ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Περπέρογλου: "Ο Μπαρτζώκας τα κατάφερε περίφημα"

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε στη Sportday για τον άθλο του Ολυμπιακού στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, απέδωσε τα εύσημα στον Βασίλη Σπανούλη και έβγαλε το καπέλο στον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η συνέντευξη του Στράτου Περπέρογλου στη Sportday:

Για την σεζόν και την κατάκτηση της Euroleague:

"Σε μια τόσο μεγάλη σεζόν, που ειδικά φέτος ήταν μαραθώνιος με την αλλαγή του Toπ-16, δεν υπήρχε ομάδα που να είναι σταθερή όλη τη σεζόν. Όλοι είχαμε σκαμπανεβάσματα, τραυματισμούς, ό,τι υπάρχει δηλαδή μέσα στο πρόγραμμα. Το σημαντικό είναι να είσαι έτοιμος όταν πρέπει. Και εμείς ήμασταν αυτό το τριήμερο στην καλύτερη κατάσταση εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους φιναλίστ και πανάξια πήραμε τον τίτλο. Αν βγάλουμε στην άκρη το πρώτο δεκάλεπτο του τελικού, ήμασταν οι καλύτεροι".

Για το ματς με την ΤΣΣΚΑ: "Πέραν της άμυνας, που μας τραβούσε όλη τη χρονιά, είχαμε μοναδική προσήλωση και για τα 40λεπτά. Τέτοια που ουδέποτε άλλο επιδείξαμε φέτος. Είχαμε πάθος, είχαμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Δεν υπήρχε κάποιος που να μπήκε στο παρκέ και να μην πρόσφερε".

Για τον Σπανούλη και τα όσα έκανε στον τελικό: "Ο Βασίλης ήταν εκείνος που σκότωσε την ψυχολογία της Ρεάλ, η οποία δεν αποδείχθηκε έτοιμη για την πρόκληση. Ο Βασίλης πήρε την ομάδα από το χέρι και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση. Στο β΄ ημίχρονο πήραμε έτσι το προβάδισμα και μετά κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να το κρατήσουμε".

Για τον Μπαρτζώκα: "Ήθελε 15 δεύτερόλεπτα, για το τέλος και σηκώθηκα από τον πάγκο, πήγα προς τον κόουτς και του έδωσα συγχαρητήρια, λέγοντας πως “αυτό που έκανες φέτος είναι άθλος”. Έχει ακούσει πολλά από την αρχή της σεζόν και κατάφερε να αντέξει την πίεση και να διαχειριστεί 15 παίκτες, κάτι που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι έπειτα από μία επιτυχημένη χρονιά. Ήταν καινούργιος σε αυτή τη δουλειά, στο κοουτσάρισμα ενός πρωταθλητή, και τα κατάφερε περίφημα. Ένα μεγάλο μερίδιο από αυτή την επιτυχία είναι δικό του. Του αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια".

Keywords
Τυχαία Θέματα