ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Σλούκας, ο δημιουργός (vid)

Ο Κώστας Σλούκας συνηθίζει να φωνάζει «παρών» στα κρίσιμα σημεία των αναμετρήσεων, να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό «εκτελώντας» τους αντιπάλους του και για αυτό έχει καθιερωθεί στην καρδιά των φίλων των Πρωταθλητών Ευρώπης σαν Σλούκι Λουκ.

Φέτος, όμως, ο 23χρονος διεθνής γκαρντ δείχνει ακόμη μία πτυχή του παιχνιδιού του. Ο Κώστας Σλούκας σε 9 συμμετοχές στη φετινή Ευρωλίγκα σε 19:09 συμμετοχής μοιράζει κατά μέσο όρο 4,1 ασίστ και μαζί με τον Ματ

Λοτζέσκι (σε 25:03) βρίσκονται στην 2η θέση της σχετικής «ερυθρόλευκης» λίστας πίσω από τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη (4,7 ασίστ σε 27:08), ενώ στην περσινή φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είχε 0,8 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.

Ο Κώστας Σλούκας πέραν των εκτελεστικών του καθηκόντων, ανταποκρίνεται και στον ρόλο του δημιουργού. «Προσπαθώ να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής κι ό,τι χρειάζεται η ομάδα», είχε δηλώσει στο Superbasket.gr μετά τον αγώνα (31/10, 88-83) του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, ενώ απέναντι στους Βαυαρούς στον β’ γύρο (5/12, 103-105) έδωσε 8 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, επίδοση που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ στην Ευρωλίγκα και που «άγγιξε» εναντίον της Σιένα (12/12, 78-73), όταν και μοίρασε 7 ασίστ.

Ο Κώστας Σλούκας στα 23 του χρόνια δεν θεωρείται ταλέντο. Είναι ένας έτοιμος παίκτης, ο οποίος υπήρξε καταλυτικός στις επιτυχίες του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει περιθώρια βελτίωσης κι εξέλιξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα