ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Σλούκας: "Πιο διψασμένοι απ' την Μπάρτσα..."

Πιο φρέσκος και πιο διψασμένος είναι ο Ολυμπιακός απ' την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Κώστα Σλούκα και αυτά είναι τα στοιχεία που έχει να αντιπαρατάξει απέναντι στην εμπειρία των μπλαουγκράνα στο φάιναλ φορ, με τον νεαρό γκαρντ να θεωρεί ότι οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν ακόμη μία υπέρβαση...

Ο ταλαντούχος Θεσσαλονικιός άσος διευκρίνισε πως κανείς δεν έδινε ελπίδες στον Ολυμπιακό

ότι θα έφτανε ως εδώ και όμως τα κατάφερε, ενώ εξήγησε και το πώς κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Ιβκοβιτς...

Ο Κώστας Σλούκας, παραχωρώντας συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ", μίλησε για...

...την καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό: "Από την αρχή της χρονιάς ήξερα ότι θα ήταν δύσκολη η καθιέρωση. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο κλαμπ, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και ειδικά στη θέση μου διαθέτει ισάξιους παίκτες. Το παιχνίδι-ορόσημο ήταν με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο, όπου ξαφνικά η ομάδα με χρειάστηκε και εγώ προσπάθησα να ανταποκριθώ. Από εκείνη τη βραδιά ξεκίνησε η ανοδική πορεία και ο κόουτς Ιβκοβιτς με εμπιστευόταν περισσότερο. Φυσικά σε μια ομάδα παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως οι τραυματισμοί, που πάντα απεύχεσαι, αλλά όταν συμβαίνουν αυξάνουν τον χρόνο συμμετοχής κάποιων παικτών".

...το πώς κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Στην αρχή της χρονιάς ο κόουτς είχε δει λογικά κάτι που δεν του άρεσε. Για παράδειγμα δεν ήμουν αποτελεσματικός στην άμυνα. Μιλήσαμε και μου εξήγησε τι ήθελε από μένα και εγώ προσπάθησα να βελτιωθώ. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι με βοήθησε πολύ ο κόουτς, ο οποίος βλέποντας την ανταπόκριση μου άρχισε να με εμπιστεύεται. Δεν αισθάνομαι ότι με αδίκησε τους πρώτους μήνες, αντιθέτως μου δημιούργησε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, ο οποίος με έκανε πιο αποτελεσματικό και πιο χρήσιμο στην ομάδα μου".

...την απόφασή του να μην αποδεχτεί πολυετές συμβόλαιο: "Θα ήταν άδικο και για την ομάδα και για μένα να "καθίσω" σε ένα πολυετές συμβόλαιο, αδυνατώντας να προσφέρω στην ομάδα και τον εαυτό μου. Το σκέφτηκα καλά και θεώρησα ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί η φετινή περίοδος και μετά θα είχαμε χρόνο για να το συζητήσουμε ξανά. Μιλήσαμε με τη διοίκηση και είναι όλα θετικά".

...την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στις 11/5: "Ο Ολυμπιακός είναι πιο νεανική ομάδα, πιο φρέσκια, πιο γρήγορη, πιο διψασμένη. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα έχει τη δική της τακτική και δυναμική, ο προπονητής και ο βασικός κορμός παικτών εργάζονται μαζί για αρκετά χρόνια. Ας μιλήσουμε όμως ειλικρινά. Στο ξεκίνημα της περιόδου ουδείς έδινε ελπίδες στον Ολυμπιακό ακόμα και στους 16. Και όμως κατάφερε να φτάσει στα πλέι οφ, να αποκλείσει τη Σιένα με μειονέκτημα έδρας και να βρεθεί στο φάιναλ φορ. Αυτό τα λέει όλα".

...το ενδεχόμενο να αναλάβει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο: "Ακόμα δεν το έχω σκεφτεί, γιατί δεν έχει έρθει η ώρα να μελετήσουμε την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά έχουμε να προετοιμαζόμαστε για το κάθε ματς χωριστά. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Ναβάρο. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ όλων των εποχών, όπως βέβα

Keywords
Τυχαία Θέματα