ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ο άρχοντας των Θρίλερ

Ο Ολυμπιακός με τρίποντο σε νεκρό χρονο από τον Βαγγέλη Μάτζαρη, νικησε 79-77 τη Ζιελόνα Γκόρα και έκανε το 5-0 για τον Γ'ομιλο της Ευρωλίγκα.

Οι Έισι Λο, Βασίλης Σπανούλης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πριντεζης και Μπράιαντ Ντανστον ήταν οι πρώτοι πέντε που πάτησαν το παρκέ από πλευράς Ολυμπιακού.

Ίσως η ανατριχιαστική ηχώ από τους ασυρμάτους του προσωπικού ασφαλείας του ΣΕΦ,

την ώρα που τηρήθηκε με ευλάβεια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το ένα λεπτό σιγή για τα θύματα στις Φιλιππίνες, να επηρέασε το ξεκίνημα των Πρωταθλητών Ευρώπης που ήταν αρκετά νωθρό. Δεν ήταν θέμα απλά αστοχίας του Ολυμπιακού και ευστοχίας της Ζιελόνς αυτό το 11-20. Ό,τι και να έκαναν οι φιλοξενούμενοι έμοιαζε απολύτως σωστό, ενώ οι γηπεδούχοι «ίδρωναν» πολύ παραπάνω για να πλησιάσουν κοντά στο καλάθι ή να βγάλουν κάποια καλή συνεργασία.

Ο Ουόκερ δημιουργούσε πολλά ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, που είτε τελειώνε μόνος του τις επιθέσεις ή «έσπαγε» τη μπάλα στον Σελ και αν αυτό αποτύχανε, κάπου εκεί θα ήταν ο Ντραγκίσεβιτς να μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ (4 στα πρώτα 20’, 7 συνολικά η Ζιελόνα).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από την άλλη δεν είχε να παρατάξει σταθερή απειλή, πέρα από κάποια καλάθια του Πρίντεζη σε συνεργασία με τους «κοντούς». Η διαφορά έφτασε στο μέγιστό της στο 15’ (24-36).

Το τελείωμα του πρώτου ημιχρόνου αλλά και η αρχή του δεύτερου συνοδεύτηκε από ζεστό χειροκρότημα του κοινού που αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους», τουλάχιστον επιθετικά στα πρώτα 6 λεπτά όπου και είχε πετύχει ήδη 20 πόντους αλλά είχε δεχτεί 14.

Χαρακτηριστικό της τρίτης περιόδου ήταν ότι σε κάθε καλή συνεργασία που έβγαζε ο Ολυμπιακός ή κάθε «μεγάλο» τρίποντο, η απάντηση ήταν άμεση από την αντίπαλο του με πανομοιότυπο τρόπο.

Ο Πέτγουεϊ έδωσε πολύ ενέργεια στην άμυνα, αλλά ήταν άτυχος στην τελευταία άμυνα για τα 30’ όπου τον πόσταρε αποτελεσματικά ο Ντραγκίσεβιτς και άλλο δυο πόντοι γράφτηκαν στο παθητικό του των «ερυθρολεύκων»… εύκολα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να καλύψει την απουσία του Σέντρικ Σίμονς με τρικ τον Πετγουεϊ στο «5» για κάποια λεπτά.

Η νωθρότητα «χτύπησε» και στο τέταρτο μέρος την πόρτα του Ολυμπιακού, που δεν μπορούσε να βρει σκορ με τίποτα. Χαρακτηριστικό πως πέτυχε 2 πόντους στο διάστημα 30’-35’ με την Ζιελόνα να έχει και αυτή άλλους τόσους. Χαμένη ευκαιρία για μείωση του σκορ από πλευράς γηπεδούχων.

Τέσσερα διαδοχικά τρίποντα από Πρίντεζη, Λοτζέσκι και Σπανούλη (2), έδωσαν το έναυσμα για ακόμα μία ανατροπή για τον Ολυμπιακό που τείνει να μας πείσει ότι αρχίζει και το… διασκεδάζει έτσι.

Άαρον Σελ νε τρίποντο έκανε το 74-75 και «τρόμαξε» για μια στιγμή το ΣΕΦ, ο Σπανούλης το 76-75 και όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν 2’’ πριν από τη λήξη και όλα έμοιαζαν τελειωμένα με το σκορ στο 76-77.

Ο Βαγγελής Μάτζαρης με τρίποντο σε νεκρό χρόνο είχε όμως τον τελευταίο λόγο για τον άρχοντα των Θρίλερ, Ολυμπιακό.

Δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Λο 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18, Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21, Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.

Ζιέλονα Γκόρα (Ούβαλιν): Σελ 15, Γουόκερ 8, Μπάρλοου, Τσάνας 5, Χρίτσανιουκ, Εγένγκα 13, Ντραγκίτσεβιτς 18, Μπράκινς 7, Σρόκα 3, Κόζαρεκ 8.

Keywords
Τυχαία Θέματα