μανωλόπουλος συνέχεια με πιέζει κάνοντας αστεία για τα ελληνικά μου. Ο παππούς μου ήρθε από την Αμαλιάδα την οποία επισκέφτηκα και γνώρισα ξαδέρφια του. Ήταν πολύ ωραίο να τους γνωρίσω αλλά δεν κρατήσαμε πολύ επαφή καθώς είναι μεγάλοι σε ηλικία".

Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα
"Στην Αμερική τα ΜΜΕ είναι υπερβολικά και προωθούν μόνο αρνητικές εικόνες. Οι γονείς μου εξεπλάγησαν από την ομορφιά του τόπου και τους ανθρώπους. Δεν είναι αλήθεια πολλά από όσα λέγονται. Υπερβολές ακούγονται για ταραχές κάθε μέρα. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν είναι η καθημερινότητα γεμάτη επεισόδια".

Για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ
"Με την ΤΣΣΚΑ είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για να τελειώσουμε ψηλά στην βαθμολογία. Δεν παίξαμε καλά στην πρώτη αναμέτρηση μαζί τους διότι είχε προηγηθεί ο τελικός του Κυπέλλου, αλλά αισθανόμαστε πιο σίγουροι διότι μάθαμε το παιχνίδι τους".

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο
"Γνωρίσαμε τον πρόεδρο, έχει έρθει σε έκτος έδρας αγώνες, είναι πάντα παρών στα εντός έδρας παιχνίδια. Τον επισκεφτήκαμε στο σπίτι του. Είναι πολύ κοντά στην ομάδα".

Keywords
παναθηναικος, τιμη, καλοκαιρι, ελλαδα, οπαπ, συγκεκριμένο, πανιωνιος, περιστερι, euroleague, top, play, ολυμπιακος, miami, ohio, αθηνα, μμε, τσσκα, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, νεος παπας, οικονομικη κριση, διαβατηριο, μια ημερα, ohio, βημα, εθνικη, εικονες, ηττα, κοντρα, μμε, ομορφια, παιχνιδια, πιεση, προγραμμα, ρεαλ, χημεια, χρωματα, euroleague, αγωνες, αεροπλανο, αμαλιαδα, αμερικη, αμυνα, αστεια, αυτοπεποιθηση, βαθμολογια, βγαινει, γινεται, γονεις, δαχτυλο, δευτερο, δικη, δειχνει, ευκαιρια, ευκολο, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, επρεπε, ευρωπη, θετικο, ημιχρονο, κυπελλο, λαθη, μακρια, μπορεις, νικη, ξαδερφια, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οικογενεια, ονομα, παμε, πιο πολυ, ποιοτητα, προβληματα, σεζον, σιγουρος, συγκεκριμένο, συνεχεια, σπιτι, σχολειο, τριτη, τσσκα, χερι, αγωνας, ελληνικα, εννεα, ηρθα, ιδιαιτερα, miami, μεινει, μπροστα, παιχνιδι, play, σωστο, top, θελω να, βεβαιως, ωραιο
Τυχαία Θέματα