ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ξύπνησαν αναμνήσεις Μπαρτζώκας και Σπανούλης

Οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Βασίλης Σπανούλης βρέθηκαν στο στούντιο της ΔΤ για να παρακολουθήσουν και να σχολιάσουν τον περσινό θρίαμβο του Λονδίνου, στην αθλητική ανασκόπηση που έκανε το κανάλι.

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", πήρε πρώτος τον λόγο και σχολίασε για την επική ανατροπή κόντρα στην Ρεάλ:

"Οι ανατροπές είναι μέρος του παιχνιδιού. Κάθε ομάδα έχει ένα πλάνο σε άμυνα και επίθεση και δεν το εγκαταλείπει εύκολα. Μια καλή άμυνα, μπορεί να σου δώσει καλό ρυθμό στην επίθεση. Ακόμα και ένας παίκτης που θα βάλει δύο σερί σουτ, θα γυρίσει πίσω

και θα παίξει καλύτερη άμυνα. Ο τελικός αυτός είναι ενδεικτικό του πώς παίζεται πια το μπάσκετ. Με μεγάλη ταχύτητα. Σε άμυνα, επίθεση και σκέψη. Οι προπονητές κάνουν τα λιγότερα σε ένα ματς. Ολα τα κάνουν οι παίκτες".

Οσο για το γεγονός ότι και σε αυτό το Φάιναλ Φορ, ο Ολυμπιακός είχε πάει ως αουτσάιντερ, είπε: "Μας βολεύει ο τίτλος του αουτσάιντερ. Σου δίνει χώρο να δουλέψεις με λιγότερο άγχος, αλλά και αποφασιστικότητα να αποδείξεις πράγματα. Ακόμα και φέτος δεν μπορούμε να είμαστε φαβορί. Δεν έχουμε το καλύτερο ρόστερ, αλλά παραμένουμε μια πολύ καλή ομάδα. Αρα και φέτος θα πορευτούμε με τον τίτλο του αουτσάιντερ".

Για τις φάσεις που θα ξεχώριζε από τον τελικό και οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, ήταν σαφής: "Το εκπληκτικό κόψιμο του Χάινς στον αιφνιδιασμό της Ρεάλ και τα τρία συνεχόμενα τρίποντα του Βασίλη. Τέτοιες φάσεις σου δίνουν αβαντάζ στην ψυχολογία και επιβάλλεσαι στον αντίπαλο".

Για το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα, τόνισε: "Είχα πει και πέρυσι, ότι ήμουν στην κατάλληλη ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Αυτή η ομάδα χρειαζόταν απλά μια μικρή καθοδήγηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της επιτυχίας, παρά μόνο όταν μας σταματάει κόσμος στο δρόμο και μας ευχαριστεί για τη χαρά που του δώσαμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και παίζει η διοίκηση. Η οικογένεια παρέχει όλες τις συνθήκες για να δουλέψει κάποιος ιδανικά. Το μέγεθος και η ιστορία αυτού του συλλόγου είναι βέβαιο ότι θα σε οδηγήσει ψηλά".

Για την φετινή Ευρωλίγκα, πρόσθεσε: "Φέτος, καταφέραμε να περάσουμε στο Top-16 και θα δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε ό,τι αξίζουμε".

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης, σχολίασε βλέποντας τον τελικό: "Το ότι δέχεσαι 80+ πόντους δεν σημαίνει ότι δεν παίζεις καλή άμυνα. Μπορεί να παίζεις καλή άμυνα και να μπαίνουν μεγάλα σουτ των αντιπάλων. Είχαμε πολλή ενέργεια και καθαρό μυαλό. Διαβάσαμε πολύ καλά κάποιες φάσεις. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η επιθετική μας άμυνα, που μας δίνει ενέργεια και στην επίθεση.

Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και εμπιστοσύνη στον κόουτς και τους συνεργάτες του. Ακολουθήσαμε ένα επιτυχημένο πλάνο, αλλά έβαλε και τα δικά του στοιχεία ο κόουτς. Για να διατηρηθείς στην κορυφή, χρειάζονται να αλλάξουν κάποια πράγματα. Μας βοήθησε να παίζουμε ένα μπάσκετ που απολαμβάνει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τους αδερφούς Αγγελόπουλους, που αγαπούν τον Ολυμπιακό και είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα. Δικαιώθηκαν και το άξιζαν".

Keywords
Τυχαία Θέματα