ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Μπαρτζώκας: "Ο κόσμος θα είναι κομμάτι της προσπάθειάς μας"

"Καθάρισε" ψυχολογικά και είναι πανέτοιμος να "σφραγίζει" το εισιτήριο για το φάιναλ φορ του Λονδίνου -παρέα με τους πιστούς φιλάθλους του- ο Ολυμπιακός, όπως εξήγησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον τεχνικό του πρωταθλητή Ευρώπης να εκφράζει την αισιοδοξία του για τον "τελικό" με την Αναντολού Εφές, ενώ ισχυρίστηκε ότι το τέταρτο ματς της σειράς ήταν το καλύτερο εφετινό των "ερυθρόλευκων"!

Τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Αύριο

παίζουμε το τελευταίο ματς στο ΣΕΦ στο γήπεδό μας. Θέλουμε νίκη και πρόκριση φάιναλ φορ. Κάτι πολύ σημαντικό για όλους. Είναι το έβδομο ματς κόντρα στην Εφές, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα μυστικά από καμία πλευρά. Είμαστε δύο ομάδες που έχουμε παίξει αρκετές φορές και οι παίκτες έχουν μετρήσει καλά ο ένας τον άλλον", υπογράμμισε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέχισε λέγοντας:

"Από ψυχολογικής προσέγγισης, όποιος έρχεται στον Ολυμπιακό θέλει να παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια. Με τέτοιο κίνητρο μόνο θετικά μπορεί να βλέπει κανείς αυτούς τους τελικούς. Στο τελευταίο παιχνίδι στην Τουρκία κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι φέτος επιθετικά και αμυντικά. Μας άφησε μεγάλη στενοχώρια αυτή η ήττα. Αν μπορούσαμε να παίξουμε την επόμενη μέρα θα το κάναμε. Βέβαια η διακοπή μας έκανε καλό γιατί καθαρίσαμε ψυχολογικά και παίξαμε ενδιάμεσα ένα παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Παρά τα προβλήματα που έχουμε είμαι αισιόδοξος ότι θα νικήσουμε".

Για το ενδιαφέρον του κόσμου για τα εισιτήρια και τη συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα: "Νιώσαμε και στα δύο πρώτα μας ζεστά με την αντιμετώπιση του κοινού. Μας βοήθησε σε σημεία που δεν πηγαίναμε καλά. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει και αύριο. Η μεγάλη πλειοψηφία των φίλων μας γνωρίζει τις δυσκολίες φέτος αγωνιστικά και ψυχολογικά. Υπάρχει μία μερίδα που δεν είναι ευχαριστημένη, αλλά είναι σεβαστό. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν παίζουν οι φίλαθλοι μπάσκετ. Το παιχνίδι θα το πάρουμε εμείς με την τακτική, την αγωνιστικότητα και το πάθος που πρέπει να δείξουμε. Θέλουμε κόσμια συμπεριφορά. Ο κόσμος θα είναι ένα κομμάτι της προσπάθειάς μας".

Για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μπρέικ στη σειρά και τη σημασία του πλεονεκτήματος: "Αν επιλέγαμε να έχουμε ένα τελευταίο παιχνίδι με την Εφές στην έδρα μας στην αρχή της σεζόν θα το δεχόμασταν. Στα τρία από τα τέσσερα ματς ήμασταν καλύτεροι και καλούμαστε να το επιβεβαιώσουμε και αύριο. Δεν νομίζω ότι παίζουν ρόλο η προϊστορία. Πήγαμε στόχο-στόχο φέτος και τα καταφέραμε. Τώρα έχουμε αυτόν του φάιναλ φορ, θα ξέρουμε αν θα τα έχουμε καταφέρει σε 24 ώρες".

Για τα σχόλια που ακούστηκαν για τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση τη προηγούμενη Παρασκευή: "Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την προσωπική κριτική που μου έγινε. Φυσικά και νιώθω πίεση γιατί είμαι σε έναν μεγάλο σύλλογο. Το πώς αξιολογεί ο καθένας το ότι ήταν έξω ο Σπανούλης στο τέλος του τετάρτου ματς είναι άλλο θέμα. Ασχολούνται πολλοί άνθρωποι μαζί μας και είναι φυσικό να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις. Πίεση υπάρχει σε όλους αλλά δεν θα πρέπει να ξεπερνά την διάθεση και τη χαρά του να παίζεις σε τέτοια μεγάλα ματς. Αν γίνεται αυτό τότε υπάρχει πρόβλημα αλλά σε εμάς δεν συμβαίνει".

Για την απώλεια των ριμπάουντ και το τι πρέπει να γίνει για να διορθωθεί: "Αν τα ελέγξουμε χωρίς αμφιβολία θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες. Είναι ο μοναδικός τομέας που υστερούμε στη σειρά. Αυτά έδωσαν το παιχνίδι στην Εφές και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία που χάθηκαν από τον Πρίντεζη και στη φάση του Λούκας. Στα παιχνίδια που νικήσαμε εδώ είχαμε περισσότερες κατοχές θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και αύριο με ομαδική προσπάθεια και περισσότερη συγκέντρωση".

Για την αγωνιστική άνοδο του Πέρκινς στο ματς με τον Πανελευσινιακό: "Οποιος παίκτης είναι στην ομάδα είναι στη σκέψη και στα πλάνα μας. Το πιο σημαντικό είναι το κατά πόσο προσαρμόζονται οι παίκτες στις ανάγκες της ομάδας. Είναι παίκτης μας και μάλιστα καλός. Δεν είναι η ώρα για να ανοίγουμε το ροτέισον και να κάνουμε πειράματα. Τώρα το αν θα χρησιμοποιηθεί αύριο θα είμαι σε θέση να το ξέρω μετά την προπόνηση".

Για την πνευματική χαλάρωση των τελευταίων λεπτών: "Πάντα κάνουμε ανάλυση του αγώνα και βλέπουμε τα λάθη μας. Υπάρχουν πολλά ματς που κερδίσαμε έχοντας καλές αποφάσεις στο τέλος. Πάντα παίζουν και οι άλλοι. Θα κάνεις και εσύ λάθη και θα τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος. Νομίζω πως τα λάθη που κάναμε στο τέταρτο ματς έχω την αίσθηση ότι δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της πίεσης της Εφές. Αντιμετωπίσαμε λάθος το πρες. Δεν είχε όμως σχέση μόνο με εμάς. Το να χάσει μέσα από τα χέρια του τη μπάλα ο Πρίντεζης ή να χάσει ένα εύκολο λέι απ είναι ανεξήγητο. Είναι κάποιες φορές που επεμβαίνει μία ανώτερη δύναμη. Ξέρω ότι θα με χλευάσουν αρκετοί για αυτό, αλλά ελπίζω να μην γίνει το ίδιο αύριο. Κατά 70% οι αποφάσεις παίρνει ένας παίκτης σε ένα ματς βασίζεται στο ένστικτο. Δεν μπορείς να επέμβεις ολοκληρωτικά... Είμαστε από τις πιο άπειρες ομάδες στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα στηρίζεται σε παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1992 που έχουν συμμετοχή και παίζουν σημαντικό ρόλο. Με μόλις μία χρονιά εμπειρία σε αυτή τη διοργάνωση. Η φετινή χρονιά θα μας βοηθήσει πολύ και θα αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα